• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
09:21
İran: Yaptırımlar kaldırıldı ve petrolü yüzde 20 daha pahalı satıyoruz
09:18
Düsseldorf'tan getirilen şarap şişelerinde 10 kilogram uyuşturucu bulundu; 2 şüpheli tutuklandı
09:16
AFAD ve TSK Venezuela'da arama kurtarma çalışmalarına devam ediyor
09:16
Dünya Kupası'nda henüz gol yemeyen Meksika son 16 turunda
08:54
Ankara'da 52 bin sahipsiz sokak hayvanı toplandı
08:47
İran: Hürmüz Boğazı'ndaki mayın temizleme konusu İran'ın sorumluluğunda
08:39
İzmir'deki maki yangını 5 saatte söndürüldü
08:33
ABD Yüksek Mahkemesi, Trump'ın doğumla kazanılan vatandaşlığa getirdiği kısıtlamaları reddetti
08:22
Venezuela'daki depremlerde hayatını kaybedenlerin sayısı 1943'e yükseldi
02:03
Denizli'de silahlı kavga: 1 ölü, 3 yaralı
01:11
Marmaris açıklarında göçmen botu battı: 1 ölü, 2 kayıp
01:05
Bursa'da mobilya fabrikasında çıkan yangın söndürüldü
00:44
Fatih'te 4 katlı binadan beton parçalarının düştüğü anlar kamerada
00:36
Taşköprü'de çıkan yangında bir ev kullanılamaz hale
00:19
Elektrik direğine çarpan otomobilin alkollü sürücüsü ağır yaralandı
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Yeşilay haftası kutlamaları
Sağlık
Yayınlanma: 01 Mart 2022 - 16:17
Güncelleme: 01 Mart 2022 - 16:19

Yeşilay haftası kutlamaları

Yeşilay haftası kutlamaları, başlıklı haberin detayında; Yeşilay Tekirdağ Şube Başkanı Zafer Soykırlı, "Sağlıklı bir toplum için bağımlılıkların oluşmadan önlenmesi, bireylerin küçük yaşlardan itibaren iyi yaşam alışkanlıkları kazanması büyük önem taşıyor" dedi.

Sağlık
01 Mart 2022 - 16:17
Güncelleme: 01 Mart 2022 - 16:19
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Yeşilay haftası kutlamaları
Bu yıl 102'nci yaşını kutlayan Yeşilay, 1 - 7 Mart Yeşilay Haftası'nı "Yeşilay Varsa Hayat Var" sloganıyla kutluyor. Alkol, tütün, madde, kumar ve teknoloji olmak üzere, beş farklı bağımlılık alanında mücadelesini sürdürürken, Yeşilay'ın bağımlılıklardan uzak, iyi ve sağlıklı bir toplum için çalıştığını belirten Yeşilay Tekirdağ Şube Başkanı Zafer Soykırlı yaptığı açıklamada, "Sağlıklı bir toplum için bağımlılıkların oluşmadan önlenmesi, bireylerin küçük yaşlardan itibaren iyi yaşam alışkanlıkları kazanması büyük önem taşıyor. Yeşilay olarak biz de bu bakış açısıyla pek çok proje hayata geçiriyor, okul sıralarından itibaren çocuklara ve hangi yaşta olursa olsun sağlığın peşinden giden tüm insanlarımıza temas ederek onların yaşam boyu sürdürecekleri alışkanlıklar edinmelerini hedefliyoruz. Bağımlılığın oluştuğu durumlarda ise bağımlı bireylere ve ailelerine Yeşilay Danışmanlık Merkezi (YEDAM) çatısı altında ücretsiz psikolojik ve sosyal destek sağlıyoruz. Şehrimizde de Yeşilay Şubemiz ve YEDAM'larımız ile hemşerilerimizin ihtiyaç duydukları her an yanlarında, bir telefon uzaklarındayız. Birlikte hayata dair umudu, sağlığı, iyiliği yeşertelim istiyoruz ve bu nedenle bu yıl Yeşilay Haftası'nda 'Yeşilay Varsa Hayat Var' diyoruz. Herkesi de bizimle birlikte kutlama yapmaya davet ediyoruz" diye konuştu.

Eğitim, sanat ve sporun gücü bağımlılıkları önlemeye destek sağlıyor

Bağımlılar ve ailelerinin YEDAM'ın sunduğu psikolojik danışmanlık ve rehabilitasyon desteğinden ücretsiz yararlandığını vurgulayan Zafer Soykırlı, "Yeşilay, eğitimin, sanatın ve sporun gücünden yararlanarak bağımlılıkları önlemek için çalışıyor. Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı (TBM) ile başta çocuklar ve gençler olmak üzere toplumun genelinde farkındalığın artırılmasını hedefleyen Yeşilay, programa katılanları sağlıklı yaşam prensiplerine yönelik bilgilendirerek bağımlılığın önüne geçmeyi amaçlıyor. Çocuk ve gençlerde bağımlılık konusundaki farkındalığın artması için aynı zamanda 11 yıldır T.C. Millî Eğitim Bakanlığı ile "Sağlıklı Nesil, Sağlıklı Gelecek Yetenek Yarışması" düzenleniyor. "Bağımlılık" konulu bu yarışmaya ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri katılabiliyor. 2016 yılından bu yana düzenlenen Uluslararası Yeşilay Karikatür Yarışması'na her yıl dünyanın pek çok ülkesinden sanatçıların bağımlılıkla ilgili eserleri başvururken, T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle düzenlenen 6. Sağlıklı Fikirler Kısa Film Yarışması'nın başvuruları da devam ediyor. YEDAM ekibinin tamamı bağımlılık alanında uzman psikolog ve sosyal hizmet uzmanlarından oluşuyor. Alkol, tütün, madde, kumar ve internet bağımlılıkları konusunda bilgi verme, doğru yönlendirme, danışmanlık ve ayaktan terapi hizmetleri sunuyor. Şehrimizde hem şubemiz hem de YEDAM olarak güçlü bir iş birliği ile çalışıyor; hemşerilerimizin ihtiyaçlarına yönelik çalışmalar gerçekleştiriyoruz" dedi.




"Yeşilay haftası kutlamaları" başlıklı son dakika haberi İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından "01.03.2022" tarihinde "SAĞLIK" haberlerine sistem tarafından otomatik olarak eklenmiştir. Bu haberin içeriğinde HABER16.COM editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans tarafından geldiği şekliyle yayınlanmıştır. "SAĞLIK" haberleri kategorisinde yer alan Yeşilay haftası kutlamaları başlıklı habere ait yazı, fotoğraf ve video içeriklerinin hepsinin hukuki muhatabı ve sorumlusu haberi geçen ajanslardadır.


Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Sadece sıcak değil! Kalbi en çok yoran yaz alışkanlıkları açıklandı
Sadece sıcak değil! Kalbi en çok yoran yaz alışkanlıkları açıklandı
Dinlenmeden uyanıyorsanız sebebi bu hastalık olabilir! Fibromiyalji günlük hayatı altüst edebilir
Dinlenmeden uyanıyorsanız sebebi bu hastalık olabilir! Fibromiyalji günlük hayatı altüst edebilir
Yaz aylarında sakatlanma riski artıyor! İşte en sık yapılan hatalar
Yaz aylarında sakatlanma riski artıyor! İşte en sık yapılan hatalar
Göz hastalıklarında sessiz tehlike! Bu hastalıkta belirtiler fark edilmeden ilerliyor
Göz hastalıklarında sessiz tehlike! Bu hastalıkta belirtiler fark edilmeden ilerliyor
Son Haberler
İran: Yaptırımlar kaldırıldı ve petrolü yüzde 20 daha pahalı satıyoruz
İran: Yaptırımlar kaldırıldı ve petrolü yüzde 20 daha pahalı...
Düsseldorf'tan getirilen şarap şişelerinde 10 kilogram uyuşturucu bulundu; 2 şüpheli tutuklandı
Düsseldorf'tan getirilen şarap şişelerinde 10 kilogram uyuşturucu...
AFAD ve TSK Venezuela'da arama kurtarma çalışmalarına devam ediyor
AFAD ve TSK Venezuela'da arama kurtarma çalışmalarına devam ediyor
Dünya Kupası'nda henüz gol yemeyen Meksika son 16 turunda
Dünya Kupası'nda henüz gol yemeyen Meksika son 16 turunda
Ankara'da 52 bin sahipsiz sokak hayvanı toplandı
Ankara'da 52 bin sahipsiz sokak hayvanı toplandı
Baca yangını söndürüldü
Baca yangını söndürüldü

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.