• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
09:30
'Homeopati tedavisinde bireyi bütüncül yaklaşımla ele almak esastır'
09:23
Çankaya'da yaz futbol okulu sona erdi
09:15
Antalya'da orman yangını
09:08
Antalya Balıkçı Barınağı'ndaki yangında 20'den fazla tekne yandı
08:41
Gaziosmanpaşa'da oyun salonuna silahlı saldırı kamerada; şüpheli tutuklandı
08:27
Büyükçekmece'de servis otobüsü devrildi: 18 yaralı
07:47
Ataşehir'de otomobil kaldırıma çarpıp takla attı: 2 yaralı
07:15
Esenyurt'ta kafe alev alev yandı
04:33
Bursa'da iki otomobil çarpıştı: 4 yaralı
01:38
Bursa'da 1 kişinin yaralandığı silahlı kavgada kamerada
01:02
Şarampole yuvarlanan kamyonetin sürücüsü yaşamını yitirdi
00:55
Adana'da huzur ve güven uygulamasında 3,6 milyon TL ceza kesildi
00:24
Kayseri'de 13 yıl hapis cezasıyla aranan hükümlü yakalandı
00:24
Kayseri'de sağanak sele dönüştü; yollar göle döndü
00:22
Akvaryum Koyu'nda yaralanan genç, deniz ambulansıyla kurtarıldı
00:09
Çorum'da devrilen TIR alev aldı
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Haberler
  3. Vali Şahin: Ankara'nın en büyük sorunlarından biri 'trafik'
Haberler
Yayınlanma: 13 Mart 2025 - 01:46

Vali Şahin: Ankara'nın en büyük sorunlarından biri 'trafik'

ANKARA, (DHA)- ANKARA Valisi Vasip Şahin, "Ankara'nın son 1-2 yıldır yaşadığı en büyük sorunlardan biri haline gelen trafik sorunumuz var

Haberler
13 Mart 2025 - 01:46
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Vali Şahin: Ankara'nın en büyük sorunlarından biri 'trafik'
ANKARA Valisi Vasip Şahin, "Ankara'nın son 1-2 yıldır yaşadığı en büyük sorunlardan biri haline gelen trafik sorunumuz var. Gerçekten ramazanda pik saatlerde vatandaşımızı canından bezdiren bir trafik sıkıntısı yaşıyoruz" dedi.

Ankara Valisi Vasip Şahin, katıldığı iftar programında Ankara genelinde kolluk birimleri tarafından yürütülen 2025 yılı Şubat ayına ilişkin asayiş ve güvenlik faaliyetleri ile bu kapsamda gerçekleştirilen operasyonlar ve sonuçları hakkında bilgi verdi. Şahin, Ankara'nın asayiş açısından dünyanın diğer başkentlerine kıyasla daha iyi bir yerde olduğuna değinerek, "Huzurlu bir kentiz, huzurlu bir başkentiz. Ama her zaman bir sıfırdan büyüktür, iki birden çoktur. Onun için biz olabildiğince başarımızı daha yükseğe, daha üste tırmandırmak ve vatandaşımızı emniyet içerisinde, huzur içerisinde yaşatmak gibi bir görevimiz var" ifadelerini kullandı.

ŞUBAT AYINDA 4 BİN 392 ŞÜPHELİ YAKALANDI

Şubat ayında yapılan operasyonlarla alakalı bilgilendirme yapan Şahin, "Geçen ay 31 Ocak - 28 Şubat arasında aranan kişiler, daha önce ceza almış ya da bir sebeple aranıp da ulaşılamayan kişilerle ilgili çalışmalarda; 20 yıl ve üzeri hapis cezası almış aranan 21 şahıs, 10 yıl ve üzeri hapis cezası alan 70 şahıs, 5 ila 10 yıl arasında hapis cezası alan 139 şahıs, 5 yıla kadar hapis cezası alan bin 285 şahıs ve ifadeye yönelik olarak aranan 2 bin 877 şahıs olmak üzere toplam 4 bin 392 şahsı yakalamış ve adli mercilerin önüne çıkarmışız. Yine son ayda bir önceki yılın ocak ve şubat ayına nazaran şehrimizde kişilere yönelik suçlarda yüzde 10 civarında, mali suçlara yönelik suçlara yönelik eylemlerde de yüzde 12 oranında bir düşüş yaşadık. Bu da sağ olun sizlerin ve sizlerin emrindeki kolluk kuvvetleri arkadaşlarımızın gayretleri ile oldu. Yine organize suçlarla ilgili Ankara'da geçen ay bir operasyon yapılıp vatandaşımızı huzursuz eden bir çete adli mercilere teslim edilmiştir" açıklamasında bulundu.

Narkotik suçlarla ve terörle mücadele ile ilgili son bir ayda yapılan operasyonlar hakkında bilgi aktaran Vali Şahin, şunları söyledi:

"Narkotik suçlarla ilgili son aylarda özellikle artan bir mücadelemiz var ve bu kapsamda da bin 31 olaya müdahale etmişiz. Bu şudur arkadaşlar buradaki artış aslında bir başarıyı gösterir. Sahaya daha çok bastığımızı, sahada daha çok insan peşine koştuğumuzu, özellikle zehir tacirlerinin peşine koştuğumuzu gösterir ki bu operasyonlarda bin 799 kişiyi gözaltına almışız ve bunlardan 298'i tutuklanmış, 274 kişi de adli kontrol şartıyla serbest kalmışlar. Bu operasyonlarda 90 kilo uyuşturucu madde, çeşitli nitelikte uyuşturucu madde yakalandı. Burada dikkatinizi çekmek isterim Ankara'da kokain kullanımı artıyor ama esrar ve eroin kullanımı daha azalıyor. Bu bize şunu göstermesi lazım kokain daha pahalı ve bunu kullananlar biraz daha üst sınıf buralara yönelik dikkatimizi artırmamız gerekiyor demek ki. Yine 938 bin 820 adet de sentetik uyuşturucu ele geçirilmiş. Yine terörle mücadelede de 14 operasyon yapmışız terör örgütlerine. Bu noktada 116 kişiyi gözaltına almış, bunlardan 20'si tutuklanmış, 41'i de adli kontrol kararıyla serbest bırakılmış."

Şahin, düzensiz göçle mücadelenin devam ettiğini belirterek, "Bu anlamda da toplam 8 bin 500 kişiye kimlik denetimi yapılmış ve bunlardan da 97 kişisi düzensiz göçmen olduğu tespit edilerek, geri gönderme merkezine ya da diğer geldiği ile nakledilmiştir" dedi.

TRAFİK DENETİMLERİNİ ARTIRDIK

Ankara'nın trafik probleminin son yıllarda arttığını kaydeden Vali Şahin, "Ankara'nın son 1-2 yıldır yaşadığı en büyük sorunlardan biri haline gelen trafik sorunumuz var. Gerçekten ramazanda pik saatlerde vatandaşımızı canından bezdiren bir trafik sıkıntısı yaşıyoruz. Bununla ilgili de arkadaşlarımız özellikle bakanlığımız son yıl bize 400 civarında trafikte çalıştırılmak üzere personel görevlendirdi. Bunları sahada biz ekipler halinde daha görülür kıldık. Buna rağmen Ankara'da bir trafik sorunu yaşıyoruz. Bu anlamda da denetimlerimizi sıklaştırdık. Geçen yıllara göre yüzde 50 oranında denetim sayımız artmış durumda. Özellikle servislerde ve ticari taksilerde bu denetimlerimiz yüzde 100 oranındadır" diye konuştu.

Şahin, "Siber suçlarla mücadelede arkadaşlarımız bin 800 hesabı inceledi. Bunların engellenmesi yayından kaldırılması gibi birtakım işlemlerin yanı sıra yine suçlulara yönelik, özellikle dolandırıcılık ve yanlış bilgi yayan hesaplara yönelik olarak da 8 operasyon yapılmış ve 116 kişi bu operasyonlarda gözaltına alınmış, bunlardan da 9 kişi adli mercilerce tutuklanmış durumda" dedi.

Vali Şahin, Sokak köpekleri ile ilgili de şunları söyledi:

"Sokak köpekleri ile ilgili bir vurgu yapmak isterim. Son zamanlarda belediyelerimiz bu işe biraz daha fazla ciddiyetle eğilmeye başladı. Ama bizler de belediyelerimizin hem yanındayız hem de belediyelerimiz bu görevi yaparken onları sürekli kontrol ediyor olmamız lazım. Orada gerekirse ihtiyaç varsa kolluk kuvvetlerini görevlendirmede bu desteği vermekte lütfen ihmal etmeyin."
DHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Kağıthane'de motosikletin park halindeki otomobile çarparak takla attığı kaza kamerada
Kağıthane'de motosikletin park halindeki otomobile çarparak takla attığı kaza kamerada
Antalya'da orman yangını
Antalya'da orman yangını
Antalya Balıkçı Barınağı'ndaki yangında 20'den fazla tekne yandı
Antalya Balıkçı Barınağı'ndaki yangında 20'den fazla tekne yandı
Gaziosmanpaşa'da oyun salonuna silahlı saldırı kamerada; şüpheli tutuklandı
Gaziosmanpaşa'da oyun salonuna silahlı saldırı kamerada; şüpheli tutuklandı
Son Haberler
Kağıthane'de motosikletin park halindeki otomobile çarparak takla attığı kaza kamerada
Kağıthane'de motosikletin park halindeki otomobile çarparak takla...
'Homeopati tedavisinde bireyi bütüncül yaklaşımla ele almak esastır'
'Homeopati tedavisinde bireyi bütüncül yaklaşımla ele almak esastır'
Çankaya'da yaz futbol okulu sona erdi
Çankaya'da yaz futbol okulu sona erdi
Antalya'da orman yangını
Antalya'da orman yangını
Antalya Balıkçı Barınağı'ndaki yangında 20'den fazla tekne yandı
Antalya Balıkçı Barınağı'ndaki yangında 20'den fazla tekne...
AK Parti'li Büyükgümüş: Suriye meselesinde ne kadar haklı politika izlediğimiz ortaya çıktı
AK Parti'li Büyükgümüş: Suriye meselesinde ne kadar haklı politika izlediğimiz ortaya çıktı

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.