• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
01:34
Aynı aileden 4 ölü
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Yaşam
  3. Yürekli: "5 Ocak'ın diriliş ruhunu yeniden canlandıracağız"
Yaşam
Yayınlanma: 27 Eylül 2021 - 10:58
Güncelleme: 27 Eylül 2021 - 11:04

Yürekli: "5 Ocak'ın diriliş ruhunu yeniden canlandıracağız"

Yürekli: "5 Ocak'ın diriliş ruhunu yeniden canlandıracağız", başlıklı haberin detayında; Ova Yayınları'nın sahibi ve Adanapost haber portalı Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Yürekli, 5 Ocak Adana'nın Fransız İşgalinden Kurtuluşu'nun 100. Yılı Etkinlikleri kapsamında; milli mücadele ruhunu çok daha gür bir sesle bütün dünyaya ilan etmek için yürüttükleri proje kapsamında çeşitli çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Yaşam
27 Eylül 2021 - 10:58
Güncelleme: 27 Eylül 2021 - 11:04
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Yürekli: "5 Ocak'ın diriliş ruhunu yeniden canlandıracağız"
5 Ocak Adana’nın Fransız İşgalinden Kurtuluşu’nun 100. Yılı Etkinlikleri kapsamında yapacakları çalışmalarla ilgili bilgi veren Yürekli, Adana tarihi sergisi, kısa film, kompozisyon, şiir yarışması, müzik dinletisi ve şiir yarışması düzenlediklerini; 100. yıl anısına “Beş Ocak: Adana’nın Kurtuluşu” belgeseli, “Şiirlerde Adana” ve “Adana Ruhu” adlı kitap çalışması yaptıklarını kaydetti.

100 yıl sonra diriliş ruhunu aynı yerde yeniden canlandırmak için Saat Kulesi ile Ulu Camii minaresi arasına büyük bir Türk Bayrağı asacaklarını belirten Yürekli, “Biz de 5 Ocak 1922 günü gerçekleşen Türkiye’nin ilk büyük bayrağının Saat Kulesi ile Ulu Camii minaresi arasına asılmasını canlandırıp, o günün diriliş ruhunu kamuoyuna yansıtacağız. Adana’nın düşman işgalinden kurtuluşunda asılan Türkiye’nin ilk büyük bayrağı 100 yıl sonra 5 Ocak 2022 de; aynı günde, aynı yere, aynı ebatta, aynı vakitte dalgalanacak. Adana da bayrağın yasaklanması dolayısı ile gençlerin buluşup birbirlerine verdikleri sözü Adana düşman işgalinden kurtulunca Toroslara bayrağımızı asalım ideali, işgalden kurtulduktan sonra saat kulesi ve Ulucami minaresi arasına asılarak gerçekleşmişti. Adana’nın Kurtuluşunun 100. yılında Adanalılarda tezahür eden Milli Mücadele ruhunu, atalarımızın gerçekleştirdiği ideallerini günümüz gençliğine hatırlatmak ve kalıcı kılabilmek amacı ile kısa film çekimi yapılacak. 100 yıl sonra Adanalı gençler, bayrak sevgisini diri tuttuklarını kısa film yarışması ile gösterecek. Bayrak sevgisinin simgesi haline gelen, Arif Nihat Asya’nın ‘Bayrak şiirini güzel okuma yarışması düzenlenecek” dedi.

Yürekli, sözlerini şöyle tamamladı;

“Milli Mücadele ruhunu, Cumhuriyeti kuran ruhu çok daha gür bir sesle bütün dünyaya ilan etmek için etkinliklerimiz ile Adana ruhu ve mücadelesini anlatacağız. Kurtuluş gününün fikriyatını ve hissiyatını daha iyi anlayabilmek için, Adana’nın Kurtuluşunun 100. Yılı Etkinlikleri kapsamında tanıtım sloganımız ‘Adanalıyık bayrağa sevdalıyık’ oldu. 100 yıl sonra 5 Ocak 2022’de o günün ruhunu yaşatmak için hep birlikte ‘Adanalıyık, bayrağa sevdalıyık’ diyeceğiz."


Haber Kaynağı : İhlas Haber Ajansı (İHA)



Bursa haberleri, Türkiye Haberleri, Son dakika haberler HABER16.COM da.



"Yürekli: “5 Ocak’ın diriliş ruhunu yeniden canlandıracağız”" başlıklı son dakika haberi İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından "27.09.2021" tarihinde "KÜLTÜR SANAT" haberlerine sistem tarafından otomatik olarak eklenmiştir. Bu haberin içeriğinde HABER16.COM editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans tarafından geldiği şekliyle yayınlanmıştır. "KÜLTÜR SANAT" haberleri kategorisinde yer alan Yürekli: “5 Ocak’ın diriliş ruhunu yeniden canlandıracağız” başlıklı habere ait yazı, fotoğraf ve video içeriklerinin hepsinin hukuki muhatabı ve sorumlusu haberi geçen ajanslardadır.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Göksel Arsoy’a son veda
Göksel Arsoy’a son veda
Araştırma ortaya koydu: Rüya görmek beyin enerjisini tüketiyor
Araştırma ortaya koydu: Rüya görmek beyin enerjisini tüketiyor
Kahvenin kalbe faydası demlenme şeklinde gizli
Kahvenin kalbe faydası demlenme şeklinde gizli
Araştırma ortaya koydu! Kadınlar erkeklerden fazla uyuyor
Araştırma ortaya koydu! Kadınlar erkeklerden fazla uyuyor
Son Haberler
Büyükşehir'den Türkiye'de bir ilk: Bursa Afet Anayasası
Büyükşehir'den Türkiye'de bir ilk: Bursa Afet Anayasası
Yenişehir'in ulaşım ağı Büyükşehir'le güçleniyor
Yenişehir'in ulaşım ağı Büyükşehir'le güçleniyor
Büyükşehir’den derelerde kapsamlı temizlik çalışması
Büyükşehir’den derelerde kapsamlı temizlik çalışması
Osmangazi’de Cumhuriyet Coşkusu Dolu Dolu Yaşanacak
Osmangazi’de Cumhuriyet Coşkusu Dolu Dolu Yaşanacak
Romatizma sadece yaşlılarda görülmüyor! Gençlerdeki bu belirtiler artritin habercisi olabilir
Romatizma sadece yaşlılarda görülmüyor! Gençlerdeki bu belirtiler...
Bayraklı Belediyesi çalışanlarına temel afet bilinci eğitimi
Bayraklı Belediyesi çalışanlarına temel afet bilinci eğitimi

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.