• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
00:24
Barcelona - Anadolu Efes: 89-82
00:00
İstanbul merkezli 13 ilde sahte belgelerle vatandaşlık operasyonu: 26 şüpheli tutuklandı
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Spor
  3. Türkiye şampiyonu Devran Yanardağ, milli takıma girmeye hak kazandı
Spor
Yayınlanma: 03 Mart 2023 - 11:36

Türkiye şampiyonu Devran Yanardağ, milli takıma girmeye hak kazandı

Çocuklar ve Gençler U23 Muaythai Türkiye Şampiyonası'nda 34 kilogramda rakiplerini geçerek şampiyonluğa ulaşan Sivaslı Devran Yanardağ, Avrupa Muaythai Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil etmek için iddialı bir şekilde hazırlanıyor.

Spor
03 Mart 2023 - 11:36
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Çocuklar ve Gençler U23 Muaythai Türkiye Şampiyonası'nda 34 kilogramda rakiplerini geçerek şampiyonluğa ulaşan Sivaslı Devran Yanardağ, Avrupa Muaythai Şampiyonası'nda Türkiye'yi temsil etmek için iddialı bir şekilde hazırlanıyor.

Türkiye Muaythai Federasyonu'nun 2023 yılı faaliyet programında yer alan 'Çocuklar ve Gençler U23 Muaythai Türkiye Şampiyonası' geçtiğimiz aylarda bin 834 sporcunun katılımı ile Ankara'da yapıldı.

Sivas'ı temsilen şampiyonaya katılan 13 yaşındaki sporcu Devran Yanardağ, 4 maçın 4'ünü de kazanarak şampiyon oldu ve Ankara'da yapılacak olan Muaythai Avrupa Şampiyonası'na katılmaya hak kazandı. Yanardağ, Ankara'da yapılacak olan şampiyona için de hazırlıklarına devam ediyor.

Turan Arıs: "Geleceğini çok parlak görüyorum"

Devran'ın antrenörlerinden Turan Arıs, şampiyona için çalışmaları hızla sürdürdüklerini belirterek, "Yaklaşık 1, 1.5 ay önce Devran Yanardağ adlı sporcumuz Antalya'da yapılan Muaythai Türkiye Şampiyonası'nda 4 maç alarak Türkiye şampiyonu olmuştur. 21-28 Mart'ta Ankara'da yapılacak Muaythai Avrupa Şampiyonası'nda ülkemizi en iyi şekilde temsil edecektir. Ben ve Ömer hocamız Devran'ın antrenörlüğünü sağlıyoruz. Devran 3 yıldır bizimle beraber. Avrupa kupasında da 4 maç yaparak şampiyon oldu. Antalya'da yıldızlar kategorisinde 34 kiloda yine 4 maç yaptı ve en iyi düzeyde başarıyı elde etti. Bu maç çok zordu, 18-19 kişi vardı, rakibi olarak hepsini eleyerek Türkiye şampiyonu oldu. Ben spor salonu açtığım zaman Devran; 'Hocam ben de geleyim, ben de gelip spor yapayım' diyordu. Daha sonra azmini gördük, elimizden geleni yaptık ve yürümeye devam ediyor. Devran'ın geleceğini çok parlak görüyorum. Ülkemizi daha iyi ve daha güzel şartlarda temsil edecek. Dünya'da ve Avrupa'da şampiyon olmasını ön görüyoruz. Bu yüzden iki hoca ile birlikte çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.

Devran Yanardağ: "Maçı aldığında güzel bir sevinç hissediyorsun"

Devran Yanardağ ise elde ettiği başarıdan ve gelecek hedeflerinden bahsederek, "Antalya'da yapılan Türkiye şampiyonasında 4 maç yaptım, 4'ünü de kazandım. Ömer Şimşek ve Turan Arıs hocalarımızın sayesinde emeklerinin karşılığını vermek için mücadele ettim. Şampiyonluk elde ettim. Hedefim Ömer ve Turan hocam gibi antrenör olmak, küçük çocukları yetiştirebilmek. Zor bir spor, maçlarda zaman zaman sakatlıklar olabiliyor. Maçı aldığında güzel bir sevinç hissediyorsun. Ben gücümün ve kuvvetimin yerinde olduğunu fark ettikten sonra spora başladım. Ağabeylerimi gördüm ve ben de başarabilirim diye başlamıştım. Daha sonra başarılar elde ederek şampiyon oldum. Şu anda Ankara'da yapılacak Avrupa şampiyonasına hazırlanıyorum" ifadelerini kullandı.

Ufuk Şimşek: "Başaracağına inanıyoruz"

Devran'ın antrenörlerinden Ömer Ufuk Şimşek de şu cümlelere yer verdi:

"Öğrencimiz Devran Yanardağ 27-28 Mart'ta Ankara'da yapılacak Muaythai Avrupa Şampiyonası'na katılacak. Çalışmalar devam ediyor, daha önce Antalya'da yapılan müsabakalarda 4 maç yaparak şampiyon oldu ve milli takıma girmeye hak kazandı. Biz de elimizden geldiği en iyi şekilde kendisini çalıştırıyoruz. Biz inanıyoruz, burada da şampiyon olacak. Ülkemize ve Sivas'ımıza derece getirecek, bayrağımızı dalgalandıracak inşallah. İdmanları hiç aksatmadan devam ediyor. Günde 1, 1.5 saat arasında antrenman yapıyor. Azimli bir şekilde çalışıyor ve bu sporu da seviyor kendisi. Biz de onun her türlü arkasındayız maddi ve manevi olarak. Başaracağına inanıyoruz" diye konuştu.


Kaynak: İhlas Haber Ajansı (İHA)
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Barcelona - Anadolu Efes: 89-82
Barcelona - Anadolu Efes: 89-82
Avrupa Boks Şampiyonası'nda dereceye giren milliler madalyalarını aldı
Avrupa Boks Şampiyonası'nda dereceye giren milliler madalyalarını aldı
A Milli Takım, Kocaeli Stadyumu'nda yürüyüş yaptı
A Milli Takım, Kocaeli Stadyumu'nda yürüyüş yaptı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa Boks Şampiyonu Havvanur Kethüda'yı kutladı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa Boks Şampiyonu Havvanur Kethüda'yı kutladı
Son Haberler
Barcelona - Anadolu Efes: 89-82
Barcelona - Anadolu Efes: 89-82
İstanbul merkezli 13 ilde sahte belgelerle vatandaşlık operasyonu: 26 şüpheli tutuklandı
İstanbul merkezli 13 ilde sahte belgelerle vatandaşlık operasyonu:...
Bağcılar'da iş yerine uyuşturucu operasyonu; 22 kilo 970 gram ham madde ele geçirildi
Bağcılar'da iş yerine uyuşturucu operasyonu; 22 kilo 970 gram...
COP31 Başkanı Kurum, İklim Uygulama Köprüsü'nün ilk grup pilot ülkelerini açıkladı
COP31 Başkanı Kurum, İklim Uygulama Köprüsü'nün ilk grup pilot...
Bodrum'da maki ve ot yangını
Bodrum'da maki ve ot yangını
ABD Dışişleri: "Blinken ile Lavrov'un görüşmesi sadece kısa bir karşılaşmaydı"
ABD Dışişleri: "Blinken ile Lavrov'un görüşmesi sadece kısa bir karşılaşmaydı"

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.