• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
06:37
Eskişehir'de 2 motosiklet çarpıştı: 2 ağır yaralı
06:35
Maltepe'de 6 katlı bina çöktü -1 Görüntü eklendi
06:17
Başından silahla vurulmuş halde hastaneye getirilen kişi öldü
03:05
Kağıthane'de otomobil ile taksi çarpıştı: 1 ölü, 2 yaralı
02:22
Bandırma'da yağ fabrikasında yangın
01:50
Aydın'da kazada yaralanan 2 kişi, 3 gün sonra hastanede hayatını kaybetti
00:39
Gaziantep'te 16 yaşındaki çocuk bıçaklanarak öldürüldü
00:03
SPK'dan 21 kişi hakkında suç duyurusu
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. TBMM Başkanı Kurtulmuş: 'Terörsüz Türkiye' hedefi bir Türkiye modeli inşasıdır
Siyaset
Yayınlanma: 11 Ağustos 2026 - 00:42

TBMM Başkanı Kurtulmuş: 'Terörsüz Türkiye' hedefi bir Türkiye modeli inşasıdır

Aliekber METE- Muhammet BAYRAM/ ANKARA, (DHA)- TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu'nun çalışmalarıyla başlayan 'Terörsüz Türkiye' hedefi aynı zamanda bir Türkiye modelinin inşasıdır

Siyaset
11 Ağustos 2026 - 00:42
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
TBMM Başkanı Kurtulmuş: 'Terörsüz Türkiye' hedefi bir Türkiye modeli inşasıdır
TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu'nun çalışmalarıyla başlayan 'Terörsüz Türkiye' hedefi aynı zamanda bir Türkiye modelinin inşasıdır. Bir üçüncü göze ihtiyaç duymadan, dünyadaki tüm uygulamalardan farklı olarak tamamıyla yerli, milli, Türkiye'nin siyasi kararlılığı ve TBMM'nin gücü içerisinde ortaya konulmuş olan bir çalışmadır" dedi.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 'Terörsüz Türkiye' süreci kapsamında hazırlanan ve kamuoyunda 'çerçeve yasa' olarak da bilinen, 'Milli Dayanışma ve Toplumsal Bütünleşmenin Güçlendirilmesine Dair Kanun Teklifi'nin Genel Kurul'da kabul edilmesinin ardından konuştu. Kurtulmuş, "Bugün hep beraber TBMM çatısı altında tarihi bir güne şahitlik ettik. TBMM'de 468 milletvekili arkadaşımızın oylarıyla teklif kabul edildi. Hayırlı, uğurlu olsun. Öncelikle şunu söylemek isterim; geçtiğimiz yıl 5 Ağustos tarihinde başladığımız komisyon çalışmaları aslında 'Terörsüz Türkiye' yolunda kapının aralanmasıydı. Bugün burada alınan sonuçla birlikte bu kapı açılmıştır. Türkiye'nin önünde sadece bir yasanın kabulü ile birlikte terör örgütünün tam manasıyla silahlarını bırakması ve kendisini feshetmesiyle ülkenin hemen hemen her yerinde huzurun, barışın, kardeşliğin ve dayanışmanın hakim olacağı yeni bir dönemi hep birlikte inşa edeceğiz. Sürecin bu noktaya kadar gelmesinde emeği olanlara milletimiz adına şükranlarımızı ifade ediyoruz. Öncelikle Sayın Cumhurbaşkanımızın siyasi iradesi bu sürece başlangıcından itibaren çok büyük bir güç vermiş ve sürecin önünün açılmasına büyük destek olmuştur. Aynı şekilde MHP Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli'nin bugün saat 11.00'den itibaren oturumun bitişine kadar dikkatle süreci takip etmesi ve her zor kavşakta fevkalade büyük vukufiyetle yol açıcı önerileriyle birlikte bu noktaya kadar gelinmiştir" ifadelerini kullandı.

'TBMM'NİN GÜCÜ İÇERİSİNDE ORTAYA KONULMUŞ BİR ÇALIŞMADIR'

'Terörsüz Türkiye' hedefi kapsamında kurulan Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu'nda yer alan siyasi partilere ve milletvekillerine teşekkür eden Kurtulmuş, sürece öncülük ettiği için AK Parti grubuna da teşekkür etti. Kurtulmuş, "Türkiye için bu tarihi dönüm noktasında çok yoğun bir emeğin olduğu bugün bir kez daha ortaya çıkmıştır. Çok titiz bir çalışma sonucu bu noktaya gelindi. Sadece bir yasa teklifi hazırlanmadı. Aynı zamanda kelime kelime, cümle cümle ve her bir detayın üzerinde durularak bu noktaya gelindi. Zaman zaman siyaseten çok zor virajlardan geçtik. Buralarda bazen arka kapı diplomasisiyle herkesin belli bir istikamet üzerinde buluşması temin edildi. Fevkalade önemli bir meseledir. Ayrıca sürecin bu noktaya gelmesinin şöyle de bir önemi var, başından beri bir şey iddia ediyoruz; Milli Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu'nun çalışmalarıyla başlayan 'Terörsüz Türkiye' hedefi aynı zamanda bir Türkiye modelinin inşasıdır. Bir üçüncü göze ihtiyaç duymadan, dünyadaki tüm uygulamalardan farklı olarak tamamıyla yerli, milli, Türkiye'nin siyasi kararlılığı ve TBMM'nin gücü içerisinde ortaya konulmuş olan bir çalışmadır. Şunu da takdirle ifade etmek isterim; zaman zaman, 'Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi içerisinde parlamentonun hiçbir gücü ve etkisinin kalmadığı' şeklinde maksadını aşan yorumlarla karşılaşıyoruz. Bugün burada yapılan müzakere ve onun sonucunda ortaya konulan bu siyasi kararlılık, parlamentonun fevkalade büyük bir gücü olduğunu ve bu siyasi gücün de Türkiye'nin en önemli kazanımlarından birisi olduğunu ortaya koyuyor" diye konuştu.

'MİLLETÇE SÜRECİ SAHİPLENDİĞİMİZİ NET BİR ŞEKİLDE ORTAYA KOYACAĞIZ'

Elde edilen başarının tüm Türkiye'nin başarısı olduğunu kaydeden Kurtulmuş, "Şimdi dikkatle, titizlikle bundan sonraki süreci takip edeceğiz ve milletçe bu süreci sahiplendiğimizi çok daha net bir şekilde ortaya koyacağız. Ayrıca medyanın da bu sürecin başından itibaren çok olumlu bir katkısı oldu. Zaman zaman maksadını aşan yorumların dışında medyanın büyük bir çoğunluğu bu sürece akıllı, izanla, insafla ve Türkiye için yapıcı görüşleri dile getirerek yaklaşmıştır. Diğer taraftan 468 kabul oyu çok nadir görülen bir şey, anayasa oylamalarında bile bu kadar yüksek bir konsensüs ortaya çıkmaz. Fevkalade büyük bir meseledir ve bu sürecin siyasi partiler eliyle millet tarafından da sahiplenildiğini gösteriyor. İnsanlar bu siyasi partilere destek vermeseydi milletvekilleri ve bağlı oldukları siyasi partiler gelip bu kadar büyük bir desteği ortaya koyamazlardı. Tarihi bir başarıdır, onun için çok önemsiyoruz. Bu aynı zamanda şunu da gösteriyor; Türkiye eğer iyi çalışılır, üzerinde titizlikle müzakere edilirse en zor meselesini bile ittifakla aşabilecek bir siyasi kudrete sahiptir" dedi.

Kurtulmuş, TBMM'de kurulacak İzleme Kurulu ile ilgili soruya ise sürecin tıkır tıkır işleyeceğini söyledi.

HAYIRLI UĞURLU OLSUN

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise TBMM Genel Kurulu'nun çıkışında kanun teklifinin kabul edilmesine ilişkin, 'Hayırlı uğurlu olsun' dedi.
DHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
TBMM Başkanı Kurtulmuş, İtalya'nın Ankara Büyükelçisi Manzo'yu kabul etti
TBMM Başkanı Kurtulmuş, İtalya'nın Ankara Büyükelçisi Manzo'yu kabul etti
CHP'li Sarı: Cemil Tugay'a kefil olanlar özür dilemelidir
CHP'li Sarı: Cemil Tugay'a kefil olanlar özür dilemelidir
AK Parti'li Çelik: Hiçbir karanlık nokta kalmayacaktır
AK Parti'li Çelik: Hiçbir karanlık nokta kalmayacaktır
CHP'li Kılıç: İzmir kurultay hesaplarına meze edilmiştir
CHP'li Kılıç: İzmir kurultay hesaplarına meze edilmiştir
Son Haberler
Eskişehir'de 2 motosiklet çarpıştı: 2 ağır yaralı
Eskişehir'de 2 motosiklet çarpıştı: 2 ağır yaralı
Maltepe'de 6 katlı bina çöktü -1 Görüntü eklendi
Maltepe'de 6 katlı bina çöktü -1 Görüntü eklendi
Başından silahla vurulmuş halde hastaneye getirilen kişi öldü
Başından silahla vurulmuş halde hastaneye getirilen kişi öldü
Kağıthane'de otomobil ile taksi çarpıştı: 1 ölü, 2 yaralı
Kağıthane'de otomobil ile taksi çarpıştı: 1 ölü, 2 yaralı
Bandırma'da yağ fabrikasında yangın
Bandırma'da yağ fabrikasında yangın
Kayserispor, Bennasser ile yolları ayırdı
Kayserispor, Bennasser ile yolları ayırdı

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.