• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
19:10
Fatma Betül Sayan Kaya ifadeye çağrıldı
15:37
Gazeteciler Saymaz ve Ağırel’e 14 yıl hapis istemi
09:45
Bursa’da birçok bölgede elektrikler kesilecek!
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Spor
  3. Türk judosunda bütün ekip, olimpiyat madalyası hedefine odaklandı
Spor
Yayınlanma: 24 Ekim 2023 - 11:08

Türk judosunda bütün ekip, olimpiyat madalyası hedefine odaklandı

Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Sezer Huysuz: "Ekip olarak fizyoterapistinden masörüne, sporcusundan antrenörüne, beslenme uzmanından psikoloğuna kadar herkesin hedefi bu sefer olimpiyatta madalyayı alabilmek" - "Olimpiyatta hem takım hem ferdi olarak yarışacak bir ekibimiz var"

Spor
24 Ekim 2023 - 11:08
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
FATİH ÇAKMAK - Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Sezer Huysuz, 2024 Paris Olimpiyatları'nda madalya kazanmak için iyi bir planlama kapsamında çalıştıklarını belirtti.

Başkan Huysuz, olimpiyat yolunda yaptıkları çalışmaları AA muhabirine değerlendirdi.

Olimpik sporcuların performanslarının iyi gittiğini belirten Huysuz, "Olimpiyat kotasında 10'a yakın sporcumuz var, bunlardan 8'i olimpiyata gidebilecek durumda. Umalt Demirel kardeşimiz şu anda askere gitti, onun dönüşünde inşallah 10 olimpik kotamız mevcut." dedi.

Haziran ayında düzenlenen Avrupa Oyunları'nda judonun takım olarak yarıştığını hatırlatan Huysuz, "Avrupa Şampiyonası, 3-5 Kasım tarihlerinde Fransa'da yapılacak. Şu anda takımımız İspanya Malaga'da kamptalar orada kampı bitirince Abu Dabi'ye geçecekler. Oradan gelip Avrupa Şampiyonası'na katılacaklar. Sonra da Avustralya'daki Grand Prix'e katılıp bu sezonu bitirecekler." diye konuştu.

"Avrupa Şampiyonası'ndan iyi bir netice bekliyoruz." diyen Huysuz, "Şu anda en büyük hedefimiz Avrupa Şampiyonası, diğer turnuvalar olimpiyatlar için puan toplama müsabakaları. Bazı sporcularımız mesela Vedat Albayrak, Mikail Zgank, Kayra Sayit Özdemir, Salih Yıldız direkt Avrupa Şampiyonası'na hazırlanıyor." şeklinde konuştu.

Başantrenör olarak Irakli Uznadze'nin göreve getirilmesinden sonra 2023 kamp çalışmalarını gün gün planladıklarını dile getiren Huysuz, şöyle konuştu:

"Tabii bu faaliyetlerin yoğunluğu sporcularımızı, antrenörlerimizi ve bizi yoruyor ama sonuçta 2024 Paris'e kısa bir zaman kaldı. Antrenör değişikliğinden sonra sporcularımızda gerçekten bir sinerji oluştu, iyi bir enerjileri var. İyi hazırlanıyorlar, herkesin amacı olimpiyata katılıp orada madalya kazanmak. Ekip olarak fizyoterapistinden masörüne, sporcusundan antrenörüne, beslenme uzmanından psikoloğuna kadar herkesin hedefi bu sefer olimpiyatta madalyayı alabilmek."


- "Olimpiyatta hem takım hem ferdi olarak yarışacak bir ekibimiz var"

Genç takım ile geçen hafta sonu dünya şampiyonasında 2 gümüş, bir bronz madalya kazandıklarını hatırlatan Huysuz, "Özellikle 17 yaşındaki İbrahim Tataroğlu'nun başarıları çok önemli. Gelecek adına bir yıldızın doğuşu diyebiliriz. İbrahim Tataroğlu, 2024 Paris'te bir sürpriz yapabilir ama 2028 Olimpiyatlarının en büyük adayı olduğunu göstermiş oldu." değerlendirmesini yaptı.

Judoda olimpiyat kotası için son müsabakanın 2024 Haziran'daki Dünya Şampiyonası olduğunu da belirten Huysuz, "Biz ne kadar faaliyet olursa katılmak zorundayız. Olimpiyat kotasında şu anda 9-10 sporcumuz mevcut ama bu sporcuların yarın maçlara katılmadığında dünya sıralamasında aşağı düşme ihtimalleri var. Mecburen bu faaliyetlere katılıyoruz. En önemlisi bu sefer olimpiyatta hem takım olarak hem ferdi olarak yarışacak bir ekibimiz var." ifadelerini kullandı.


- "Görme engelli judocularımızda da 12 sporcumuz kotaya yakın"

Olimpik milli takımda 3 judocu dışındaki sporcuların 18-22 yaş aralığında olmasının da sevindirici olduğunu ifade eden Huysuz, şöyle devam etti:

"Hem ümitler hem gençler hem büyüklerde olimpik kota alacak sporcularımız var. Özlem Yıldız, Fidan Ögel ve Hilal Öztürk gibi. 2024'e de gidecekler ama asıl 2028'de çok büyük şansı olan alttan gelen sporcularımız var. Bunlardan biri İbrahim Tataroğlu. Kızlarda Hilal Öztürk, Özlem Yıldız, Hasret Bozkurt, Habibe Afyonlu ve Sinem Oruç gibi alttan gelen çok sporcumuz var. Bunlar iyi bir ekip. Hedefimiz önce 2024 Paris'e en fazla kotayla gitmek ve madalyayı alıp 2028'e ona göre hazırlanmak."

"Paris için kota sayımız çok yüksek ilk defa belki 10 sporcu ve takım olarak olimpiyatta yarışacağız" diyen Huysuz, "Paris'te madalya almak için gerçekten büyük şansımız var ama asıl 2028'te iddialı sporcularımız var, kendi yetiştirdiğimiz öz çocuklarımız bunlar. Bu yaş grubunun 2028'deki yaşları en fazla 22-23 olacak, judoda bu yaş gruplarında olimpiyata gitmek, madalya almak gerçekten zordur. Şu anda 18-19 yaşında olimpiyata gidecek sporcumuz var ama bunlar 2028'de garanti madalya alacak sporcular." diye konuştu.

Görme engelli judoculara da değinen Huysuz, "Görme engelli judocularımızda da şu anda olimpik kadromuzda 12 sporcumuz paralimpik oyunlar kotasına yakın. Hem paralimpik hem de olimpik sporcularımızın güzel başarılar elde edeceğini düşünüyorum." dedi.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Şampiyonlar Ligi'nde işte gecenin skorları
Şampiyonlar Ligi'nde işte gecenin skorları
Bursaspor PFDK’ya sevk edildi! İşte gerekçeler…
Bursaspor PFDK’ya sevk edildi! İşte gerekçeler…
Futbol dünyasını yasa boğan ölüm!
Futbol dünyasını yasa boğan ölüm!
Devler Ligi'nde 4. hafta heyecanı
Devler Ligi'nde 4. hafta heyecanı
Son Haberler
Osmangazi Belediyesi’nin 2027 Bütçesi Meclisten Geçti
Osmangazi Belediyesi’nin 2027 Bütçesi Meclisten Geçti
Aydın’dan ’44 milyon liralık zarar’ açıklaması
Aydın’dan ’44 milyon liralık zarar’ açıklaması
Elektrikli araçlar için yeni dönem başlıyor
Elektrikli araçlar için yeni dönem başlıyor
Fatma Betül Sayan Kaya ifadeye çağrıldı
Fatma Betül Sayan Kaya ifadeye çağrıldı
Gazeteciler Saymaz ve Ağırel’e 14 yıl hapis istemi
Gazeteciler Saymaz ve Ağırel’e 14 yıl hapis istemi
İsrailli uzmanlara göre, ordu Gazze Şeridi'ne kara harekatını birden çok nedenle erteliyor
İsrailli uzmanlara göre, ordu Gazze Şeridi'ne kara harekatını birden çok nedenle erteliyor

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.