• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
17:11
A Milli Takım'da Sergen Yalçın dönemi
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Haberler
  3. Tunceli sonbaharda görsel şölen sunuyor
Haberler
Yayınlanma: 15 Ekim 2021 - 11:18
Güncelleme: 15 Ekim 2021 - 11:24

Tunceli sonbaharda görsel şölen sunuyor

Tunceli sonbaharda görsel şölen sunuyor, başlıklı haberin detayında; Tunceli'nin Pülümür ilçesinde sonbaharda yaşanan renk cümbüşü kartpostallık görüntüler oluşturdu.

Haberler
15 Ekim 2021 - 11:18
Güncelleme: 15 Ekim 2021 - 11:24
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Tunceli sonbaharda görsel şölen sunuyor
Türkiye’de sonbahar mevsiminin en iyi yaşandığı yerlerden olan Tunceli’nin Pülümür ilçesi ormanları, bu sene de renklere boyandı. Ormanlar, içerisinde bulunan meşe, ceviz, kavak, badem, karaağaç, çam ve yemiş ağaçlarının farklı tonlardaki

renkleriyle adeta bir görsel şölen sunuyor. Ormana gelen doğaseverler ve fotoğrafçılar, bölgede bir yandan bol oksijenli havayı solumanın keyfini yaşarken, diğer yandan da bol bol fotoğraf çekerek manzarayı ölümsüzleştiriyor.

Pülümür’deki doğa harikasının hiçbir yerde olmadığını belirten Kazım Dikmen isimli vatandaş, "Böylesi ne Karadeniz’de, ne Ege’de ne de güney bölgelerimizde vardır. Sonbahar gelince ormanda ağaçların her biri bir renk alıyor. Biri kırmızı, biri sarı, biri yeşil olmak üzere her ağaç renk alıyor. Buranın doğası çok farklıdır. Geçen hafta Tunceli, Elazığ, Bingöl’den en az 200 kişi tur düzenleyip geldiler. Doğa ve hava güzel. Nefesi kesilenlerin buraya gelince nefesi açılıyor. Uyku problemi olan buraya gelir rahat uyur. Doğa harikası bir yer, oksijen bol" dedi.

Bölgede sonbaharda renk cümbüşünün yaşandığını kaydeden Haydar Gül de, "Bölgemiz sonbahar aylarında rengarenk oluyor. Köyün doğal güzelliği daha da farklılaşıyor. Ben tüm ülkemizin böyle doğal güzelliği olsun istiyorum. İnsanlarımız bulunduğu bölgelerde gezsinler. Son aylarda buralara ve bölgeye oldukça yoğun bir ilgi var. Her renkten ağaç var. Adeta tablo şeklinde bir doğa güzelliği var. Geçen yıl ben İskenderun Belediyesine yaklaşık 250 kilogram meşe palamudu götürdüm. Doğacıyım diyen arkadaşlar da gelsinler yine meşe palamudu toplayıp Türkiye’nin yangın bölgelerine göndersinler. Orada ağaçların yeşermesini sağlasınlar. Bizim doğaya böyle bir borcumuz var” diye konuştu.


Haber Kaynağı : İhlas Haber Ajansı (İHA)



Bursa haberleri, Türkiye Haberleri, Son dakika haberler HABER16.COM da.



"Tunceli sonbaharda görsel şölen sunuyor" başlıklı son dakika haberi İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından "15.10.2021" tarihinde "ÇEVRE" haberlerine sistem tarafından otomatik olarak eklenmiştir. Bu haberin içeriğinde HABER16.COM editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans tarafından geldiği şekliyle yayınlanmıştır. "ÇEVRE" haberleri kategorisinde yer alan Tunceli sonbaharda görsel şölen sunuyor başlıklı habere ait yazı, fotoğraf ve video içeriklerinin hepsinin hukuki muhatabı ve sorumlusu haberi geçen ajanslardadır.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Kılıçdaroğlu ile Özel tokalaştı
Kılıçdaroğlu ile Özel tokalaştı
F serisi 1 dolarlar bulundu
F serisi 1 dolarlar bulundu
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Etrafımız ateş çemberi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Etrafımız ateş çemberi
Cuma gününe dikkat
Cuma gününe dikkat
Son Haberler
Kılıçdaroğlu ile Özel tokalaştı
Kılıçdaroğlu ile Özel tokalaştı
A Milli Takım'da Sergen Yalçın dönemi
A Milli Takım'da Sergen Yalçın dönemi
Çocuklarda kalp hastalığının habercisi mi? Uzmanından üfürüm açıklaması:
Çocuklarda kalp hastalığının habercisi mi? Uzmanından üfürüm...
18 Ekim Dünya Menopoz Günü'nde uzmanlardan kritik uyarı! Kalbi ve kemikleri vuruyor…
18 Ekim Dünya Menopoz Günü'nde uzmanlardan kritik uyarı! Kalbi ve...
Her şey Murat 124 ile başladı
Her şey Murat 124 ile başladı
Cemiyette kavga... Fatoş Mildon ve Fatma Doğan birbirine girdi
Cemiyette kavga... Fatoş Mildon ve Fatma Doğan birbirine girdi

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.