• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
18:31
Bursaspor Başkanı Enes Çelik için karar çıktı!
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Türk Telekom ve Türkiye Haber-İş Sendikası ek protokol konusunda anlaştı
Ekonomi
Yayınlanma: 16 Mart 2022 - 10:35
Güncelleme: 16 Mart 2022 - 10:37

Türk Telekom ve Türkiye Haber-İş Sendikası ek protokol konusunda anlaştı

Türk Telekom ve Türkiye Haber-İş Sendikası ek protokol konusunda anlaştı, başlıklı haberin detayında; Türk Telekom ile Türkiye Haber-İş Sendikası arasında 25 Ağustos 2021 tarihinde imzalanan 14'üncü Dönem İşletme Toplu İş Sözleşmesi'nin maddeleri, sözleşme imza tarihinden sonra gerçekleşen ekonomik göstergelere karşı sendikalı Türk Telekom çalışanlarının refah seviyesini koruyabilme hedefiyle yeniden ele alındı.

Ekonomi
16 Mart 2022 - 10:35
Güncelleme: 16 Mart 2022 - 10:37
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Türk Telekom ve Türkiye Haber-İş Sendikası ek protokol konusunda anlaştı

Bilgi ve iletişim teknolojilerinde Türkiye'nin lider şirketlerinden Türk Telekom ile Türkiye Haber-İş Sendikası arasında 14'üncü Dönem İşletme Toplu İş Sözleşmesi müzakere süreci başarıyla sonuçlanmış ve 25 Ağustos 2021 tarihinde imzalar atılmıştı. 10 binin üzerinde sendika üyesi Türk Telekom çalışanını kapsayan ve çalışanlar için önemli kazanımlarla sonuçlanan 14'üncü Dönem Toplu İş Sözleşmesi, imza tarihinden sonra gerçekleşen ekonomik göstergeler gözetilerek sendikalı çalışanların ekonomik refah seviyesini koruyabilme hedefiyle yeniden ele alındı ve Türk Telekom ile Haber-İş Sendikası arasında ek protokol imzalandı. Önceliğine insan odaklı yaklaşımı alan Türk Telekom, sendikalı çalışanlarına ek iyileştirme yapmış oldu.

Son olarak yapılan ek protokol düzenlemesi ile; şirkette çalışmakta olan sendika üyelerinin 28 Şubat 2022 tarihinde almakta oldukları aylık çıplak ücretlerine 1 Mart 2022 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere sözleşme gereği uygulanacak olan yüzde 5,50 artış oranına ilave olarak yüzde 32 oranının eklenmesi ve yine 1 Mart 2022 tarihinden itibaren geçerli toplam artış oranının yüzde 37,50 olarak uygulanması kararı alındı. Bu ay başı itibariyle günlük 38,00 TL olarak belirlenen yemek ücretinin ise günlük 42,00 TL olarak uygulanması kararlaştırıldı.

"Tüm başarılarımızın arkasında çalışanlarımızın yoğun emeği var"

Yeni anlaşmayla ilgili açıklama yapan Türk Telekom CEO'su Ümit Önal, "Çalışanlarımızın menfaatlerini her türlü şarta göre gözetiyor ve onlara en iyi imkanları sunabilmek için çalışıyoruz. İnsan odaklı yaklaşımımızla öncelikle çalışanlarımızı değerli hissettirmeyi hedefliyoruz. Türkiye'nin dijital dönüşümüne liderlik eden kurum olarak, tüm başarılarımızın arkasında çalışanlarımızın yoğun emeği var. Şirket olarak ülkemize hizmet etme yolunda çalışırken, insan kaynağımızın koşullarını da en yüksek seviyede tutmaya özen gösteriyoruz. Sendikalı çalışanlarımıza gelen ek desteklerin ülkemize, sektörümüze ve çalışanlarımıza hayırlı olmasını dilerim" dedi.




"Türk Telekom ve Türkiye Haber-İş Sendikası ek protokol konusunda anlaştı" başlıklı son dakika haberi İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından "16.03.2022" tarihinde "EKONOMİ" haberlerine sistem tarafından otomatik olarak eklenmiştir. Bu haberin içeriğinde HABER16.COM editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans tarafından geldiği şekliyle yayınlanmıştır. "EKONOMİ" haberleri kategorisinde yer alan Türk Telekom ve Türkiye Haber-İş Sendikası ek protokol konusunda anlaştı başlıklı habere ait yazı, fotoğraf ve video içeriklerinin hepsinin hukuki muhatabı ve sorumlusu haberi geçen ajanslardadır.


Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
9 ayda 93 bin iş yeri kapandı
9 ayda 93 bin iş yeri kapandı
Her şey Murat 124 ile başladı
Her şey Murat 124 ile başladı
Tabelalar bu gece değişecek!
Tabelalar bu gece değişecek!
Altın alacaklar dikkat! Kuyumculardan önemli uyarı
Altın alacaklar dikkat! Kuyumculardan önemli uyarı
Son Haberler
Misafirliğe gittiği evde ölü bulundu
Misafirliğe gittiği evde ölü bulundu
Kulaklıksız müzik dinleyenlere para cezası geliyor
Kulaklıksız müzik dinleyenlere para cezası geliyor
Bursalılar dikkat! Bu güzergâhlar trafiğe kapanıyor…
Bursalılar dikkat! Bu güzergâhlar trafiğe kapanıyor…
Uzmandan
Uzmandan "kemik erimesi" olarak bilinen osteoporoz uyarısı! "Uzun süre...
Çocuklarda işitme kaybına kadar ilerleyebilir! Kış aylarında artan tehlikeye dikkat
Çocuklarda işitme kaybına kadar ilerleyebilir! Kış aylarında artan...
Rus ordusu yine Kiev'i vurdu: 2 yaralı
Rus ordusu yine Kiev'i vurdu: 2 yaralı

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.