• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
15:18
Bursa’nın 11 ilçesinde elektrik kesintisi!
11:48
Kasım celbi askerlik yerleri açıklandı
11:40
Bursa’da sahilde gizemli cesed!
03:21
Antalya'da hortum can aldı: 4 işçi hayatını kaybetti, 1 işçi yaralandı
01:09
MHP'li Murat Saral'ı katleden zanlı Bursa'da yakalandı
01:06
Sözcü Genel Yayın Yönetmeni gözaltına alındı
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. Türk hukukçular, İsrail'in savaş suçu işlediğine dair yeni delilleri Uluslararası Ceza Mahkemesine sunacak
Siyaset
Yayınlanma: 16 Aralık 2023 - 11:10

Türk hukukçular, İsrail'in savaş suçu işlediğine dair yeni delilleri Uluslararası Ceza Mahkemesine sunacak

TBMM Adalet Komisyonu Başkanı Cüneyt Yüksel: - "Deliller arasında yeni görüntülerin yanı sıra Anadolu Ajansının İsrail'in Gazze'de işlediği suçları tüm açıklığıyla ortaya koyan ve temel delil niteliğinde olan görsellerin bulunduğu 'Kanıt' kitabı da yer alacak" - "Türkiye olarak tüm süreçleri dikkatle takip ederek Filistin'de yaşananlara karşı kulaklarını tıkayanlara rağmen Gazze'nin hakkını savunmaya devam edeceğiz"

Siyaset
16 Aralık 2023 - 11:10
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
KEMAL KARADAĞ - TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Cüneyt Yüksel, Uluslararası Ceza Mahkemesine İsrail'in Gazze'de savaş ve soykırım suçu ile insanlığa karşı suçlar işlediğine dair yeni deliller sunulacağını bildirdi.

Yüksel, AA muhabirine, kendisinin de kayıtlı olduğu İstanbul 2 No'lu Barosunun 23 Kasım'da, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarında savaş suçu, insanlığa karşı suçlar ve soykırım suçları işleyen şüphelilerin cezalandırılması için başvuruda bulunduğunu hatırlattı.

Hollanda'nın Lahey kentine giderek başvuru yaptıklarını, mahkeme savcıları ve yetkilileriyle görüştüklerini anlatan Yüksel, İsrail'in Gazze'deki saldırılarını ve Uluslararası Ceza Mahkemesi sürecini dikkatle takip ettiklerini dile getirdi.

Cüneyt Yüksel, "Şu anda yeni delil toplama sürecini başlattık. Hazırlıklarımız tüm yönleriyle devam ediyor. Uluslararası Ceza Mahkemesine İsrail'in savaş ve soykırım suçunun yanı sıra insanlığa karşı suçlar işlediğine dair yeni delilleri sunacağız. Deliller arasında yeni görüntülerin yanı sıra Anadolu Ajansının İsrail'in Gazze'de işlediği suçları tüm açıklığıyla ortaya koyan ve temel delil niteliğinde olan görsellerin bulunduğu 'Kanıt' kitabı da yer alacak." bilgisini paylaştı.

İsrail'in Gazze'deki tünelleri tuzlu suyla doldurduğuna dikkati çeken Yüksel, bunun sivillere ve çevreye ciddi zararlarının olacağını vurguladı. Yüksel, bunun da delillendirileceğini kaydederek, Uluslararası Ceza Mahkemesine sunulacak yeni delillerin hukuk tarihine geçeceğini belirtti.

- "İsrail, insancıl hukuku çiğnemektedir"

Yüksel, "İsrail'in Gazze'deki saldırıları bir soykırım, eylemleri ise bir savaş suçudur. Bu, çok açık ve net ortadadır. İsrail, insani değerleri hiçe sayarak tüm Filistinlilere savaş açmıştır. Kadın-erkek, genç-yaşlı demeden saldırılarına devam eden İsrail, insancıl hukuku tüm yönleriyle ihlal etmekte ve ayaklar altına alarak çiğnemektedir." dedi.

Cenevre Sözleşmelerine ek 1977 tarihli protokoller, hüküm uyarınca "misillemeler yoluyla sivil halka yönelik saldırıların yasaklandığına" işaret eden Yüksel, uluslararası insancıl hukukun da "toplu cezalandırmayı" yasakladığını vurguladı.

İsrail'in hiçbir ayrım yapmadan gerçekleştirdiği saldırıların "toplu cezalandırma" kapsamında olduğunun altını çizen Yüksel, "İsrail, hastaneyi bombalayarak savaş suçu işliyor. Roma Statüsü çerçevesinde sivillerin kasten öldürülmesi savaş suçudur." ifadelerini kullandı.

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulunda Gazze'de ateşkes talebini içeren karar tasarısının 153 ülkenin oyuyla kabul edildiğini belirten Yüksel, bu yöndeki tasarının da daha önce 120 ülkenin "evet" oyuyla kabul edildiğini anımsattı.

Yüksel, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bazı ülkelerin çekimser kalması da tarihe kara bir leke olarak geçecektir. Türkiye'nin ve Sayın Cumhurbaşkanı'mızın bu konudaki tavrı açık ve nettir. Türkiye ve Cumhurbaşkanı'mız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, her zaman olduğu gibi bugün de mazlumların ve zulme uğrayanların yanındadır. Türkiye olarak tüm süreçleri dikkatle takip ederek Filistin'de yaşananlara karşı kulaklarını tıkayanlara rağmen Gazze'nin hakkını savunmaya devam edeceğiz."


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Beştepe’de sürpriz zirve
Beştepe’de sürpriz zirve
Özgür Özel’den 7 maddelik çözüm önerisi
Özgür Özel’den 7 maddelik çözüm önerisi
İYİ Parti’li Fakıbaba’dan istifa kararı
İYİ Parti’li Fakıbaba’dan istifa kararı
Dervişoğlu’ndan Fakıbaba’ya tepki
Dervişoğlu’ndan Fakıbaba’ya tepki
Son Haberler
Bursa iş dünyasında önemli toplantı
Bursa iş dünyasında önemli toplantı
Osmangazi Belediyesi Araç Filosunu 51 Yeni Araçla Güçlendirdi
Osmangazi Belediyesi Araç Filosunu 51 Yeni Araçla Güçlendirdi
Her gün yiyenler dikkat! Uzman isim açıkladı: O gıdaları tüketenlerde kolon kanseri riski artıyor…
Her gün yiyenler dikkat! Uzman isim açıkladı: O gıdaları tüketenlerde...
Türkiye Kupası’nda 4. turda kura zamanı! Bursaspor’la birlikte hangi takımlar katılacak?
Türkiye Kupası’nda 4. turda kura zamanı! Bursaspor’la birlikte...
Demirkol hakim karşısında
Demirkol hakim karşısında
DOSYA HABER - Avrupa'da Türk futbol takımları
DOSYA HABER - Avrupa'da Türk futbol takımları

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.