• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
00:26
TBMM Genel Kurulu'nda uzman er ve erbaşlar ile ilgili düzenlemeleri de içeren kanun teklifi kabul edildi
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Eğitim
  3. Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin kısa ve uzun vadeli projeleri görüşüldü
Eğitim
Yayınlanma: 02 Haziran 2021 - 19:27
Güncelleme: 02 Haziran 2021 - 19:27

Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin kısa ve uzun vadeli projeleri görüşüldü

Son dakika 'EĞİTİM' kategorisinde yer alan habere göre; Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir ve öğretim üyelerinden oluşan ekip, 2018-2024 eğitim-öğretim yıllarını kapsayan akredite süresinin uzatılması amacıyla hazırladıkları ara özdeğerlendirme raporunu Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu'na sundu. Tıp Fakültesi'nin kısa ve uzun vadede yapılması planlanan projelerin de görüşüldüğü ziyarette, eğitim programı akreditasyon çalışmalarının da değerlendirilmesi yapıldı.

Eğitim
02 Haziran 2021 - 19:27
Güncelleme: 02 Haziran 2021 - 19:27
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin kısa ve uzun vadeli projeleri görüşüldü
Tıp Eğitimi Programlarını Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği tarafından 2018-2024 eğitim-öğretim yılları için akredite edilen Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi, akreditasyon çalışmalarına devam ediyor.
Ziyarette konuşan Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir, göreve geldikleri andan itibaren fakültenin eğitim kalitesini yükseltmek adına bir yol haritası çıkardıklarını belirterek, “Fakültemiz eğitim programını ulusal ve uluslararası anlamda akredite etmek istiyorduk. Rektörlüğümüzün ve değerli hocalarımın gayretleriyle bu başarıyı elde ettik. Fakülte bazında akredite olan ilk fakülte olmayı başardık. Tabi bu başarının altında büyük bir emek var ve önceki dönemde katkı veren yönetimler ve öğretim üyelerimizin desteği yatıyor. Akredite olmak önemli ama daha önemlisi bunu devam ettirebilmek. Akreditasyonun 3. yılının sonunda hazırlamak zorunda olduğumuz “ara özdeğerlendirme raporu” sonuçlandırdık. Oluşturmuş olduğumuz bu ara rapor da çalışmalarımızın hız kesmeden devam ettiğinin bir göstergesidir. 2024 yılından sonra da akreditasyonumuzu korumak ve re-akredite olmak için mevzuat ve ilgili komisyonlarla kalıcı bir sistem oluşturduk ve sistemin devamı için çalışacağız. Bu konuda emeği geçen eski ve yeni çalışma arkadaşlarıma ve bu süreçte bizi yalnız bırakmayıp her zaman destek olan Rektörümüz Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ve Rektör Yardımcılarımıza teşekkür ederim” dedi.
Akreditasyon süreçleri ile ilgili Tıp Fakültesi öğretim üyelerinden bilgi alan Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoğlu ise, eğitimdeki kalitenin ölçülebilirliği açısından akreditasyon sisteminin önemine dikkat çekerek, “Şu anda 18 birimimiz akredite olmuş durumda. Tıp Fakültesi’nin bölümden ziyade fakülte olarak akreditasyonu alması oldukça önemli. Diğer fakültelere örnek teşkil edecek bir başarı bu. Eğitiminde kalitenin artırılması bizim en öncelikli konumuz. Bu konuda önemli çalışmalar gerçekleştirdik. Böylece bir kalite farkındalığı oluşturduk. Uluslararası nitelikte eğitim veren bir kurum olduk. Hem eğitim açısından hem de alt yapı açısından gözle görülür bir ivme kazanmış durumdayız. Kalite ve akreditasyon sürecinde yönetim kararlığı ve sahiplenme çok önemlidir. Bu anlamda başta Dekanımız Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir olmak üzere, katkıları bulunan değerli hocalarımı tebrik ediyorum” dedi.
Ziyarette, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ahmet Muzaffer Demir’in yanı sıra Dekan Yardımcıları Prof. Dr. Ahmet Tezel ve Prof. Dr. Mustafa İnan ile Baş Koordinatör Prof. Dr. Fulya Öz Puyan, Özdeğerlendirme Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Hasan Murat Çaloğlu, Tıp Eğitimi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Dinçer Avlan, Ölçme ve Değerlendirme Birimi Başkanı Prof. Dr. Nurettin Taştekin, Ölçme ve Değerlendirme Birimi Başkan Yardımcısı Doç. Dr. Selçuk Korkmaz da yer aldı.

Haber Kaynağı : İhlas Haber Ajansı (İHA)


"Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin kısa ve uzun vadeli projeleri görüşüldü" başlıklı son dakika haberi İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından "02.06.2021" tarihinde "EĞİTİM" haberlerine otomatik olarak eklenmiştir. Bu haberin içeriğinde "Haber16.com" editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans tarafından geldiği şekliyle yayınlanmıştır. "EĞİTİM" haberleri kategorisinde yer alan "Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin kısa ve uzun vadeli projeleri görüşüldü" başlıklı haberlere ait yazı, fotoğraf ve video içeriklerinin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardadır.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Öğrenci affı geliyor: Meclis’e sunulan düzenlemeden kimler yararlanabilecek?
Öğrenci affı geliyor: Meclis’e sunulan düzenlemeden kimler yararlanabilecek?
2026'nın ilk yarısına ilişkin kitap verileri açıklandı
2026'nın ilk yarısına ilişkin kitap verileri açıklandı
Yapay zeka üniversite bölümlerine girdi
Yapay zeka üniversite bölümlerine girdi
YÖK'ten geleceğin mesleklerine yönelik 16 yeni program
YÖK'ten geleceğin mesleklerine yönelik 16 yeni program
Son Haberler
TBMM Genel Kurulu'nda uzman er ve erbaşlar ile ilgili düzenlemeleri de içeren kanun teklifi kabul edildi
TBMM Genel Kurulu'nda uzman er ve erbaşlar ile ilgili düzenlemeleri...
Kastamonu'da bal arılarının soktuğu kişi öldü
Kastamonu'da bal arılarının soktuğu kişi öldü
Ankara'da otluk arazide çıkan yangın söndürüldü
Ankara'da otluk arazide çıkan yangın söndürüldü
Bıçaklı kavgada kardeşlerden biri öldü, diğeri yaralandı
Bıçaklı kavgada kardeşlerden biri öldü, diğeri yaralandı
Kuşadası'nda kooperatif operasyonunda 3 tutuklama
Kuşadası'nda kooperatif operasyonunda 3 tutuklama
1. Ulusal Trakya Üniversitesi Fiziksel Aktivite E-Sempozyumu
1. Ulusal Trakya Üniversitesi Fiziksel Aktivite E-Sempozyumu

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.