• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
00:05
Ertan Aydın adli kontrolle serbest
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Eğitim
  3. Zonguldak'ta veliler okulların açılacağı günü bekliyor
Eğitim
Yayınlanma: 14 Ağustos 2020 - 14:34
Güncelleme: 14 Ağustos 2020 - 14:34

Zonguldak'ta veliler okulların açılacağı günü bekliyor

Zonguldak'ta veliler, okulların açılması için gün sayıyor. Okul kıyafeti satışı yapan esnaf da raflardaki yerini alan kıyafetleri satacağı günü bekliyor.Milli Eğitim Bakanı Ziya...

Eğitim
14 Ağustos 2020 - 14:34
Güncelleme: 14 Ağustos 2020 - 14:34
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Zonguldak'ta veliler okulların açılacağı günü bekliyor
Zonguldak'ta veliler, okulların açılması için gün sayıyor. Okul kıyafeti satışı yapan esnaf da raflardaki yerini alan kıyafetleri satacağı günü bekliyor.
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un okulların ilk olarak uzaktan eğitimle ardından da seyreltilmiş program ile yüz yüze açılmasının planlandığının açıklamasının ardından Zonguldak'ta veliler hazırlıklarını yapmaya başladı. Pandemi sürecinde evde eğitimin zorluğunu yaşadıklarını anlatan veliler, uzaktan eğitimin yüz yüze eğitimle arasındaki farkları anlattı.
Okullar açıldığında çocuğunu okula göndereceğini ifade eden Hikmet Kepez, "Hükumetin kararlarına uymak zorundayız. Süreç bizim için çok sıkıntılı geçti. Ama ilk önce sağlık gelir. Okullar açıldığında çocuğumuzu göndereceğiz. Birden karar vermek, ön yargılı olmak olmaz. Bekleyip göreceğiz" dedi.
Tedbirlerin alınmasıyla birlikte yüz yüze eğitimlerin başlamasının mantıklı olduğunu söyleyen Sevgi Tan da uzaktan eğitim sürecinin eksikliğine dikkat çekti. Öğrencilerin, öğretmenler tarafından yüz yüze aldıkları eğitimin daha çok işe yaradığını söyleyen Tan, şöyle devam etti:
"Çocuğumuzu okula göndermeyip ne yapacağız? Eğitimden geri kalıyoruz. Covid-19 dünya çapında bir pandemi. Şu bir gerçek. Okul açılmazsa her şeyden geri kalıyoruz. Çocukların aldığı eğitim uzaktan ne kadar olacak. Bir ay sonra her şey daha iyi olur. Üç gün gidilip, iki gün gidilmemesi. Bunların hepsi mantıklı ama. Açılması da açılmaması da kötü. En doğru kararı devlet büyükleri verecek. Ama böyle eğitim eksik oluyor. Çocuk alamıyor. Ne kadar dışarıdan anne baba da olsa, uzaktan eğitim de olsa orada bir boşluk var. Ne kadar biz okuma, soru çözümü yapsak da öğretmenin verdiği gibi birebir olmuyor. Çocukların okula gitmesi de tehlike olabilir. Tedbirlerin de yeterli olmayacağı belli. Ama bu süreç. Bekleyip göreceğiz."

"Ekonominin çarkının dönmesi gerekiyor"
Kent merkezinde esnaflık yapan Kazım Aydın ise kumaşçısı, atölye işçisi olmak üzere okul kıyafeti üretiminin bir zincir olduğunu söyleyerek okul kıyafetlerinin henüz satışının olmadığını belirtti. Raflardaki kıyafetleri satacağı günü beklediğini söyleyen Aydın, "Şu anda Milli Eğitim Bakanının açıklamalarının ardından hiç kimse alışveriş yapmıyor. Bu kıyafetler alınacak. Çünkü okullarımız açılacak. Birebir eğitim olduğu zaman çocuklar daha iyi anlaması için. Tabi büyüklerimiz bunu serpiştirecek. Daha sonra okullarımızı açacak. 21 Eylül'den sonra açılacak. Biz ürünü aldık. Satmamız gerekiyor. Ekonominin dönmesi gerekiyor. Bu iş zincirleme. Okullar olmadığı zaman üreticisi, atölyecisi, kumaşçısı var. Şu an hiç satışımız yok. Ama ilerleyen süreç içerisinde bekliyoruz" diye ifade etti.
İngilizce öğretmeni olan dayısı ile birlikte Gazipaşa Caddesi'nde gezen bir minik öğrenci ise en çok öğretmenini ve yakın arkadaşlarını özlediğini söyledi.
İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Dünyanın en iyi üniversiteleri belli oldu! Türkiye'den 47 üniversite listede
Dünyanın en iyi üniversiteleri belli oldu! Türkiye'den 47 üniversite listede
KPSS Ortaöğretim soru ve cevapları erişime açıldı
KPSS Ortaöğretim soru ve cevapları erişime açıldı
Bursa Uludağ Üniversitesi’ne dev ödenek
Bursa Uludağ Üniversitesi’ne dev ödenek
Ortaokul ve liselere yeni sınav sistemi
Ortaokul ve liselere yeni sınav sistemi
Son Haberler
Enes Çelik isyan etti; ‘Yazıklar olsun’
Enes Çelik isyan etti; ‘Yazıklar olsun’
Bursaspor Ankara’da gol yağdırdı lider oldu
Bursaspor Ankara’da gol yağdırdı lider oldu
Bakan Gürlek'ten fon soruşturmaları açıklaması: Gönüllü iade sorumluluğu ortadan kaldırmayacak
Bakan Gürlek'ten fon soruşturmaları açıklaması: Gönüllü iade...
Yusuf Tekin protestosunda tutuklama
Yusuf Tekin protestosunda tutuklama
Radar noktaları açıklandı
Radar noktaları açıklandı
Kepez Yabancı Diller Akademisi kayıtları başladı
Kepez Yabancı Diller Akademisi kayıtları başladı

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.