• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
00:15
Şanlıurfa'da 'uçakta patlayıcı var' notu ekipleri harekete geçirdi
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Teknoloji
  3. TEKNOFEST 2023'te Samsun standına yoğun ilgi
Teknoloji
Yayınlanma: 28 Nisan 2023 - 16:35
Güncelleme: 28 Nisan 2023 - 16:35

TEKNOFEST 2023'te Samsun standına yoğun ilgi

İstanbul Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen TEKNOFEST 2023'de yer alan Samsun Büyükşehir Belediye Standına, ziyaretçiler yoğun ilgi gösterdi.

Teknoloji
28 Nisan 2023 - 16:35
Güncelleme: 28 Nisan 2023 - 16:35
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
İstanbul Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen TEKNOFEST 2023'de yer alan Samsun Büyükşehir Belediye Standına, ziyaretçiler yoğun ilgi gösterdi.

Dünyanın en büyük, Türkiye'nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivali olan TEKNOFEST 2023 tüm hızıyla devam ediyor. 2022 yılında Samsun'un ev sahipliğinde gerçekleştirilen TEKNOFEST, bu yıl ise İstanbul'da yapılıyor. İstanbul Atatürk Havalimanı'nda düzenlenen festivalde stantla yer alan Samsun Büyükşehir Belediyesi, davetlileri birbirinden güzel etkinliklerle karşılıyor.

Stantta oluşturulan ekranlarda misafirler Samsun'un coğrafi işaretli ürünlerini ve turizm alanlarını izlerken, sunulan ikramlarla da Samsun'a özgü lezzetlerin de tadına bakma fırsatı buluyor. Samsun'a özgü yapılardan oluşan karelog oyununda ise özellikle gençler keyifli anlar yaşıyor.

Karelog oyunu ilgi gördü

Samsun Büyükşehir Belediyesi standını ziyaret eden 22 yaşındaki Evin Dağ, "Burası çok güzel. Güzel etkinlikler var. Özellikle karelog oyununu oynarken eğlendim. Çok misafirperver bir Samsun gördüm. Misafirperverliğine hayran kaldım diyebilirim. Hediyeler ikramlar çok güzeldi" dedi. 15 Yaşındaki Ege Çınar Kamar ise, "Burada çok eğleniyorum ve öğreniyorum. Samsun Büyükşehir Belediyesi standını çok beğendim. Oyunlar çok güzel. Herkesi burayı görmeye devam ediyorum" diye konuştu. İkiz kardeşlerden Efe Köksal Kamar, TEKNOFEST'in heyecan verici bir festival olduğunu belirterek, "Milli teknoloji ürünlerini yakından görebildiğimiz için mutluyuz" dedi. Kaan Öktem ise, "Festival çok başarılı. Gezip görmeye çalışıyoruz. Şimdi de Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin standındayız. Karelog oynuyoruz. Gayet keyifli" ifadelerini kullandı.

TEKNOFEST standında bulunan Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı İdris Akdin, "TEKNOFEST Samsun'da çok güzel bir şekilde müthiş bir ilgiyle gerçekleştirilmişti. Bu yıl ise İstanbul'da gerçekleştiriliyor. Samsun standına çok güzel bir ilgi var. Kentin tanıtımı ve vizyonunu insanlara anlatmak için önemli bir fırsat. Bu fırsatı en güzel bir şekilde değerlendirmeye çalışıyoruz. Özellikle İstanbul'da yaşayan Samsunluların müthiş bir ilgisi var. Tüm vatandaşlarımızı TEKNOFEST'e davet ediyoruz" açıklamasında bulundu.

Başkan Demir: "Dünyanın en önemli festivallerinden biri"

Milli Teknoloji Hamlesine katkı vermek, gençlerin içlerindeki kıvılcımı büyük bir ateşe dönüştürmek amacıyla TEKNOFEST'in düzenlendiğine dikkat çeken Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Demir ise şunları söyledi:

"Geçen yıl TEKNOFEST'e ev sahipliği yapan il olmanın haklı gurunu yaşıyoruz. Dünyanın en önemli festivallerinden birisi olan TEKNOFEST bu yıl İstanbul'da gerçekleştiriliyor. Biz de Büyükşehir Belediyesi olarak kurduğumuz stantla yer alıyoruz. Ziyaret eden vatandaşlarımızın standımıza ilgisi bizleri oldukça mutlu etti. Mutlaka gençlerimizin ziyaret etmesi gereken bir etkinlik. Tüm vatandaşlarımızı TEKNOFEST ruhunu yerinde görmeye davet ediyorum."


Kaynak: İhlas Haber Ajansı (İHA)
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
TUSAŞ ve ROKETSAN arasında HÜRSAT için proje sözleşmesi imzalandı
TUSAŞ ve ROKETSAN arasında HÜRSAT için proje sözleşmesi imzalandı
Trendyol, Yapay Zeka ve Makine Öğrenimi Zirvesi'nde teknoloji ekosistemini bir araya getirdi
Trendyol, Yapay Zeka ve Makine Öğrenimi Zirvesi'nde teknoloji ekosistemini bir araya getirdi
Geleceği Kodlayanlar Ideathon Yarışması'na başvurular uzatıldı
Geleceği Kodlayanlar Ideathon Yarışması'na başvurular uzatıldı
Hepsiburada, TEKNOFEST Güneydoğu'da teknoloji tutkunlarıyla buluştu
Hepsiburada, TEKNOFEST Güneydoğu'da teknoloji tutkunlarıyla buluştu
Son Haberler
Şanlıurfa'da 'uçakta patlayıcı var' notu ekipleri harekete geçirdi
Şanlıurfa'da 'uçakta patlayıcı var' notu ekipleri harekete...
Fatma Betül Sayan Kaya ve eşinin gönüllü ödeme talebine başsavcılıktan izin verildi
Fatma Betül Sayan Kaya ve eşinin gönüllü ödeme talebine başsavcılıktan...
Bursa'da sevgilisi tarafından boğazı kesilerek öldürülen Gökçe için yürüyüş düzenlendi
Bursa'da sevgilisi tarafından boğazı kesilerek öldürülen Gökçe...
Ankaralı sporcu ve yöneticiler, 'Sporda Ankara'ya Değer Katanlar 2026 Ödül Gecesi'nde bir araya geldi
Ankaralı sporcu ve yöneticiler, 'Sporda Ankara'ya Değer Katanlar...
Trafik denetiminden kaçan sürücüye 11 bin lira ceza
Trafik denetiminden kaçan sürücüye 11 bin lira ceza
Baraj gölüne giren genç hayatını kaybetti
Baraj gölüne giren genç hayatını kaybetti

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.