• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
03:26
Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde yeni düzenleme
02:57
Osmaniye'de elektrikli bisiklet ile otomobilin çapışması kamerada; 1 yaralı
02:55
Kapüşonlu şüpheli evin önüne benzin döküp ateşe verdi
02:55
Hatay'da uyuşturucu operasyonu: 4 tutuklama
02:16
Park halindeki araca çarpıp devrilen otomobilin sürücüsü kaza yerinden kaçtı
00:26
TBMM Genel Kurulu'nda uzman er ve erbaşlar ile ilgili düzenlemeleri de içeren kanun teklifi kabul edildi
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Bursa Haberleri
  3. Ulucamii'de hafızlık icazet merasimi izleyenleri büyüledi - Bursa Haberleri
Bursa Haberleri
Yayınlanma: 02 Kasım 2018 - 15:40
Güncelleme: 02 Kasım 2018 - 16:42

Ulucamii'de hafızlık icazet merasimi izleyenleri büyüledi - Bursa Haberleri

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Ulucami'de düzenlenen İsmail Hakkı Kuran Kursu Hafızlık İcazet Merasimi Töreni'ne katıldı.

Bursa Haberleri
02 Kasım 2018 - 15:40
Güncelleme: 02 Kasım 2018 - 16:42
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Ulucamii'de hafızlık icazet merasimi izleyenleri büyüledi - Bursa Haberleri

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, insanoğlunun çoğu zaman Allah'ın verdiği nimetlerden istifade edip yer yüzünü ıslah etmek ve dini çoğaltmak yerine fesat çıkarıp kendisine ve dünya evine zarar verdiğini belirterek, "İnsanoğlu, şehir hayatının, lüks ve konforun cazibesi karşısında ziraatı, doğal hayatı, dengeli hayatı terk etti. Kimi zaman tohumların genetiğini bozarak kimi zaman kimyasal ve yapay ürünlerle tabiatı zehirleyerek tertemiz nimetlere yazık etti" dedi.
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Ulucami'de düzenlenen İsmail Hakkı Kuran Kursu Hafızlık İcazet Merasimi Töreni'ne katıldı. 99 hafızın belge aldığı törende konuşan Erbaş, "Kuran okunmak, anlaşılmak ve yaşanmak için gönderilen bir hayat kitabıdır. Hayatımızın rehberidir. Sizi karanlıklardan aydınlığa çıkartmak için Kuran gönderildi. Allah Resulü Efendimize gönderildi. Efendimizin en büyük mucizesi Kuran'ı Kerim'dir. Ben diyorum ki Kuran-ı Kerim'i okumasını bilmeyenler öğrensinler, öğrenenler okusunlar, okuyanlar anlamaya çalışsın. Anlayıp, yaşayalım. Hep birlikte yaşayalım. Yeniden ders almaya çalışalım. Dünya fanidir. Baki olan Allah'tır. Onun en büyük mucizesi Kuran-ı Kerim'dir. Hem öğreneceğiz, hem anlayacağız, okuyacağız, yaşayacağız. Bütün insanlığın karanlıklardan aydınlığa çıkmasının yolu buradan geçiyor" açıklamasını yaptı.

"İnsanoğlu çoğu zaman dini çoğaltmak yerine fesat çıkarıp kendisine ve dünya evine zarar verdi"
Erbaş, hutbe konuşmasında ise şunları söyledi:
"Yerlerin ve göklerin sahibi olan Allah uçsuz, bucaksız bir kainat ve bu kainat içinde insanın hayatını devam ettirmesine uygun bir dünya var etti. Tatlı ve latif sularla bin bir çeşit leziz yiyeceklerle çevremizi donattı. Ekinlerin yetiştiği arazilerin meyve bahçelerini onları büyüten güneşi ve yağmuru lütuf etti. Her biri ayrı güzel ve birbirinden değerleri insanın emrine amade kıldı. Sonrada kullarından seçici davranmasını isteyerek, 'Allah'ın size verdiği helal ve temiz rızklarından yiyin ve iman etmiş olduğunuz Allah'ın yasaklarından sakının, kaçının' buyurdu. Ancak insanoğlu çoğu zaman rabbinin verdiği nimetlerden istifade edip yer yüzünü ıslah etmek ve dini çoğaltmak yerine fesat çıkarıp kendisine ve dünya evine zarar verdi. Şehir hayatının, lüks ve konforun cazibesi karşısında ziraatı, doğal hayatı, dengeli hayatı terk etti. Kimi zaman tohumların genetiğini bozarak kimi zaman kimyasal ve yapay ürünlerle tabiatı zehirleyerek tertemiz nimetlere yazık etti. Halbuki toprağımıza, ürünümüze, el emeğimize sahip çıkmak hepimizin vazifesiydi. İnsanoğlu 'sakın dengeyi bozmayın' ilahi uyarısına riayet etmeyerek kendi elleriyle toprağı, havayı ve suyu kirletti. Maddi menfaatlere aldanarak kendisi dışındaki varlıklara ve gerekli nesillere karşı sorumlu olduğunu unuttu. Allah oysaki, 'düzene sokulduktan sonra yeryüzünde bozgunculuk yapmayın' buyurdu"

"Dünya hayatın örnek alacağımız en önemli rehber Kuran-ı Kerim ikincisi Hz. Muhammed Mustafa'dır"
"Bir toplumda maddi ve manevi tazminat gıdanın bozulmasıyla başlar" diyen Erbaş, şöyle devam etti:
"Helal, haram duyarsızlığı insanlarda bir bilinç kirlenmesine dönüşür. Ahlaki ve insanı değerler göz ardı edilince, yenilip içilenler üretilip tüketilenler fayda yerine zarar vermeye başlar. Nihayetinde toplumsal bir yozlaşma gerçekleşir. Küçücük dimağlarınve gencecik yavruların fıtratları bozulur. Sevginin, saygının ve hoşgörünün tükendiği kötülüğün, hayasızlığın ve adaletsizliğin çoğaldığı bir ortam oluşur. Kuran-ı Kerim bizim için bir rehberdir. Allah Resulü Efendimiz kılavuzumuzdur. Onun hayatı onun hadisleri onun sünneti bizlerin rehberimizdir. Dünya hayatın örnek alacağımız en önemli rehber Kuran-ı Kerim ikincisi Hz. Muhammed Mustafa'dır. O yüzden yediğimize içtiğimiz, giydiğimize ve hayatın her alanında Kuran'ı ve sünneti, Allah'ın kitabını ve Resulullah Efendimizin hayatını rehber edinmeliyiz."

2018/11/ulucamiide-hafizlik-icazet-merasimi-izleyenleri-buyuledi---bursa-haberleri-20181102AW53-1.jpg
2018/11/ulucamiide-hafizlik-icazet-merasimi-izleyenleri-buyuledi---bursa-haberleri-20181102AW53-2.jpg
2018/11/ulucamiide-hafizlik-icazet-merasimi-izleyenleri-buyuledi---bursa-haberleri-20181102AW53-3.jpg
2018/11/ulucamiide-hafizlik-icazet-merasimi-izleyenleri-buyuledi---bursa-haberleri-20181102AW53-4.jpg
2018/11/ulucamiide-hafizlik-icazet-merasimi-izleyenleri-buyuledi---bursa-haberleri-20181102AW53-5.jpg
2018/11/ulucamiide-hafizlik-icazet-merasimi-izleyenleri-buyuledi---bursa-haberleri-20181102AW53-6.jpg
2018/11/ulucamiide-hafizlik-icazet-merasimi-izleyenleri-buyuledi---bursa-haberleri-20181102AW53-7.jpg
2018/11/ulucamiide-hafizlik-icazet-merasimi-izleyenleri-buyuledi---bursa-haberleri-20181102AW53-8.jpg
2018/11/ulucamiide-hafizlik-icazet-merasimi-izleyenleri-buyuledi---bursa-haberleri-20181102AW53-9.jpg
2018/11/ulucamiide-hafizlik-icazet-merasimi-izleyenleri-buyuledi---bursa-haberleri-20181102AW53-10.jpg
2018/11/ulucamiide-hafizlik-icazet-merasimi-izleyenleri-buyuledi---bursa-haberleri-20181102AW53-11.jpg
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Bursa'da korku dolu anlar!
Bursa'da korku dolu anlar!
Bursa'da elektrikler kesilecek!
Bursa'da elektrikler kesilecek!
"Afetlere daha hazır Bursa için çalışıyoruz"
Bursa’da çay ve kahve fiyatlarına zam!
Bursa’da çay ve kahve fiyatlarına zam!
Son Haberler
Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde yeni düzenleme
Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde yeni düzenleme
Osmaniye'de elektrikli bisiklet ile otomobilin çapışması kamerada; 1 yaralı
Osmaniye'de elektrikli bisiklet ile otomobilin çapışması kamerada;...
Kapüşonlu şüpheli evin önüne benzin döküp ateşe verdi
Kapüşonlu şüpheli evin önüne benzin döküp ateşe verdi
Hatay'da uyuşturucu operasyonu: 4 tutuklama
Hatay'da uyuşturucu operasyonu: 4 tutuklama
Park halindeki araca çarpıp devrilen otomobilin sürücüsü kaza yerinden kaçtı
Park halindeki araca çarpıp devrilen otomobilin sürücüsü kaza yerinden...
Davet twitterdan, çaylar üniversitelilerden - Bursa Haberleri
Davet twitterdan, çaylar üniversitelilerden - Bursa Haberleri

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.