KONSERE KONUK OLARAK RENK KATAN USTA SANATÇI ARMAÐAN ELÇÝ, ‘BÝR ÞARKISIN SEN’ ADLI PROGRAMDA ÇOCUKLARIN KONU EDÝLMESÝNÝ DOÐRU BULMADIÐINI SÖYLEDÝ.
Büyükþehir Belediye Orkestrasý Türk Halk Müziði Bölümü Topluluðu, usta sanatçý Armaðan Elçi’nin konuk olarak katýldýðý muhteþem bir konsere imzasýný attý.
Tayyare Kültür Merkezi’nde gerçekleþtirilen konser, Bursalýlara keyifli saatler yaþattý. Bölüm Baþkaný Kemal Kamalý’nýn þefliðinde sahneye çýkan Büyükþehir Belediye Orkestrasý Türk Halk Müziði Bölümü Topluluðu, Ankara’dan Trabzon’a, Ýzmir’den Kayseri’ye uzanan geniþ bir repertuarla dinleyicilerini mest etti. Sevdanur Duman’ýn sunduðu ve sanatseverlerin türkülere coþkuyla eþlik ettiði konserde, Karagöz Halk Danslarý Ekibi dansçýlarý da sergiledikleri Harmandalý ve Fethiye yöresi oyunlarýyla izleyicilerden alkýþ aldý.
Bursa, çok heyecanlandýrdý
Konserde ‘Anadolu’ temalý bir repertuarla sahneye çýkan konuk sanatçý Armaðan Elçi, Bursa’da usta sanatçýlarla birlikte konser vermenin kendisini çok heyecanlandýrdýðýný söyledi. Sanat yaþamýnýn yaný sýra akademik kariyerine de devam ettiðini belirten Elçi, Türk Halk Müziði’ne gençlerin büyük ilgi gösterdiðini söyledi.
“Çocuklarýn psikolojilerini merak ediyorum”
Armaðan Elçi, özel bir televizyon kanalýnda yayýnlanan, Erol Evgin ve Pýnar Altuð Atacan’ýn birlikte sunduðu ‘Bir Þarkýsýn Sen’ programýný yorumladý. Elçi, “Programý izliyorum. Bu programa iki boyutta bakýlabilir. Bir eðlence programýnda çocuklarýn müzikle, seyirciyle buluþmalarý keyifli gelebilir. Ancak bana göre çocuklarýn sesleri netleþmemesi ve büyüme sürecinde olduklarýndan dolayý, programa çocuklarýn konu olarak monte edilmesi hoþ deðil. Ayný zamanda okullarýnýn da ikinci planda kaldýðýný düþünüyorum. O çocuklarýn psikolojilerini merak ediyorum” diye konuþtu. Elçi, gençlere yönelik yapýlmasý halinde programýn gençleri teþvik edilebileceðini dile getirdi.
Anadolu’nun farklý yörelerinden seslendirdiði türkülerle gönülleri fetheden Armaðan Elçi, konserin sonunda sanatseverler tarafýndan alkýþ yaðmuruna tutuldu. Büyükþehir Belediyesi Genel Sekreter Yardýmcýsý Necmettin Þenocak, Kemal Kamalý ve Armaðan Elçi’ye çiçek vererek tebrik etti.
http://bursa.bel.tr/bbb_haber.asp?Haber=bursa-da-anadolu-ezgileri&id=1726