• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Şehir Haberleri
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Dizi ve Fragmanlar Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
20:54
Ünlülere yönelik soruşturmada 8 kişi tutuklandı
Video Galeri Foto Galeri
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. AK Parti'li Büyükgümüş: Suriye meselesinde ne kadar haklı politika izlediğimiz ortaya çıktı
Siyaset
Yayınlanma: 13 Mart 2025 - 01:29

AK Parti'li Büyükgümüş: Suriye meselesinde ne kadar haklı politika izlediğimiz ortaya çıktı

Burak CAN/ KIRIKKALE, (DHA)- AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Büyükgümüş, "Suriye'deki meselelerde bizim ne kadar haklı bir politika izlediğimiz artık ortaya çıkmış durumda

Siyaset
13 Mart 2025 - 01:29
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
AK Parti'li Büyükgümüş: Suriye meselesinde ne kadar haklı politika izlediğimiz ortaya çıktı
AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Büyükgümüş, "Suriye'deki meselelerde bizim ne kadar haklı bir politika izlediğimiz artık ortaya çıkmış durumda. Maalesef muhalefetin böyle bir gündelik düşünmenin ötesine geçen bir stratejik bakış açısı yok ve bu gündelik polemikleri de çok ucuz ve argoya varan çirkin sözlere varan bir üslupla bu konuları konuşmayı tercih ediyorlar" dedi.

AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Büyükgümüş, partisinin Kırıkkale il Başkanlığını ziyaret etti. Burada İl Başkanı Engin Pehlivanlı ile görüşen Büyükgümüş, hem kongre sürecinin ardından hem yeni başlayan dönemi değerlendirmek hem de ramazan programlarını teşkilatla ele almak için Kırıkkale'ye geldiğini belirtti. Büyükgümüş, "Sizin şu an fark edebileceğiniz gibi zaman bizim için söz konusu değil. Hem ramazandaki çalışmalarımızın şu anki durumunu değerlendireceğiz hem önümüzdeki dönem 3 yıl boyunca atacağımız adımları teşkilatlarımızla konuşacağız" diye konuştu.

'DEMOKRASİMİZ ADINA BİR UTANÇ VESİLESİDİR'

Suriye'de yaşanan olayları değerlendiren Büyükgümüş, "Şunu ifade etmek isterim Suriye'deki meselelerde bizim ne kadar haklı bir politika izlediğimiz artık ortaya çıkmış durumda. Uzunca bir süre biz hakkı, insan haklarını, adaleti savunan bir eksende ilerledik. Burada da duruşumuz net. Bizim aslında burada olan konuları ülkemizin çıkarları, kardeş Suriye halkının girişimini temin edecek bir boyutta sürecin gelişmesi esas olmalı. İyi komşuluk ilişkisiyle Suriye'nin kalkındığı, Türkiye'nin de buradaki alacağı hem Suriye'nin kalkınmasında alacağı payın arttığı ve karşılıklı bir iyi niyetin burada hakim olması lazım. Bu tip konuları gündelik polemik siyasetinin ötesinde bir uzun vadeli bir stratejik bakış açısıyla inşa etmemiz gerektiği kanaatindeyim. Maalesef muhalefetin böyle bir gündelik düşünmenin ötesine geçen bir stratejik bakış açısı yok ve bu gündelik polemikleri de çok ucuz, gerçekten hiçbir mecrada hiçbir insana yakışmayacak, zaman zaman maalesef üzülerek gördüğümüz, ramazanın maneviyatına hiç yakışmayan özellikle ve argoya varan çirkin sözlere varan bir üslupla bu konuları konuşmayı tercih ediyorlar. Bunu şiddetle kınıyoruz, reddediyoruz. Türkiye'nin tüm meselelerini, dış politikamızı ve hepsini konuşacak demokratik olgunluğa sahibiz ama böyle ucuz bir dille bu konuyu ele almak, hele partinin üst yöneticileri olacak kişilerin bu dille konuşması gerçekten demokrasimiz adına bir utanç vesilesidir" dedi.

Konuşmanın ardından Büyükgümüz, teşkilat mensupları ile basına kapalı görüşme gerçekleştirdi.

FOTOĞRAFLI


DHA
EDİTÖR
DHA - Haber Editörü
DHA - Haber Editörü
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Bahçeli’den Netenyahu’ya tepki
Bahçeli’den Netenyahu’ya tepki
Özgür Özel’den Bursa ve Mustafa Bozbey sözleri
Özgür Özel’den Bursa ve Mustafa Bozbey sözleri
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gündem net! Erken seçim yok
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Gündem net! Erken seçim yok
Bahçeli’den İzzet Ulvi Yönter açıklaması
Bahçeli’den İzzet Ulvi Yönter açıklaması
Son Haberler
Ünlülere yönelik soruşturmada 8 kişi tutuklandı
Ünlülere yönelik soruşturmada 8 kişi tutuklandı
Bursa Büyükşehir’de Hulisi Doğan'a yeni görev
Bursa Büyükşehir’de Hulisi Doğan'a yeni görev
Bursa'ya 5 yıldızlı gençlik ve spor merkezi
Bursa'ya 5 yıldızlı gençlik ve spor merkezi
Gökçek'in iddiasına ABB'den yanıt gecikmedi
Gökçek'in iddiasına ABB'den yanıt gecikmedi
11 yıl sonra aynı evde aynı acı!
11 yıl sonra aynı evde aynı acı!

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Şehir Haberleri
Dünya
Ekonomi
Magazin
Dizi ve Fragmanlar
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Yerel Haberler
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • Bursa Haberleri
  • Dizi ve Fragmanlar
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Şehir Haberleri
  • Siyaset
  • Spor
  • Teknoloji
  • Yaşam
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Biyografiler
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
Google Play
ücretsiz indirin

  • Rss
  • Sitemap
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Haber16.com "İHA - DHA" ajansları abonesidir.
Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Copyright © 2017-2024 Haber16.com Tüm Hakları Saklıdır.