• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
15:18
Bursa’nın 11 ilçesinde elektrik kesintisi!
11:48
Kasım celbi askerlik yerleri açıklandı
11:40
Bursa’da sahilde gizemli cesed!
03:21
Antalya'da hortum can aldı: 4 işçi hayatını kaybetti, 1 işçi yaralandı
01:09
MHP'li Murat Saral'ı katleden zanlı Bursa'da yakalandı
01:06
Sözcü Genel Yayın Yönetmeni gözaltına alındı
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Haberler
  3. Türkiye'nin ikinci büyük tatlı su kaynağı Eğirdir Gölü 8 santim yükseldi
Haberler
Yayınlanma: 11 Şubat 2022 - 14:46
Güncelleme: 11 Şubat 2022 - 14:47

Türkiye'nin ikinci büyük tatlı su kaynağı Eğirdir Gölü 8 santim yükseldi

Türkiye'nin ikinci büyük tatlı su kaynağı Eğirdir Gölü 8 santim yükseldi, başlıklı haberin detayında; Türkiye'nin ikinci büyük tatlı su kaynağı olan Eğirdir Gölü'nün 8 santim yükselerek su kotunda artış olduğu görüldü.

Haberler
11 Şubat 2022 - 14:46
Güncelleme: 11 Şubat 2022 - 14:47
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Eğirdir Gölü'nün su kotu, Eğirdir ve Kovada Gölü Çevre Koruma Birliği (EKO-BİR) Eğirdir Müdürlüğü tarafından bugün Eğirdir Limanı'nda yapılan ölçümleme 915.26 metre olarak belirlendi. 4 Aralık 2021 tarihinde 914.93 metre, 16 Ocak tarihinde ise 915.18 olarak ölçümlenen Eğirdir Gölü'ndeki su kotunun derinliğinin 915.26 santimetre olarak belirlenmesi ile su seviyesinin 16 Ocak tarihinden itibaren 8 santim yükseldiği görüldü.

EKO-BİR Müdürü Süleyman Can, "Şu anda gölün su kotu ölçümünü gerçekleştirdik. 2-9 Şubat tarihleri arasında yağan kar yağışları neticesinde gölümüzün epeyce bir miktarda yükseleceğini tahmin ederek ölçümümüzü yaptık. Şu an itibarıyla göl buz olmasına rağmen yaptığımız ölçümde net bir sonuç olduğunu söyleyemeyiz. 2-3 santimlik değişim söz konusu olabilir. Şimdiki ölçümlerimiz 915.26 metre şeklinde gerçekleşti. Bundan önceki ölçümümüzü 16 Ocak 2022 tarihinde gerçekleştirmiştik. O zaman 915.18 metre idi, yaklaşık olarak 8 santimetre yükselme söz konusu ancak karlarımız ve mevcuttaki buzun erimesi neticesinde su seviyesinin 10-15 santimetre daha yükseleceğini tahmin ediyoruz. Erimeler neticesinde gölün su kotunun 915.40 ila 915.45 metre arasında olacağını düşünüyoruz" dedi.

Eğirdir Gölü su kotunun geçen yıl 19 Şubat 2021 tarihinden 57 santim daha düşük olduğunu vurgulayan EKO-BİR Müdürü Can, yağışların son derece sevindirici olduğunu, yer altı sularında ve kaynaklarda artış gözlemlediklerini bildirdi.




"Türkiye'nin ikinci büyük tatlı su kaynağı Eğirdir Gölü 8 santim yükseldi" başlıklı son dakika haberi İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından "11.02.2022" tarihinde "ÇEVRE" haberlerine sistem tarafından otomatik olarak eklenmiştir. Bu haberin içeriğinde HABER16.COM editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans tarafından geldiği şekliyle yayınlanmıştır. "ÇEVRE" haberleri kategorisinde yer alan Türkiye'nin ikinci büyük tatlı su kaynağı Eğirdir Gölü 8 santim yükseldi başlıklı habere ait yazı, fotoğraf ve video içeriklerinin hepsinin hukuki muhatabı ve sorumlusu haberi geçen ajanslardadır.


Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Demirkol hakim karşısında
Demirkol hakim karşısında
Meteoroloji tek tek uyardı! Kuvvetli yağış…
Meteoroloji tek tek uyardı! Kuvvetli yağış…
Arazi kavgası faciayla bitti
Arazi kavgası faciayla bitti
Kasım celbi askerlik yerleri açıklandı
Kasım celbi askerlik yerleri açıklandı
Son Haberler
Bursa iş dünyasında önemli toplantı
Bursa iş dünyasında önemli toplantı
Osmangazi Belediyesi Araç Filosunu 51 Yeni Araçla Güçlendirdi
Osmangazi Belediyesi Araç Filosunu 51 Yeni Araçla Güçlendirdi
Her gün yiyenler dikkat! Uzman isim açıkladı: O gıdaları tüketenlerde kolon kanseri riski artıyor…
Her gün yiyenler dikkat! Uzman isim açıkladı: O gıdaları tüketenlerde...
Türkiye Kupası’nda 4. turda kura zamanı! Bursaspor’la birlikte hangi takımlar katılacak?
Türkiye Kupası’nda 4. turda kura zamanı! Bursaspor’la birlikte...
Demirkol hakim karşısında
Demirkol hakim karşısında
Rusya'da vaka sayıları 200 bin sınırını aştı
Rusya'da vaka sayıları 200 bin sınırını aştı

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.