• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
02:03
Deniz Akkaya, ev sahibinden şikayetçi oldu
00:39
Kayserispor'un 60'ıncı yılı coşkuyla kutlandı
00:36
TBMM Okul Olaylarını Araştırma Komisyonu toplandı
00:02
Manisa'da sağanak ve fırtına etkili oldu
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Bursa Haberleri
  3. Yıldırım'a deprem gelmeden dönüşüm geldi - Bursa Haberleri
Bursa Haberleri
Yayınlanma: 12 Temmuz 2021 - 13:46
Güncelleme: 13 Temmuz 2021 - 13:47

Yıldırım'a deprem gelmeden dönüşüm geldi - Bursa Haberleri

Yıldırım'a deprem gelmeden dönüşüm geldi, başlıklı haberin detayında; Yıldırım Belediyesi tarafından hayata geçirilecek Mevlana Mahallesi 7. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 301 konutun yıkımı tamamlandı. Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, "Bu proje için hemşehrilerimizle yüzde 100 oranında mutabakata vardık ve hiçbir kamulaştırma yapmadık. Tamamen gönül rızası ile olan bir projedir" dedi.

Bursa Haberleri
12 Temmuz 2021 - 13:46
Güncelleme: 13 Temmuz 2021 - 13:47
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Yıldırım'a deprem gelmeden dönüşüm geldi - Bursa Haberleri
Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, Mevlana Mahallesi’nde yapılacak olan kentsel dönüşüm projesi için bir basın toplantısı düzenledi. Yıkılan alanda düzenlenen törende proje detaylarını anlatan Yılmaz, iki etaplık projenin ilk etabı için 301 konutun yıkıldığını ifade etti. İlk etapta 644 konut ve 177 dükkandan oluşacak proje zemin artı 7 ve zemin artı 8 kat olacak. Bu ay içinde yerin müteahhit teslim edileceğini ve ilk kazmanın vurulacağını anlatan Yılmaz, ikinci etabında ise 600 konutun olacağını vurguladı. Yılmaz, ilk etap projesinin 2023 yılının şubat ayında teslim edilmesinin planlandığı ve bu projede vatandaşların yüzde 100 onayı ile yapıldığının altını çizdi.

Toplantı sonrası yaptığı röportajda projeyi özetleyen Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, “Şu anda Mevlana Mahallesi 7’inci etap kentsel dönüşüm proje alanındayız. Burada 301 konutun yıkımında sona geldik. Tek bir binamız kaldı ve onun da bu hafta yıkımı tamamlanacak. Bölgeyi müteahhide teslim edeceğiz. Biliyorsunuz buradaki tüm uzlaşma sözleşmelerinde Yıldırım Belediyesi olarak bizler yürüttük. Hemşehrilerimizin kiraya taşınarak onlara kira desteğinde bulunuyoruz. TOKİ ihale sürecini gerçekleştirdi. Bu ay içinde yer teslimini gerçekleştirerek burada inşa süreci başlamış olacak. Projemiz 2023 yılının şubat ayında vatandaşlarımıza teslim edilecek. 644 konut ve 177 dükkandan oluşan bu proje bundan sonraki dönüşüm çalışmaları içerisinde bir model olacaktır” dedi.

“Burada vatandaşlarımızla uzlaşma görüşmelerinden kentsel dönüşümlerde pek yaşanmayan bir bakış açısı ortaya koyduk” diyerek sözlerini sürdüren Başkan Yılmaz, “Bu proje için hemşehrilerimizle yüzde 100 oranında uzlaşma gerçekleşti ve hiçbir kamulaştırma yapmadık. Tamamen gönül rızası ile olan bir projedir. Vatandaşımızın mevcut arsası binasının enkaz bedeline karşılık da yapacağımız inşaat maliyeti üzerinden bir uzlaşma görüşmesi gerçekleştirildi. Vatandaşımıza da yüzde 30’a kadar borçlanma imkanı sağladık. Bu borçlanmayı da 10 yıla kadar vadelendirerek her iki tarafında memnun olduğu bir anlaşma ortaya koyduk” diye konuştu.

Bu projenin bölgede domino etkisi yapacağını da sözlerine ekleyen Yılmaz, “Bu etabımızın zemin artı 7 kat ve zemin artı 8 kat iki farklı tipten oluşuyor. Burada elde edeceğimiz rezerv konutları diğer etaplarda vatandaşlarımızı buraya transfer noktasında kullanmayı arzuluyoruz. Bir domino etkisi ile bu sürecin devam edeceğini düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.


Haber Kaynağı : İhlas Haber Ajansı (İHA)



Bursa haberleri, Türkiye Haberleri, Son dakika haberler HABER16.COM da.
 

"Yıldırım’a deprem gelmeden dönüşüm geldi" başlıklı son dakika haberi İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından "12.07.2021" tarihinde "GENEL" haberlerine sistem tarafından otomatik olarak eklenmiştir. Bu haberin içeriğinde HABER16.COM editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans tarafından geldiği şekliyle yayınlanmıştır. "GENEL" haberleri kategorisinde yer alan Yıldırım’a deprem gelmeden dönüşüm geldi başlıklı habere ait yazı, fotoğraf ve video içeriklerinin hepsinin hukuki muhatabı ve sorumlusu haberi geçen ajanslardadır.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Bursa'da eve kurşun yağmuru
Bursa'da eve kurşun yağmuru
Takla atan araçtan burunları kanamadan çıktılar
Takla atan araçtan burunları kanamadan çıktılar
"Bu binadan halkın iradesini yanımıza alıp çıkıyoruz"
Bursa'da bunaltan sıcaklara yağmur molası
Bursa'da bunaltan sıcaklara yağmur molası
Son Haberler
Deniz Akkaya, ev sahibinden şikayetçi oldu
Deniz Akkaya, ev sahibinden şikayetçi oldu
Kayserispor'un 60'ıncı yılı coşkuyla kutlandı
Kayserispor'un 60'ıncı yılı coşkuyla kutlandı
TBMM Okul Olaylarını Araştırma Komisyonu toplandı
TBMM Okul Olaylarını Araştırma Komisyonu toplandı
Manisa'da sağanak ve fırtına etkili oldu
Manisa'da sağanak ve fırtına etkili oldu
Balıkesir'de sazlık alanda çıkan yangın söndürüldü
Balıkesir'de sazlık alanda çıkan yangın söndürüldü
Küçükçekmece E-5 kenarındaki metruk bina yangını korkuttu
Küçükçekmece E-5 kenarındaki metruk bina yangını korkuttu

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.