• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
17:37
2 farklı araçta 5 kişinin cesedi bulundu
13:52
Bir devir sona erdi! Cristiano Ronaldo veda etti
11:39
Fatma Betül Sayan Kaya ve eşi İlyas Kaya ifade için adliyede
10:10
Şarkıcı Sinan Özen trafik kazası geçirdi
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. TEKNOFEST'te genç yetenekler hünerlerini sergileyecek
Teknoloji
Yayınlanma: 09 Eylül 2021 - 11:27
Güncelleme: 09 Eylül 2021 - 11:33

TEKNOFEST'te genç yetenekler hünerlerini sergileyecek

TEKNOFEST'te genç yetenekler hünerlerini sergileyecek, başlıklı haberin detayında; Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, otonom araç teknolojileri alanında gençlere yetkinlik kazandırıyor. Festival kapsamında düzenlenen Robotaksi-Binek Otonom Araç Yarışması, bu sene 36 takımın zorlu mücadelesine sahne olacak.

Teknoloji
09 Eylül 2021 - 11:27
Güncelleme: 09 Eylül 2021 - 11:33
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
TEKNOFEST'te genç yetenekler hünerlerini sergileyecek
Dünyanın en büyük Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali TEKNOFEST, otonom araç teknolojileri alanında gençlere yetkinlik kazandırıyor. Festival kapsamında düzenlenen Robotaksi-Binek Otonom Araç Yarışması, bu sene 36 takımın zorlu mücadelesine sahne olacak. 13-17 Eylül’de Türkiye’nin teknoloji ve inovasyon üssü Bilişim Vadisi’nde gerçekleştirilecek yarışlarda genç yetenekler hünerlerini sergileyecek. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Bilişim Vadisi Genel Müdürü Serdar ibrahimcioğlu, Bilişim Vadisi’nin Milli Teknoloji Hamlesi’nin ulusal ve uluslararası alanda dünyayı değiştirecek projeleri için kurulduğunu söyledi. Bilişim Vadisi’nin odak alanlarından birinin mobilite ekosisteminin geliştirilmesi olduğunu belirten İbrahimcioğlu, “Robotaksi otonom araç yarışlarının yürütücülüğünü, son iki senedir de ev sahipliğini yapıyoruz” dedi.

"Pistimizi inşa ettik"

İbrahimcioğlu, Robotaksi yarışmasında geçen yıl 17 olan takım sayısının bu sene 36’ya çıktığına değinerek, “Kendi pistimizi de yaptık. Gençlerimizin sadece yarışta değil, diğer zamanlarda da kullanabilecekleri bir alanı inşa etmiş olduk. Takım sayısı, her yıl neredeyse yüzde 100 artıyor. Önümüzdeki yıllarda 70’leri 100’leri bulacağız” diye konuştu.

İki ayrı kategori

Bilişim Vadisi Ekosistem Geliştirme Ofisi Direktörü Tuba Öztepe, bu sene yarışmanın konseptinde değişikliğe gittiklerini ve yarışların iki ayrı kategoride yapılacağını söyledi.

Hazır araç kategorisinde 7 ayrı ekibe 3 hazır araç verdiklerini aktaran Öztepe, “Bu araçlar tamamen aynı özellikte ve otonoma hazır. Ekipler geliyorlar ve araçlara yazılımlarını yükleyip kendi yapay zekâları ile bu araçlarını çalıştırıyorlar. 89 model aracımız da var son model aracımız da. Onlar tamamen her şeyi, yazılımını donanımını kendileri yapıyor” ifadelerini kullandı.

Tam 4 haftalık kamp

Önceki senelerden farklı olarak ekiplere 4 haftalık bir süre verdiklerini belirten Öztepe, “Ekipler geldi, 4 hafta boyunca pisti kullandı. Levhaları, trafik ışıklarını her şeyi test ettiler. Problemlerini çözdüler. Burada bir kamp yaptılar aslında. Günde 14 saat toplamda 600 saat beraber çalıştılar” dedi.


Haber Kaynağı : İhlas Haber Ajansı (İHA)



Bursa haberleri, Türkiye Haberleri, Son dakika haberler HABER16.COM da.



"TEKNOFEST’te genç yetenekler hünerlerini sergileyecek" başlıklı son dakika haberi İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından "09.09.2021" tarihinde "BİLİM VE TEKNOLOJİ" haberlerine sistem tarafından otomatik olarak eklenmiştir. Bu haberin içeriğinde HABER16.COM editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans tarafından geldiği şekliyle yayınlanmıştır. "BİLİM VE TEKNOLOJİ" haberleri kategorisinde yer alan TEKNOFEST’te genç yetenekler hünerlerini sergileyecek başlıklı habere ait yazı, fotoğraf ve video içeriklerinin hepsinin hukuki muhatabı ve sorumlusu haberi geçen ajanslardadır.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Instagram'dan YouTube'a alternatif
Instagram'dan YouTube'a alternatif
Bursa’da yumurtadan esinlenilen yenilikçi proje!
Bursa’da yumurtadan esinlenilen yenilikçi proje!
Sosyal medyada yeni dönem başladı!
Sosyal medyada yeni dönem başladı!
Bilim dünyasında bir ilk
Bilim dünyasında bir ilk
Son Haberler
2 farklı araçta 5 kişinin cesedi bulundu
2 farklı araçta 5 kişinin cesedi bulundu
Osmangazi’de Cumhuriyet Coşkusu Atatürk Sevgisiyle Buluştu
Osmangazi’de Cumhuriyet Coşkusu Atatürk Sevgisiyle Buluştu
Bakan Şimşek’ten emekli zammı açıklaması
Bakan Şimşek’ten emekli zammı açıklaması
Lösemili Çocuklar Hayallerini Resimlerle Anlattı
Lösemili Çocuklar Hayallerini Resimlerle Anlattı
Bir devir sona erdi! Cristiano Ronaldo veda etti
Bir devir sona erdi! Cristiano Ronaldo veda etti
Genç kızın müstehcen görüntülerini yayınlayan sanıklara 4 yıl 7 ay hapis cezası
Genç kızın müstehcen görüntülerini yayınlayan sanıklara 4 yıl 7 ay hapis cezası

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.