Gemlik’e üniversitenin kazandýrýlmasý için yapýlan giriþim ve çalýþmalar aralýksýz devam ederken, Bursa’ya kurulmasý planlanan 2.üniversite için Milletvekillerinden Ýnegöllü olan AKP’li Sedat Kýzýlcýklý ve Karacabeyli olan AKP’li Ali Koyuncu ilçelerine kurulmasý için Ankara’da ve Bursa’da giriþimlerde bulunurken, Gemlikli olan AKP’li milletvekili Altan Karapaþaoðlu’nun sessiz kalmasý merak konusu uyandýrýyor.
Belediye baþkaný Fatih Güler baþta olmak üzere mecliste gurubu bulunan AKP, CHP ve MHP ilçe baþkanlarýnýn desteðini alan ve diðer tüm parti ve sivil toplum kuruluþlarýndan da olaðanüstü destek gören 2.üniversitenin Gemlik’e kurulmasý için yapýlan giriþimlerde AKP’li Altan Karapaþaoðlu’nun yer almamasý ilçe ve Bursa siyaseti açýsýndan düþündürücü bir hal alýyor.
AKP Bursa milletvekili ve Gemlikli olan Altan Karapaþaoðlu TBMM.Plan ve Bütçe Komisyonuna verdiði ve 9 Mayýs 2007 tarihinde kabul edilen önerge ile adý Gemlik Necati Kurtuluþ Denizcilik Yüksekokulu olarak deðiþtirildi ve bu deðiþiklik TBMM Genel Kurulu tarafýndan kabul edilerek yasalaþmýþtý.
Buradan yola çýkýldýðýnda üniversite için destek saðladýðý düþünülen Karapaþaoðlu’nun bundan sonraki süreçte neden Gemlik üniversitesi için kurulan heyete destek saðlamadýðý merak konusu.
Haber:Hurþit Topal