• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
02:54
Yanan evini izlerken fenalaşıp, hastanede hayatını kaybetti
00:36
Maltepe'de çöken binadaki arama çalışmalarında enkazdan 1 kişi çıkarıldı Haber eklendi
00:30
Kayseri'de iki otomobil çarpıştı: 3 ölü, 1 yaralı
00:09
Beyoğlu'nda camide döviz hırsızlığı kamerada: Şüpheli 620 dakikalık kayıt incelenerek yakalandı
00:09
Aydın merkezli uyuşturucu operasyonunda 11 tutuklama
00:09
Aydın'da motosiklet su kanalına devrildi: 1 ölü, 1 yaralı
00:06
TBMM Genel Kurulu'nda, 'Fon' tartışması
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Spor
  3. TFF'den Fatih Terim'in eleştirilerine yanıt
Spor
Yayınlanma: 16 Mart 2020 - 16:49

TFF'den Fatih Terim'in eleştirilerine yanıt

Türkiye Futbol Federasyonu, liglerin ertelenmesi hakkındaki iddialar üzerine açıklama yaptı. Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in derbi sonrası sert bir şekilde eleştirdiği TFF, yaptığı açıklamayla seyircisiz oynanma kararını devletin üst düzey makamlarının verdiğini söyledi.

Spor
16 Mart 2020 - 16:49
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
TFF'den Fatih Terim'in eleştirilerine yanıt

Türkiye Futbol Federasyonu, liglerin ertelenmeyip seyircisiz oynanmasına yönelik yapılan eleştirilere yanıt verdi.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in Beşiktaş derbisi sonrası yaptığı "Ben futbolun ruhunu geri istiyorum, derbilerin bu atmosferde oynanmasını istemiyorum. 100 yıldan bu yana derbileri oynuyoruz. Bu derbide 100 kişi vardı, bunların sağlık durumlarını neden merak etmiyoruz. Birimizde çıkarsa Allah korusun ne olacak? Top toplayıcı çocukların eldiven giymesi bir şey ifade etmiyor. Bizim ailemiz yok mu, bizim sevdiklerimiz yok mu? Allah'tan korkunuz yok mu? İstediğinizi şampiyon ilan edelim, oynamayalım kardeşim birilerine zarar gelecekse. Nedir bu, ben bunu anlamadım ki?" açıklamalara yanıt veren TFF, kararın devletin üst kademelerince alındığını ifade etti.

TFF'den yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;
Süper Lig'in 26. haftasında oynanan müsabakaların ardından yapılan açıklama, değerlendirme, yorum ve köşe yazılarında maçların oynatılması konusunda Türkiye Futbol Federasyonu hedef alınmış ve Süper Lig'de 26. haftadan başlamak kaydıyla Nisan sonuna kadar tüm müsabakaların seyircisiz oynanması yönündeki kararın nasıl alındığı ve yürürlüğe girdiği ile ilgili süreç özellikle görmezden gelinmiştir.
Bilindiği üzere 12 Mart 2020 tarihinde Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına karşı alınacak tedbirlere ilişkin toplantı yapılmış, toplantıya Bilim Kurulu'nun yanı sıra tüm Bakanlarımız da katılmıştır.

"KARAR BİLİM KURULU VE ÜST DÜZEY TEMSİLCİLERİN TAVSİYESİYLE ALINDI"
Toplantı sonunda Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Sayın İbrahim Kalın, koronavirüs tedbirleri kapsamında 16 Mart itibarıyla ilk, orta ve liselerin bir hafta, üniversitelerin de üç hafta süreyle tatil edileceğini ve spor müsabakalarının da Nisan sonuna kadar seyircisiz oynanmasına karar verildiğini açıklamıştır.Bu gelişmelerden de net bir şekilde anlaşılacağı üzere spor organizasyonlarının sürdürülmesi yönündeki karar, Bilim Kurulu ve Bakanlıkların üst düzey temsilcilerinin tavsiyesi ile alınmıştır.

"KİMİ AÇIKLAMALARIN KABUL EDİLMESİ MÜMKÜN DEĞİLDİR"
Yaşanan süreç herkes tarafından bilinirken, bu kararla ilgili olarak tamamen Futbol Federasyonu üzerine odaklanılmış olmasının nedeni tarafımızca anlaşılamamıştır.Devletimizin; ülkemiz ve tüm insanlarımızın başta sağlık olmak üzere bütün menfaatlerini gözeten bu kararına saygı duyulması gerekirken, kısaca mesele Türkiye iken sporun ruhuna uymayan ve pozisyonlara göre hareket tarzı taşıyan kimi açıklamaların da kabul edilmesi mümkün değildir.
Kamuoyuna saygılarımızla.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Galatasaray, Kasımpaşa maçının hazırlıklarını tamamladı
Galatasaray, Kasımpaşa maçının hazırlıklarını tamamladı
Kayserispor'da, Manisa FK maçı mesaisi sürüyor
Kayserispor'da, Manisa FK maçı mesaisi sürüyor
Ivaylo Petev: Hedefimiz Bursaspor deplasmanından 3 puanla dönmek
Ivaylo Petev: Hedefimiz Bursaspor deplasmanından 3 puanla dönmek
Kayserisporlu futbolculardan Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na ziyaret
Kayserisporlu futbolculardan Çocuk ve Gençlik Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na ziyaret
Son Haberler
Osmangazi Belediyesi Gençlere Kucak Açtı
Osmangazi Belediyesi Gençlere Kucak Açtı
MÜTAREKENİN 104. YILINDA MUDANYA’DAN BARIŞ ÇAĞRISI
MÜTAREKENİN 104. YILINDA MUDANYA’DAN BARIŞ ÇAĞRISI
Başkan Vekili Biba, Bursa’nın gururu güreşçileri ağırladı
Başkan Vekili Biba, Bursa’nın gururu güreşçileri ağırladı
Osmangazi’de Meme Kanserine Karşı Bilinçli Adımlar
Osmangazi’de Meme Kanserine Karşı Bilinçli Adımlar
Yanan evini izlerken fenalaşıp, hastanede hayatını kaybetti
Yanan evini izlerken fenalaşıp, hastanede hayatını kaybetti
Yüzlerce sahte koronavirüs testi ele geçirildi
Yüzlerce sahte koronavirüs testi ele geçirildi

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.