• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
06:16
Büşra bebek soruşturmasında 6 kişi tutuklandı
05:58
Beşiktaş'ta hafif ticari araçta çıkan yangın söndürüldü
04:48
Maltepe'de iki otomobil çarpıştı: 2'si ağır 11 yaralı
01:05
Bakan Işıkhan: Türkiye ve Ukrayna arasındaki dostluk ve dayanışmanın daha da güçleneceğine inanıyoruz
00:58
Eski eşini öldürüp, oğlunu yaraladıktan sonra kendi yaşamına son verdi
00:58
Bakırköy D-100 Karayolu'nda seyir halindeki otomobil alev alev yandı
00:38
Büşra bebek soruşturmasının şüphelileri adliyede; anne ve baba tutuklandı
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Eğitim
  3. YTÜ AESK, yeni yarış aracı ICARUS'u Vali Gül'ün katılımıyla tanıttı
Eğitim
Yayınlanma: 30 Nisan 2025 - 18:05

YTÜ AESK, yeni yarış aracı ICARUS'u Vali Gül'ün katılımıyla tanıttı

İSTANBUL, (DHA) - YILDIZ Teknik Üniversitesi Alternatif Enerjili Sistemler Kulübü (AESK), Polonya'da düzenlenecek Shell Eco-Marathon için geliştirdiği son teknoloji ürünü elektrikli yarış aracı ICARUS'u, İstanbul Valisi Davut Gül'ün katıldığı törenle kamuoyuna tanıttı

Eğitim
30 Nisan 2025 - 18:05
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
YTÜ AESK, yeni yarış aracı ICARUS'u Vali Gül'ün katılımıyla tanıttı
- YILDIZ Teknik Üniversitesi Alternatif Enerjili Sistemler Kulübü (AESK), Polonya'da düzenlenecek Shell Eco-Marathon için geliştirdiği son teknoloji ürünü elektrikli yarış aracı ICARUS'u, İstanbul Valisi Davut Gül'ün katıldığı törenle kamuoyuna tanıttı.

YTÜ Davutpaşa Kampüsü'nde, tarihi Otağ-ı Hümayun'da gerçekleştirilen lansman, akademisyenlerden öğrencilere, sanayi temsilcilerinden kamu yetkililerine kadar pek çok ismi bir araya getirdi. Törende ICARUS'un örtüsü, İstanbul Valisi Davut Gül ve YTÜ Rektörü Prof. Dr. Eyüp Debik tarafından kaldırıldı.

AESK ekibi, ICARUS ile sadece teknik bir başarıyla yetinmeyip aynı zamanda sürdürülebilirlik ve yenilikçilik vizyonunu da ortaya koymayı hedefliyor. Polonya'daki yarışta birinciliği hedefleyen ekip, Türkiye'yi uluslararası arenada temsil etmeye hazırlanıyor.

'ICARUS, MİLLİ TEKNOLOJİ HAMLESİ'NE ÖĞRENCİ KATKISININ SOMUT BİR ÖRNEĞİ'

ICARUS'un tanıtım töreninde konuşan İstanbul Valisi Davut Gül, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın öncülük ettiği Milli Teknoloji Hamlesi'nin, Türkiye'nin bilim ve teknoloji alanındaki yükselişi için güçlü bir vizyon sunduğunu belirtti. Öğrencilerin projeleriyle bu vizyona değerli katkılar sunduğunu ifade eden Vali Gül, "ICARUS aracıyla öğrencilerimizin başarıdan başarıya koşacağına yürekten inanıyorum" dedi.

Milli Teknoloji Hamlesi'nin başarısında en kritik faktörün insan kaynağı olduğunu vurgulayan Vali Gül, "Yıldız Teknik Üniversitesi gibi kurumlar, yetiştirdikleri nitelikli mühendislerle bu hedefe ortak oluyor. Tüm akademisyenlerimize katkılarından dolayı teşekkür ediyorum" diye konuştu.

'HEDEFİMİZ POLONYA'DAN BİRİNCİLİKLE DÖNMEK'

Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Eyüp Debik ise 21 yıllık geçmişiyle Türkiye'nin en köklü öğrenci kulüplerinden biri olan Alternatif Enerjili Sistemler Kulübü'nün (AESK) ICARUS aracının tanıtım töreninde yaptığı konuşmada, kulübün bugüne kadar bilim ve mühendislik alanında ortaya koyduğu başarıların, üniversitenin vizyonunu yansıttığını belirtti.

Elektrikli, hidrojenli ve otonom araçlar geliştirerek hem ulusal hem uluslararası yarışmalarda Türkiye'yi temsil eden AESK'nin güçlü bir teknik ve kültürel miras taşıdığını vurgulayan Rektör Debik, "ICARUS, bu birikimin ve ekosistemin üzerinde yükseliyor. Bugün burada tanıttığımız araç; sadece bir mühendislik ürünü değil, aynı zamanda öğrencilerimizin hayal gücünü, azmini ve disiplinli çalışmasını temsil ediyor" dedi.

Kulübün, her yıl 2'si uluslararası olmak üzere toplam 6 büyük yarışmaya katılarak önemli tecrübeler kazandığını dile getiren Debik, "Geçtiğimiz yıl TEKNOFEST'te Nova aracımız performans ve yerlilik birinciliği aldı. Shell Eco-Marathon'da ise Vega aracımızla Avrupa 4.'lüğü ve 5.'liği elde ettik. Şimdi hedefimiz daha büyük: Polonya'dan birincilik ödülüyle dönmek" ifadelerini kullandı. Rektör Debik, öğrencilere ve danışman akademisyenlere olan güvenini de yineleyerek, "Bu başarıyı elde edeceklerine yürekten inanıyorum" diye konuştu.

TEKNİK MÜKEMMELİYET VE İNOVASYON

Yoğun Ar-Ge çalışmaları, sayısız tasarım optimizasyonu ve üstün bir takım ruhuyla hayata geçirilen ICARUS, sürdürülebilir mühendislik anlayışının ve genç mühendislerin yenilikçi gücünün somut bir kanıtı olarak pistlere çıkmaya hazırlanıyor.

ICARUS, önceki nesil araçlara kıyasla önemli teknik özellikleriyle de dikkat çekiyor. Geliştirilmiş aerodinamik yapısı, özellikle kapalı ön teker tasarımı sayesinde hava direncini yüzde 30 oranında azaltıyor. İnovatif ve hafif malzemelerin kullanımıyla aracın gövdesi yüzde 36 daha hafif hale getirilirken daha estetik ve akıcı dış hatlara kavuştu. Enerji verimliliği odaklı geliştirmeler kapsamında batarya güç yoğunluğu yüzde 10 artırılırken yine yüksek verimliliğe sahip yeni motor sürücüsü de entegre edildi. Ayrıca, yüzde 20 daha hızlı veri aktarımı sağlayan gelişmiş telemetri sistemi, yarış sırasında anlık veri takibi ve stratejik karar alma süreçlerini optimize ediyor.

ULUSLARARASI ARENADA ZİRVE HEDEFİ

YTÜ AESK ekibi, ICARUS ile gözünü uluslararası platformdaki en prestijli verimlilik yarışlarından biri olan Shell Eco-Marathon'a dikmiş durumda. Önceki araçları Vega ile elde ettikleri Avrupa 5'nciliği ve 4'ncülüğü gibi başarıların ardından, ICARUS ile hedeflerini büyüten ekip, Polonya'da düzenlenecek yarışlarda birincilik kürsüsüne çıkarak Türkiye'ye gurur yaşatmayı amaçlıyor. Ekip, bu projeyle geleceğin ulaşım teknolojilerine yön vermeyi hedefliyor.


DHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Bakan Tekin: Derslik başına düşen öğrenci sayısı, OECD ortalamasının üzerinde
Bakan Tekin: Derslik başına düşen öğrenci sayısı, OECD ortalamasının üzerinde
Bakan Tekin, Sudan Eğitim Bakanı Hajar ile bir araya geldi
Bakan Tekin, Sudan Eğitim Bakanı Hajar ile bir araya geldi
Çolakoğlu Metalurji'den Dilovası'nda eğitime destek
Çolakoğlu Metalurji'den Dilovası'nda eğitime destek
Mektebim Koleji, Beylikdüzü, Bahçelievler ve Zonguldak Ereğli'de kampüs açtı
Mektebim Koleji, Beylikdüzü, Bahçelievler ve Zonguldak Ereğli'de kampüs açtı
Son Haberler
Büşra bebek soruşturmasında 6 kişi tutuklandı
Büşra bebek soruşturmasında 6 kişi tutuklandı
Beşiktaş'ta hafif ticari araçta çıkan yangın söndürüldü
Beşiktaş'ta hafif ticari araçta çıkan yangın söndürüldü
Maltepe'de iki otomobil çarpıştı: 2'si ağır 11 yaralı
Maltepe'de iki otomobil çarpıştı: 2'si ağır 11 yaralı
Bakan Işıkhan: Türkiye ve Ukrayna arasındaki dostluk ve dayanışmanın daha da güçleneceğine inanıyoruz
Bakan Işıkhan: Türkiye ve Ukrayna arasındaki dostluk ve dayanışmanın...
Eski eşini öldürüp, oğlunu yaraladıktan sonra kendi yaşamına son verdi
Eski eşini öldürüp, oğlunu yaraladıktan sonra kendi yaşamına son...
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Ekonomik pastanın adil dağıtılması için mücadele edeceğiz
TBMM Başkanı Kurtulmuş: Ekonomik pastanın adil dağıtılması için mücadele edeceğiz

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.