• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
12:41
İspanya'da tren kazası: Çok sayıda ölü var
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Spor
  3. Türkiye rekortmeni özel atlet Muhammet Arif Çenesiz'in hedefi, olimpiyat vizesi almak
Spor
Yayınlanma: 14 Aralık 2023 - 11:04

Türkiye rekortmeni özel atlet Muhammet Arif Çenesiz'in hedefi, olimpiyat vizesi almak

Uzun atlamada 6,73 metreyle kendine ait rekoru kıran 17 yaşındaki milli sporcu: "2024 Paralimpik Dünya Atletizm Şampiyonası'nda uzun atlamada olimpiyat kotasını geçerek ülkemize madalyayla dönmeyi istiyorum"

Spor
14 Aralık 2023 - 11:04
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
ORHAN KUZU - Karabük'te 3 yıl önce başladığı atletizmde kısa sürede şampiyonluklar yaşayan özel sporcu Muhammet Arif Çenesiz, 2024'te önce Dünya Şampiyonası'nda ardından da Paris Paralimpik Oyunları'nda Türkiye'ye gurur yaşatmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Antalya'da 20-21 Kasım'da düzenlenen Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu (TÖSSFED) Türkiye Atletizm Şampiyonası'nda Muhammet Arif Çenesiz, uzun atlamada 6,73 metrelik derecesiyle kendine ait (6,40 metre) Türkiye rekorunu kırmasının yanı sıra 6,67 metrelik olimpiyat barajının üzerinde bir performans gösterdi.

Bu başarısının ardından gelecek yıl için çalışmalarına devam eden 17 yaşındaki sporcu, 2024'te Dünya Şampiyonası'nda kota alıp Paris Paralimpik Oyunları'nda İstiklal Marşı'nı okutmak istiyor.

Muhammet Arif Çenesiz, AA muhabirine, atletizme arkadaşının tavsiyesiyle 3 yıl önce başladığını anlattı.

Daha önce futbolda kalecilik yaptığını belirten genç sporcu, atletizmde antrenmanlara başladıktan sonra antrenörünün üç adım atlamadaki yeteneğini beğendiğini dile getirdi.

Ulusal organizasyonlara katılıp kendini geliştirdiğini aktaran Muhammet Arif, "Son olarak Antalya'da yapılan Türkiye Şampiyonası'nda uzun atlamada 6,73 metreyle hem Türkiye rekoru kırdım hem de olimpiyat barajının üstünde atlayış yaptım." diye konuştu.

Milli sporcu, "2024'te Paralimpik Dünya Atletizm Şampiyonası'nda uzun atlamada olimpiyat kotasını geçerek ülkemize madalyayla dönmeyi istiyorum. Olimpiyatlarda da 7 metre ve üzeri atlayarak ülkemize madalyayla dönmeyi ve İstiklal Marşı'mızı gür şekilde okutmayı istiyorum." ifadelerini kullandı.

Muhammet Arif Çenesiz, Dünya Şampiyonası'nda üç adım atlamada da madalya kazanmayı hedeflediğini sözlerine ekledi.


- Antrenör Akad: "3 Türkiye rekoru kırdı, 5 kez Türkiye şampiyonu oldu"


Muhammet Arif Çenesiz'in antrenörü Serdar Akad, 3 yıldır birlikte çalıştığı sporcusunun önce üç adım atlamayla başladığını, daha sonra ise uzun atlamada kendini geliştirdiğini kaydetti.

Akad, Muhammet Arif'in 2021'de üç adım atlamada Türkiye şampiyonluğu yaşadığına değinerek, "Aynı zamanda Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezleri'nin barajını geçti. Aynı yıl uzun atlamada Türkiye ikincisi oldu. Salon Türkiye Şampiyonası'nda dereceler yaptı. Üç yıllık süreçte Fenerbahçe'ye transferini gerçekleştirdik. Bu süreçte 3 Türkiye rekoru kırdı, 5 kez Türkiye şampiyonu oldu. 3 Türkiye ikinciliği ve sayısız bölge şampiyonlukları var." ifadelerini kullandı.

Muhammet Arif Çenesiz'in geçen yılki Türkiye Şampiyonası'nda uzun atlamada Türkiye rekortmeni ünvanını aldığını anımsatan Akad, şunları kaydetti:

"Bu yıl da Antalya'da düzenlenen şampiyonada Türkiye rekorunu yeniledi. 6,40 metrelik Türkiye rekorunu 6,73 metreye çıkardı. 6,67 metrelik olimpiyat barajının üzerinde atlayış gerçekleştirdi. Gelecek yıl Paralimpik Dünya Atletizm Şampiyonası'na katılarak uzun atlama branşında olimpiyat kotası için yarışacak. Üç adım atlama branşında da altın madalyayla ülkemize dönecektir. Olimpiyatlardaki hedefimiz 7 metre ve üzerinde atlayarak ülkemize altın madalyayla dönmek."


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Türkiye Kupası’nda 4. turda kura zamanı! Bursaspor’la birlikte hangi takımlar katılacak?
Türkiye Kupası’nda 4. turda kura zamanı! Bursaspor’la birlikte hangi takımlar katılacak?
2026 Ballon d'Or'un sahibi Harry Kane oldu
2026 Ballon d'Or'un sahibi Harry Kane oldu
Lider Bursaspor! İşte 1. Lig’de son tablo
Lider Bursaspor! İşte 1. Lig’de son tablo
Dev derbide kazanan Galatasaray!
Dev derbide kazanan Galatasaray!
Son Haberler
Osmangazi Belediyesi’nin Kreşlerinde Cumhuriyet Coşkusu Yaşandı
Osmangazi Belediyesi’nin Kreşlerinde Cumhuriyet Coşkusu Yaşandı
Osmangazi’de Yahya Kemal’in Düşünce Dünyası Ele Alındı
Osmangazi’de Yahya Kemal’in Düşünce Dünyası Ele Alındı
İspanya'da tren kazası: Çok sayıda ölü var
İspanya'da tren kazası: Çok sayıda ölü var
Mustafa Sarıgül'den 'YENİ Parti' kararı: Soruşturma sonuçlanıncaya kadar üyeliğini askıya alacak
Mustafa Sarıgül'den 'YENİ Parti' kararı: Soruşturma sonuçlanıncaya...
Kimliklerde büyük yenilik!
Kimliklerde büyük yenilik!
Uganda, Demokratik İttifak Güçleri'ne karşı hava saldırılarını sürdürüyor
Uganda, Demokratik İttifak Güçleri'ne karşı hava saldırılarını sürdürüyor

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.