• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
09:45
Bursa’da birçok bölgede elektrikler kesilecek!
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Haberler
  3. Yazar Hayati Sır: "Mescid-i Aksa'nın metafizik sırrı öğrenilmeden bugünü anlayamayız"
Haberler
Yayınlanma: 05 Kasım 2023 - 15:16

Yazar Hayati Sır: "Mescid-i Aksa'nın metafizik sırrı öğrenilmeden bugünü anlayamayız"

"Bugün yaşanan tamamıyla teolojik, metafizik bir savaştır. Reel politik değildir. Yoksa ufacık bir ülke için bu kadar katliam yapılmaz" - "Bütün İslam aleminin uyanması lazım. Eğer yöneticiler uyanmıyorsa, halkın uyanması lazım. Karanlıklar arttıkça nur parlayacak, biz umutluyuz"

Haberler
05 Kasım 2023 - 15:16
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Araştırmacı yazar Hayati Sır, 40. Uluslararası İstanbul Kitap Fuarı'nda okurlarıyla bir araya gelerek, Hayy Kitap standında eserlerini imzaladı.

Bugüne kadar aralarında "Gök Yazılar: Ashab-ı Kehf-Uyanış", "Masumiyet" ve "Ruhun Aşk Hali"nin aralarında bulunduğu birçok kitap kaleme alan Sır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, imza gününün çok güzel geçtiğini, okurlarının en çok "Mescid-i Aksanın Metafizik Sırrı" kitabına yoğun ilgi gösterdiğini söyledi.

Okurların bir an önce Filistin'de ne olup bittiğini anlamak istediğini belirten Sır, "Şu anda yaşananlar birden bire olmuş gibi algılıyorlar dünyayı. Öyle olmadı, bu olanları yüzyıllar önce dile getirdiler, ilan ettiler. Bugün yaşanan tamamıyla teolojik, metafizik bir savaştır. Reel politik değildir. Yoksa ufacık bir ülke için bu kadar katliam yapılmaz." dedi.

Hayati Sır, İsrail'in amacının tüm Orta Doğu coğrafyasına yayılmak olduğuna dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Esas amaç büyük İsrail'i kurmaktır ve büyük İsrail projesi içerisinde bizim Güney Doğu bölgemiz de var. Biliyorsunuz bu hareket başlamadan önce ABD bizim SİHA'mızı düşürdü. Bu bize verilen bir ihtardı, 'durun' demekti. O SİHA'yı düşürdükten sonra başladılar. Bundan sonra bu kadar çocuk, insan öldü. Ama durmayacaklar. Çünkü bütün dünyadan görüyorsunuz ki ses çıkmıyor. Birleşmiş Milletlerdeki görüşmeler bile yapılamıyor ve kimse 'ne oluyor' diyemiyor. Çocuklar 15 dakikada bir öldürülüyor, bu durdurulamıyor. Çünkü yeterince tepki görmüyorlar."

Medyada yayılan İsrail'in bombardımanları sonucu öldürülen çocuk fotoğraflarının hiçbir yerde paylaşılmaması gerektiğini söyleyen Sır, "Bu korkutmak için tehdittir. Bilhassa yapıyorlar, 'biz sizi de bu hale getiririz' diye. O yüzden medyanın bu çocukları göstermemesi lazım. Üzülüyoruz, enerjimiz negatif oluyor. Elimizden de bir şey gelmiyor. Dünyayı korkutuyorlar. Batı'yı da arkalarına almışlar. Peki Müslüman ülkeleri nerede? Niçin bu olanlara duyarsız kalıyorlar. Biz bu olanları aslında yıllar önce yazdık. Mescid-i Aksa'nın metafizik sırrı öğrenilmeden bugünü anlayamayız." diye konuştu.

Sır, Mescid-i Aksa'nın yerine İsrail'in tapınak kurmak istediğine işaret ederek, şunları kaydetti:

"Bu tapınakta kutsallar kutsalı denilen odayı inşa edecekler. Bu da Muallak kayasıdır. Proje Mescid-i Aksa'yı yıkmak ve oraya bir mabet yapmak. Bu mabette de 3 din için ayrı bir bölüm kuracaklar. Müslümanlar, Hristiyanlar, Yahudiler ayrı olarak. Biz bunu kabul edebilir miyiz? Burada ana nokta Muallak kayasıdır. Çünkü Peygamber Efendimizin miraca yükselirken üzerine en son bastığı yerdir. Bu adamları durdurabilmek için bizim her gece secdelerde dua etmemiz önemli. Bütün İslam aleminin uyanması lazım. Eğer yöneticiler uyanmıyorsa, halkın uyanması lazım. Karanlıklar arttıkça nur parlayacak, biz umutluyuz."

Yaşanan olaylarda en çok çocuklara üzüldüğünü dile getiren Sır, "Eğer masum çocuklar öldürülürse orada ideoloji, mezhep, ırk, din, strateji kalmaz. Şu anda tüm insanlar aklından kalbine hicret etmeli. Hicret ettiğimiz zaman bu belanın üstesinden geliriz. Bütün İslam alemi ayağa kalkar. Hepimiz Ashab-ı Kehf gibi kalbimizden dışarı çıkacağız, uyanacağız. İnşallah Allah'ın uyanan kullarından oluruz." ifadelerini kullandı.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Dünyanın en çok aranan 20 mesleği belli oldu
Dünyanın en çok aranan 20 mesleği belli oldu
İşte Türkiye’nin nüfusu
İşte Türkiye’nin nüfusu
Plaka değiştirince hayatı kâbusa döndü!
Plaka değiştirince hayatı kâbusa döndü!
AK Parti'den Fatma Betül Sayan için olay çağrı
AK Parti'den Fatma Betül Sayan için olay çağrı
Son Haberler
Diyetisyen tek tek açıkladı: Tansiyon dengelemeye birebir faydalı 4 besin grubu!
Diyetisyen tek tek açıkladı: Tansiyon dengelemeye birebir faydalı...
Çocuklarda enfeksiyon alarmı! Uzmanından 6 kritik uyarı
Çocuklarda enfeksiyon alarmı! Uzmanından 6 kritik uyarı
Dünyanın en çok aranan 20 mesleği belli oldu
Dünyanın en çok aranan 20 mesleği belli oldu
KAAN ve HÜRJET İçin Bursa’dan kritik hamle!
KAAN ve HÜRJET İçin Bursa’dan kritik hamle!
İşte Türkiye’nin nüfusu
İşte Türkiye’nin nüfusu
15 Temmuz Şehitler Köprüsü trafiğe açıldı
15 Temmuz Şehitler Köprüsü trafiğe açıldı

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.