• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
00:08
AKINCI TİHA, BOZOK Lazer Güdümlü Mühimmat atış testini başarıyla tamamladı
00:03
Motosikletle hafif ticari aracın çarpıştığı kaza kamerada: 1 yaralı
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. TOKİ'nin indirim kampanyasına büyük ilgi
Ekonomi
Yayınlanma: 07 Ekim 2018 - 12:43

TOKİ'nin indirim kampanyasına büyük ilgi

Yüzde 24 indirim kampanyasına 11 günde katılan vatandaşların yüzde 95'i, 217 milyon liralık borçlarını "yastık altı" diye tabir edilen kişisel tasarruflar ile kapattı. Kampanyadan yararlanan 4 bin 955 konut ve iş yer alıcısı, borçlarını kapatarak tapularını almaya hak kazandı.

Ekonomi
07 Ekim 2018 - 12:43
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
TOKİ'nin indirim kampanyasına büyük ilgi
Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından uygulanan yüzde 24 indirim kampanyasına ilk 11 günde katılan vatandaşların yüzde 95'i, 217 milyon liralık borçlarını "yastık altı" diye tabir edilen kişisel tasarruflar ile kapattı.

TOKİ'den yapılan açıklamaya göre, 11 günde 4 bin 955 konut ve iş yer alıcısı, 212 milyon 35 bin liralık borçlarını kapatarak tapularını almaya hak kazandı. Ayrıca, borcunun belli bir kısmını ödeyen 527 kişi de 16 milyon 455 bin liralık borç kapatarak, yüzde 24 indirim kampanyasından yararlandı.

Kısmi ödeme yapan vatandaşlar ile kampanyadan bu süreçte toplam 5 bin 482 vatandaş yararlandı. Toplam 228 milyon 490 bin liralık borcun 217 milyon lirası "yastık altı" diye tabir edilen kişisel tasarruflarla kapatıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TOKİ Başkanı Ergün Turan, vatandaşların yüzde 24 indirimle borçlarını kapatıp tapularını almaya hak kazandığını belirtti.

Ergün, şu değerlendirmelerde bulundu:  "Kampanyamızdan ilk 11 günde yararlanan vatandaşlarımızın yüze 95'i, borcunu 'yastık altı' diye tabir ettiğimiz kişisel tasarrufları ile kapattı. Bizim politikamız gereği muhatap olduğumuz kitle, dar gelirli ya da orta sahip aile ve bireylerdir. Bu kesimin en rahat ve en kolay ödeme yapabilmeleri için sürekli kampanyalar düzenliyoruz. Gerek katılım oranı gerekse kredi kullanmadan ödeme yapılan oran bizleri sevindirdi. Kredi kullanılmadan tasarruf ile gelen ekonomiye kazandırıldı."


ESNEK ÖDEME İLE 16 MİLYONLUK BORÇ KAPATILDI

Bu yıl ikincisini düzenledikleri indirim kampanyasında esnek ödeme yaptıklarını vurgulayan Turan, yüzde 24 indirim kampanyasın bütün borç bakiyesini kapatamayacak vatandaşların da yararlanabildiğini bildirdi.

Turan, borcunun tamamını kapatamayan 527 konut ve iş yeri alıcısının, yaptıkları 16 milyon 455 bin liralık peşin ödemelerle yüzde 24 indirim kampanyasından faydalandığına değindi.

Yüzde 24 indirim kampanyasında kısmı ödeme ile yararlanan vatandaşlar ile beraber toplam 5 bin 482 vatandaşın kampanyadan faydalandığını belirten Turan, toplam 228 milyon 490 bin lira ödeme yapıldığını aktardı.


SON BAŞVURU 19 EKİM 2018

Ergün Turan, kampanyadan yararlanmak isteyen konut ve iş yeri alıcılarının 19 Ekim 2018 tarihine kadar ilgili bankaya başvurabileceğine işaret ederek, "Kampanyadan yararlanmak isteyen vatandaşlarımızın son başvuru tarihine kadar müracaatlarını yapması gerekir. Bu tarihten sonra borç kapatmalarında söz konusu indirim oranından yararlanılması mümkün olmayacak." ifadelerini kullandı.

Kampanyadan, satışları 2017 yılı haziran ayı sonuna kadar gerçekleştirilmiş ve geri ödeme taksiti 2017 yılı haziran ayı sonuna kadar başlamış konut ve iş yerleri sahiplerinin yararlanacağını vurgulayan Turan, vadesi 12 ay ve daha az kalan projelerin indirim kampanyasına dahil edilmediğini kaydetti.

Ergün Turan, indirim uygulaması kapsamına alınan projelerdeki konut ve iş yeri alıcılarının başvuru tarihi itibarıyla idareye ödemekle yükümlü oldukları aidat ve emlak vergisi gibi herhangi bir borçlarının bulunmaması gerektiğine dikkati çekti.

Vatandaşların birikimleri konut amaçlı kullanılmasının sektöre duyulan güven ve ilginin göstergesi olduğuna dikkati çeken Turan, "Birikimlerin konut amaçlı kullanılması, sektörümüze duyulan güven ve ilginin göstergesidir." değerlendirmesini yaptı. 

İnşaat sektörünün, alt sektörleriyle birlikte her geçen gün büyümekte, gelişmekte ve Türk ekonomisinin lokomotifi olmaya devam ettiğini aktaran Turan, "İnşaat sektöründeki hadise çok geniş ve hızlı şekilde katmanlara ulaşan bir sektör. Ekonomik büyüme olduğunda itici güç olarak ortaya çıkıyor. İnşaat sektörüne gözümüz gibi bakmalıyız." diye konuştu.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Bakan Bayraktar, DEİK heyetini kabul etti
Bakan Bayraktar, DEİK heyetini kabul etti
İş Bankası ve İMEAK Deniz Ticaret Odası iş birliği protokolü imzaladı
İş Bankası ve İMEAK Deniz Ticaret Odası iş birliği protokolü imzaladı
Cevdet Yılmaz: Önemli kazançlar sağlayacağımız bir döneme giriyoruz
Cevdet Yılmaz: Önemli kazançlar sağlayacağımız bir döneme giriyoruz
Ankara'da Türkiye-Burindi 1'inci Dönem KEK Toplantısı gerçekleştirildi
Ankara'da Türkiye-Burindi 1'inci Dönem KEK Toplantısı gerçekleştirildi
Son Haberler
AKINCI TİHA, BOZOK Lazer Güdümlü Mühimmat atış testini başarıyla tamamladı
AKINCI TİHA, BOZOK Lazer Güdümlü Mühimmat atış testini başarıyla...
Motosikletle hafif ticari aracın çarpıştığı kaza kamerada: 1 yaralı
Motosikletle hafif ticari aracın çarpıştığı kaza kamerada: 1 yaralı
Seyir halindeyken kalp krizi geçirip park halindeki araçlara çarpan sürücü hastanede öldü
Seyir halindeyken kalp krizi geçirip park halindeki araçlara çarpan...
Konya semalarında 'Ay yıldız' şölen
Konya semalarında 'Ay yıldız' şölen
Dışişleri Bakanı Fidan, Rusya Devlet Başkanı Putin tarafından kabul edildi
Dışişleri Bakanı Fidan, Rusya Devlet Başkanı Putin tarafından kabul...
Bakan Albayrak'tan ekonomiye ilişkin açıklamalar
Bakan Albayrak'tan ekonomiye ilişkin açıklamalar

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.