• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
02:47
İzmir'de 51 yıl 4 ay hapisle aranan şüpheli yakalandı
02:42
Alanya'da otel çatısında yangın
02:03
Deniz Akkaya, ev sahibinden şikayetçi oldu
00:39
Kayserispor'un 60'ıncı yılı coşkuyla kutlandı
00:36
TBMM Okul Olaylarını Araştırma Komisyonu toplandı
00:02
Manisa'da sağanak ve fırtına etkili oldu
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. TBMM Dijital Mecralar Komisyonu'na, Facebook'un Türkiye'den Sorumlu Direktör'ü Alameddin katıldı
Siyaset
Yayınlanma: 04 Kasım 2021 - 15:33
Güncelleme: 04 Kasım 2021 - 15:39

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu'na, Facebook'un Türkiye'den Sorumlu Direktör'ü Alameddin katıldı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Dijital Mecralar Komisyonu, TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Facebook Ortadoğu Kuzey Afrika ve Türkiye'den Sorumlu Direktör Azzam Alameddin'in katılımıyla gerçekleşti.

Siyaset
04 Kasım 2021 - 15:33
Güncelleme: 04 Kasım 2021 - 15:39
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Dijital Mecralar Komisyonu, TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Facebook Ortadoğu Kuzey Afrika ve Türkiye’den Sorumlu Direktör Azzam Alameddin’in katılımıyla gerçekleşti.
TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Facebook Ortadoğu Kuzey Afrika ve Türkiye’den Sorumlu Direktör Azzam Alameddin, Facebook Türkiye ve Azerbaycan Kamu Politikaları Direktörü Sezen Yeşil ve Facebook Türkiye Tüzel Kişi Temsilcisi Avukat Ali Ozan Karaduman katıldı. TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman komisyonda yaptığı konuşmasında, “İnsanların bilgisayar başında ve akıllı telefonlarında geçirdikleri zaman arttı. Teknoloji şirketlerinin daha fazla ön plana çıktığını gördük. Aslında değişimin temelinde iletişim teknolojilerindeki gelişimle geleneksel yapıların eskimesi ve geleneksel yapıların bu değişim karşısında bir anlamda metamorfoz yaşaması vardır. Sadece Facebook ve Instagram değil, tüm sosyal ağların Londra’da, Berlin’de, New York’ta Viyana’da, Paris’te, Madrid’de hangi hukuka riayet ediyorlarsa Türkiye’de de o hukuka riayet etmeleri konusunda talebimiz vardır. TBMM olarak, sosyal ağların kendilerini ulus devletlerin üzerinde görmesi ve bir anlamda yasamanın, yürütmenin ve yargının üzerinde görerek buyurgan bir tavırla hareket etmelerini doğru bulmuyoruz” ifadelerini kullandı.
Sosyal ağların demokratik bir ortam olması için çalıştıklarını dile getiren Komisyon Başkanı Yayman, “Biz her zaman dile getiriyoruz, sosyal ağlar konusuna ya özgürlük ya da güvenlik bakış açısıyla görmüyoruz. Biz hem özgürlüklerimizi korumak hem de ulusal güvenliğimizi korumak bağlamında meseleye siyaset üstü bakıyoruz. Burada mesele iktidar muhalefet rekabetine bırakılmayacak kadar önemlidir. Çünkü tüm dünyada hepimizin takip ettiği gibi bu konu tartışılmaktadır. Bizim maksadımız demokrasiyi, siyaset kurumunu ve kişilerin haklarını, özgürlüklerini ve verilerini korumaktır” açıklamasında bulundu.
Türkiye’de 60 milyon kişinin sosyal ağları kullandığını ve tüm sosyal ağ temsilcilerinin Türkiye’de ofis açmalarını talep ettiklerini dile getiren Yayman, “Talebimiz şudur, temsilcilik açılmasının sözde değil özde olmasını istiyoruz. Kağıt üzerinde bir temsilcilik yerine, burada personeli ile yönetimi ile resmi adresiyle bir temsilcilik istiyoruz. Sadece Facebook ve Instagram değil, tüm sosyal ağların temsilciliklerinin açılmasını istiyoruz. Biz bunu önemli buluyoruz. İkincisi de vatandaşlarımızın kişisel haklarının ve özgürlüklerinin korunmasıyla beraber, kişisel veri ve mahremiyetlerinin de korunmasını çok çok önemli buluyoruz” diye konuştu.

Selçuk Bayraktar’ın Instagram üzerinden yaptığı Mescid-i Aksa’da çıkan yangını dans ederek kutlayan Yahudilerin yer aldığı video, platform tarafından kaldırılmıştı. Konu üzerine Twitter hesabından açıklama yapan Selçuk Bayraktar, ’’Instagram aşağıdaki paylaşımımı ‘nefret söylemi’ diyerek kaldırmış. Çoçukları, sivilleri katletmek, mabedleri yakıp izlerken şarkılar eşliğinde dans etmek nefrettir, vahşettir, katliamdır. Sizin fikir özgürlüğü, insan hakları diyen iki yüzlülüğünüz batsın’’ ifadelerini kullanmıştı. Komisyona katılan Facebook Ortadoğu Kuzey Afrika ve Türkiye’den Sorumlu Direktör Azzam Alameddin’e bu sorunun sorulması üzerine cevap veren Alameddin şunları kaydetti:

“Filistin, orası benim bölgem. Meta ile çalışmaya başladığımdan beri o bölge benim sorumluluğumda. Her zaman biliyoruz ki bu süreç yüzde yüz doğru olmayabilir. Ama biz doğrusunu yapmaya çalışacağız. Hep iyileştirmeye devam edeceğiz. Hatalar olmuş olabilir. Filistin vakasında hatalar oldu. Otomasyon hatası oldu hashtag bloke edildi, bu otomasyon hatasıydı. Hashtag bloke edilince Al Aksa Camii ile ilgili tüm postlar da otomatik olarak bloke edildi. Bu bir hataydı dediğim gibi otomasyon hatasıydı. Şimdi bu hatalar azalmaya başladı. Daha sonra bu bloke ile beraber sistem biraz karıştı. Instagram’dan bahsediyorum bu arada. Şimdi siz Instagram’da bir içerik paylaştınız diyelim orijinal değilse eğer, Instagram’ın iletişim şekli şöyle; daha çok orijinal içeriğe odaklanmak ister. Yani paylaşırsınız paylaşırsınız öyle olunca da öncelik sırasını aşağıya düşürebilir bazen. Al Aksa Camii’sinde bu problem iki katına çıktı. Otomasyon problemi iki katına çıktı. Filistin olayından sonra bir dizi eylemde bulunduk. Otomasyon sistemimizi daha iyi geliştirebilmek için birçok da adım attık.”

Türkiye’de temsilcilik açılıp açılmayacağının sorulması üzerine de cevap veren Alameddin, “Türkiye’de temsilcilik, bizim şirketimiz şöyle düşünüyor Türkiye bizim şirketimiz için çok önemli, burada bir ofis açmak, sadece burada çok fazla kullanıcımız olduğu için değil ve sahada olma kararı verdik artık. Türkiye’deki operasyonun neler olduğuna ve projelere bakılıyor, politika, yönetim çerçevesi ve altyapı sistemine bakılıp ondan sonra ofis açılmaya karar veriliyor. Türkiye’de illa sahada fiziksel biri olması sorunları çözecek diye bir şey yok. Bizim amacımız şu, sizin bir ihtiyacınız varsa biz de bunu karşılamak isteriz, karşılıklı diyaloğa her zaman açığız. Diğer kamu kurumları ile de işbirliklerimiz var, onlara da söylüyoruz, karşılıklı diyalog bizim için çok önemli. Temsilci ofisi dediğimiz zaman Madoka şirketi zaten burada. Yanımda Sezen var o sizin buradaki temas noktanız olacak. Ama hukuki temsilcimiz de Madoka’nnın avukatı olan Ozan” dedi.
Facebook Türkiye ve Azerbaycan Kamu Politikaları Direktörü Sezen Yeşil de sunum gerçekleştirerek yeni adı Meta olan Facebook hakkında bilgilendirmeler yaptı.
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
TBMM Okul Olaylarını Araştırma Komisyonu toplandı
TBMM Okul Olaylarını Araştırma Komisyonu toplandı
Suça Sürüklenen Çocuklara İlişkin Araştırma Komisyonu, raporunu TBMM Başkanı Kurtulmuş'a sundu
Suça Sürüklenen Çocuklara İlişkin Araştırma Komisyonu, raporunu TBMM Başkanı Kurtulmuş'a sundu
Kurtulmuş, Filipinler Bangsamoro Özerk Bölgesi Kurucu Başkanı İbrahim'i kabul etti
Kurtulmuş, Filipinler Bangsamoro Özerk Bölgesi Kurucu Başkanı İbrahim'i kabul etti
Dilekçe Komisyonu ile İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyelerinden Oluşan Alt Komisyon toplandı
Dilekçe Komisyonu ile İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Üyelerinden Oluşan Alt Komisyon toplandı
Son Haberler
İzmir'de 51 yıl 4 ay hapisle aranan şüpheli yakalandı
İzmir'de 51 yıl 4 ay hapisle aranan şüpheli yakalandı
Alanya'da otel çatısında yangın
Alanya'da otel çatısında yangın
Deniz Akkaya, ev sahibinden şikayetçi oldu
Deniz Akkaya, ev sahibinden şikayetçi oldu
Kayserispor'un 60'ıncı yılı coşkuyla kutlandı
Kayserispor'un 60'ıncı yılı coşkuyla kutlandı
TBMM Okul Olaylarını Araştırma Komisyonu toplandı
TBMM Okul Olaylarını Araştırma Komisyonu toplandı
Bursa, Kars, Ardahan, Iğdır Dernekleri Federasyonu basınla buluştu
Bursa, Kars, Ardahan, Iğdır Dernekleri Federasyonu basınla buluştu

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.