Bursa Haberleri

BURSA ŞEHRİ HAKKINDA

Bursa, Türkiye'nin en büyük ve en kalabalık 4'üncü şehridir. Türkiye'nin büyükşehirler arasında 4'üncü Büyükşehiri ve yerel yönetimi olan belediyesi Bursa Büyükşehir Belediyesi olarak geçmektedir. 2021 itibarıyla 3.147.818 nüfusa sahiptir. Geçmişte yeşili ve doğası ile ünlü olan Bursa, Yeşil Bursa şeklinde anılmaktaydı.

BURSA BİR DÜNYA KENTİ

2016 Dünya Yaşanabilir Şehirler sıralamasında Dünya'da 28. Türkiye'de 1. sırada yer almaktadır. Marmara Bölgesinin Güney Marmara bölümünde, 40° batı boylam ve 29° kuzey enlem daireleri arasında yer alır. Eski adı Hüdavendigâr'dır. Kuzeyinde Marmara Denizi ve Yalova, kuzeydoğuda Kocaeli ve Sakarya, doğuda Bilecik, güneyde Kütahya ve batıda Balıkesir illeri ile çevrilidir.

BURSA EKONOMİSİ

Bursa ekonomik açıdan Türkiye'nin en gelişmiş kentlerinden biridir. Sanayi ve turizm açısından önemli bir yerdedir. Politik olarakta önem arz eden "Bursa" doğal ve tarihsel zenginlikleriyle de önem taşır. Bursa'da en çok Osmanlı İmparatorluğu'nun kuruluş dönemine ait tarihi eserlerin bulunmasının sebebi ise, Bursa'nın Osmanlı Devletinin ilk başkenti olmasıdır. Bursa alışveriş merkezleri, parkları, müzeleri ve çarşısıyla bölgede öne çıkar.

BURSA'NIN FUTBOL TAKIMI BURSASPOR

Bursa Türkiye'nin en büyük 4'üncü şehri olmasının yanı sıra Marmara bölgesinin İstanbul gibi büyük bir metropol şehrinden sonra gelen 2'inci en büyük şehridir. Türkiye'nin en önemli sanayi kentlerinden biridir.  Bursa, İstanbul'dan sonra en büyük ikinci ihracatı gerçekleştirmektedir. Şehrin en büyük taraftar grubunu barındandıran takımlarından birisi olan futbol takımı ise Bursaspor 2009-2010 sezonunda Süper Lig şampiyonu olmuş, Şampiyonlar Ligi'nde mücadele etmiştir.

BURSA SANAYİSİ VE EKONOMİSİ

Bursa, sanayi istatistiklerine göre Türkiye'nin en büyük sanayi kenti ve otomotiv üretim merkezidir. CNN International tarafından Türkiye'nin Detroit'i yakıştırması yapılmıştır. Tofaş-Fiat, Renault, Peugeot, Karsan, TOGG, Bosch, Cobra Güleryüz ve Akia otobüs fabrikaları Bursa'da bulunmaktadır. Aynı zamanda binek ve ticari araçların yan sanayi ve yedek parça fabrikalarının büyük kısmı Bursa'dadır. Bursa'nın otomotiv sanayinin Türkiye'de merkezi olmasından dolayı kurulan Bursa Otomobil Müzesi yine bu şehirde bulunmaktadır.