• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
08:55
Milas'taki orman yangını 2'nci gününde
08:12
Kadıköy'de sopalı yumruklu kavga kamerada
08:05
Gurbetçi ailenin otomobili takla attı: 3 ölü, 1 yaralı
07:34
Milas'ta orman yangını
05:36
Sancaktepe'de 3 aracın karıştığı kazada 5 kişi yaralandı
04:55
İstanbul'da 15 Temmuz Şehitler Köprüsü ve bazı yollar trafiğe kapatıldı
04:37
Çankaya Belediye Başkanı Güner ve 23 kişi tutuklandı
02:56
Kayseri'de yan yatan hafif ticari aracının içine girip 1 saat eşya topladı
01:25
Muğla'da orman yangını
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Spor
  3. 'Uçan Türk' Fatih Arda İpcioğlu yurda döndü
Spor
Yayınlanma: 15 Şubat 2022 - 12:12
Güncelleme: 15 Şubat 2022 - 12:14

'Uçan Türk' Fatih Arda İpcioğlu yurda döndü

'Uçan Türk' Fatih Arda İpcioğlu yurda döndü, başlıklı haberin detayında; Çin'in başkenti Pekin'de düzenlenen Kış Olimpiyatları'nda Türkiye'yi kayakla atlama branşında temsil eden milli sporcu Fatih Arda İpcioğlu yurda döndü. İpcioğlu memleketi Erzurum'da çiçeklerle karşılandı.

Spor
15 Şubat 2022 - 12:12
Güncelleme: 15 Şubat 2022 - 12:14
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Türkiye'nin kayakla atlama branşında en başarılı sporcularından birisi olan ve bu branşta birçok rekoru ve başarıyı elinde bulunduran Fatih Arda İpcioğlu, olimpiyatlardan döndü. İpcioğlu, Çin'in başkenti Pekin'de düzenlenen 2022 Kış Olimpiyatları'nda Normal Tepe ve Büyük Tepe ilk etap finallerinde yarışıp ilk 50 arasına girmeyi başarsa da final bileti alamayınca oyunlara veda etti.

Bu branşta alınan en büyük derecelere sahip olan 'Uçan Türk' lakaplı Fatih Arda İpcioğlu bugün İstanbul aktarmalı olarak memleketi Erzurum'a geldi. Burada çiçeklerle karşılanan İpcioğlu zaman zaman duygusal anlar yaşadı.

"Türklerin neler yapabileceğinin mesajını verdik"

Türkiye adına tarihte ilk kez bu branşta iki finalin ilk etabını gördüklerini ifade eden Fatih Arda İpcioğlu, "Bu sezon başında sağlık problemlerinden dolayı kota almak bile büyük bir olaydı. Elimizden geleni yapmaya çalıştık. 2 defa final turunun ilk etabına kalmayı başardık. Bu tarihimizde bir ilk oldu. Uçan Türk olarak dünyaya kendimizi gösterdik. Kayakla atlama branşında Türklerin neler yapabileceğinin mesajını verdik. Umuyorum bu başarılar gelecekte yeni 'Uçan Türklere' ilham olur. Bizler ülkemize hayırlı ve başarılı bireyler olamaya çalışıyoruz. Bayrağımızı iyi şekilde temsil ettiğimize inanıyorum. Önümüzdeki süreçte Dünya Kupası'nda ve uçuş rampalarında boy göstereceğiz. Halen son noktayı koymadık. Uçmaya devam edeceğiz" dedi.

"Uçuş rampalarından atlayan ilk Türk olacağız"

Olimpiyatlardaki rampaların 2 katı büyüğü olan uçuş rampalarında boy göstereceklerini ve rekor kırmak istediklerini kaydeden İpcioğlu, "Mart ayına kadar belli bir planımız var. Dünya Kupası'nda yarışmaya devam edeceğiz. Olimpiyatlara birlikte 10. finali yarıştım sadece bu yıl içerisinde. Dünya Kupası'nın ardından uçuş rampalarına gideceğiz. Uçuş rampalarından atlayan ilk Türkler olacağız. Bu rampalar olimpiyatlardaki büyük tepelerden 2 katı daha büyük rampalardan oluşuyor. Orada ülkemizin dünya rekorunu kırmaya çalışacağız" şeklinde konuştu.

"Ülkemize ilk olimpiyat madalyasını getirme vakti geldi"

Bir sonraki Kış Olimpiyatları'nda ülke olarak hedefin altın madalya olması gerektiğini belirten Fatih Arda, "Mutlu ve gururuyum. Yeni ve çok fazla örneği olmayan bir branşta yarışıyoruz. İnsanların hayretler içerisinde izlediği bir branş, burada gelişme gösterip ilerleme kaydetmek önemliydi. Ben yapıyorum ama göğsümdeki bayrak için mücadele veriyorum. Umuyorum bizden sonraki nesil bayrağı bizden alıp bizleri daha iyi yerlerde temsil edecektir. Kış Olimpiyatları Türkiye adına unutulmaz oldu. Gelecek yeni Olimpiyatlarda ülkemizin hedefi büyütmesi lazım. Bazı kış sporları federasyonlarımız bazı ülkelerin kuruluş yılından daha eski durumda. Ülkemize ilk olimpiyat madalyasını getirme vakti geldi" açıklamalarında bulundu.




"'Uçan Türk' Fatih Arda İpcioğlu yurda döndü" başlıklı son dakika haberi İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından "15.02.2022" tarihinde "SPOR" haberlerine sistem tarafından otomatik olarak eklenmiştir. Bu haberin içeriğinde HABER16.COM editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans tarafından geldiği şekliyle yayınlanmıştır. "SPOR" haberleri kategorisinde yer alan 'Uçan Türk' Fatih Arda İpcioğlu yurda döndü başlıklı habere ait yazı, fotoğraf ve video içeriklerinin hepsinin hukuki muhatabı ve sorumlusu haberi geçen ajanslardadır.


Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Çeşme'de 55'inci Deniz Kuvvetleri Kupası'nın kazananları belli oldu
Çeşme'de 55'inci Deniz Kuvvetleri Kupası'nın kazananları belli oldu
Amed Sportif Faaliyetler, Umut Meraş'ı kadrosuna kattı
Amed Sportif Faaliyetler, Umut Meraş'ı kadrosuna kattı
Bursaspor- Pendikspor: 2-2
Bursaspor- Pendikspor: 2-2
Samsunspor, Cheick Tidiane Diabate ile sözleşme imzaladı
Samsunspor, Cheick Tidiane Diabate ile sözleşme imzaladı
Son Haberler
Milas'taki orman yangını 2'nci gününde
Milas'taki orman yangını 2'nci gününde
Kadıköy'de sopalı yumruklu kavga kamerada
Kadıköy'de sopalı yumruklu kavga kamerada
Gurbetçi ailenin otomobili takla attı: 3 ölü, 1 yaralı
Gurbetçi ailenin otomobili takla attı: 3 ölü, 1 yaralı
Milas'ta orman yangını
Milas'ta orman yangını
Sancaktepe'de 3 aracın karıştığı kazada 5 kişi yaralandı
Sancaktepe'de 3 aracın karıştığı kazada 5 kişi yaralandı
Başkan Hasan Kılca, belediye işçileriyle bir araya geldi
Başkan Hasan Kılca, belediye işçileriyle bir araya geldi

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.