• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Şehir Haberleri
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Dizi ve Fragmanlar Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
14:35
Sanatseverlere şarkı ve türkülerle müzik ziyafeti
14:03
Bursa’da derede ceset bulundu
Video Galeri Foto Galeri
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Haberler
  3. 'Uygun fiyat' vaadine inandı, eşiyle birlikte 1,4 milyon TL dolandırıldı
Haberler
Yayınlanma: 01 Temmuz 2025 - 11:47

'Uygun fiyat' vaadine inandı, eşiyle birlikte 1,4 milyon TL dolandırıldı

Salih KESKİN/MARDİN, (DHA)- MARDİN'in Nusaybin ilçesinde Aysel Karadeniz Genç (34) ve eşi, uygun fiyat vaadiyle doğal gaz, kombi ve klima tesisat işi için anlaştıkları firmaya 1,4 milyon TL ödeme yaptı

Haberler
01 Temmuz 2025 - 11:47
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
'Uygun fiyat' vaadine inandı, eşiyle birlikte 1,4 milyon TL dolandırıldı
MARDİN'in Nusaybin ilçesinde Aysel Karadeniz Genç (34) ve eşi, uygun fiyat vaadiyle doğal gaz, kombi ve klima tesisat işi için anlaştıkları firmaya 1,4 milyon TL ödeme yaptı. Teslim edilmeyen cihazlar ve kapatılan iş yerinin ardından çift, dolandırıldıkları iddiasıyla hukuki süreç başlattı.

Nusaybin ilçesinde Desmoid fibromatozis tümörü tanısı konulan Aysel Karadeniz Genç, eşi Çetin ile birlikte bir firmayla sözlü anlaşma yaparak, doğal gaz, kombi ve klima tesisat işi için firma sahibi M.C.'ye 593 bin 794 TL ödeme yaptı. Çift, daha sonra fiyatın uygun olması nedeniyle yakınları için de kredi çekerek, firmaya 1 milyon 161 bin TL daha ödedi. Çift, şirket yetkililerinin taahhüt ettikleri toplam 6 kombi ve 22 klimanın teslim edilmemesi ve iş yerini kapatıp kayıplara karıştıkları gerekçesiyle, dolandırıldıklarını iddia ederek avukatları aracılığıyla Asliye Hukuk Mahkemesi'ne başvurdu.

'İŞYERİNİ KAPATIP KAYIPLARA KARIŞTI'

Ödemeyi yaptığı halde hizmet alamadığını belirten Aysel Karadeniz Genç, "Haziran 2024'te doğal gaz eşyalarını satan firmadan, benim evim ile eşimin ailesinin yaşadığı ev için doğal gaz tesisatının çekilmesini, kombi ve klima takılmasını istedik. Her iki eve sıfırdan doğal gaz tesisatı çekilecekti. Kombi ile klima takılacaktı. Sonra bazı akrabalarımız da klima ihtiyaçları olduğu için onlar da sipariş verdiler. Bizde kredi kartı olduğu için taksit imkanı sundular. Biz de taksitlendirdik. Bir kısmını da kredi çekip verdik. Farklı firmalara ait pos cihazları ve hesap numaralarına havale yaparak ödemeyi gerçekleştirdik. Fakat aldığımız ürünler gelmedi. Ne klimalar geldi ne de evlere doğal gaz tesisatı çekildi. 2024 Kasım ayından beri adam iş yerini kapatıp kayıplara karıştı. Biz hiçbir şekilde ulaşamıyoruz ama ailesi ulaşıyor, fakat bize bilgi vermiyorlar. Bundan dolayı çok mağduriyet yaşadık. Biz paramızı talep ediyoruz. Ben kanser hastasıyım, hastalığım için biriktirdiğim ufak meblağı da kredi kartı borcuna yatırdım. Bu yüzden tedavimi de sürdüremiyorum. Çok zor durumdayım. Bu olaydan ötürü eşimle olan ilişkilerimde dahi zedelenme oldu. Bankalardan paranın iadesi için başvurduk ama sadece bir banka geri ödemeyi yaptı. Diğerleri yapmadı. Yaklaşık 1 milyon 400 bin TL paramız gitti. Olayın hemen ardından suç duyurusunda bulunduk. Ben devletimden yardım talep ediyorum. Bir an önce bu işin çözülmesini istiyorum" dedi.

'TÜKETİCİ HAKEM HEYETİNİ BAŞVURMAYI DÜŞÜNÜYORUZ'

Çiftin avukatı Gurbet Bilbay ise tüketici hakem heyetine de başvuru yapacaklarını ifade ederek, "Müvekkilim kanser hastası, tümörü var. Tedavi sürecinde böyle bir olay olunca şu an tedavisine bile devam edemiyor. Bununla ilgili suç duyurusunda bulunduk. Biz tüketici hakem heyetini de başvurmayı düşünüyoruz. Bu insan, benim müvekkilimi kandırdı ve bu yüzden şu an tedavi parasını dahi karşılamıyor. Eşi ile problemler yaşadı, çok zor durumda kendisi. Başka insanları da kandırmadan bir an önce kişinin tutuklanmasını istiyoruz" diye konuştu.

DHA muhabirin ulaşmaya çalıştığı iş yeri sahibi M.C.'nin telefonlarına cevap vermediği, kiraladığı dükkanın kapalı olduğu görüldü.
DHA
EDİTÖR
DHA - Haber Editörü
DHA - Haber Editörü
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Malatya’daki deprem sonrası Naci Görür’den açıklama
Malatya’daki deprem sonrası Naci Görür’den açıklama
‘Dünya keskin bir dönüşüm sürecinde’
‘Dünya keskin bir dönüşüm sürecinde’
En çok askeri harcama yapan ülkeler belli oldu!
En çok askeri harcama yapan ülkeler belli oldu!
Çilek yüzünen hayatını kaybetti
Çilek yüzünen hayatını kaybetti
Son Haberler
Malatya’daki deprem sonrası Naci Görür’den açıklama
Malatya’daki deprem sonrası Naci Görür’den açıklama
Bursa Büyükşehir’de bir değişim daha!
Bursa Büyükşehir’de bir değişim daha!
‘Dünya keskin bir dönüşüm sürecinde’
‘Dünya keskin bir dönüşüm sürecinde’
Arka koltukta ölü bulundu
Arka koltukta ölü bulundu
Araç sahipleri dikkat! Zam geliyor…
Araç sahipleri dikkat! Zam geliyor…
Hatay'da etkili olan orman yangınında itfaiye aracı alevlerin arasında kaldı
Hatay'da etkili olan orman yangınında itfaiye aracı alevlerin arasında kaldı

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Şehir Haberleri
Dünya
Ekonomi
Magazin
Dizi ve Fragmanlar
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Yerel Haberler
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • Bursa Haberleri
  • Dizi ve Fragmanlar
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Şehir Haberleri
  • Siyaset
  • Spor
  • Teknoloji
  • Yaşam
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Biyografiler
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
Google Play
ücretsiz indirin

  • Rss
  • Sitemap
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Haber16.com "İHA - DHA" ajansları abonesidir.
Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Copyright © 2017-2024 Haber16.com Tüm Hakları Saklıdır.