• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
02:54
Yanan evini izlerken fenalaşıp, hastanede hayatını kaybetti
00:36
Maltepe'de çöken binadaki arama çalışmalarında enkazdan 1 kişi çıkarıldı Haber eklendi
00:30
Kayseri'de iki otomobil çarpıştı: 3 ölü, 1 yaralı
00:09
Beyoğlu'nda camide döviz hırsızlığı kamerada: Şüpheli 620 dakikalık kayıt incelenerek yakalandı
00:09
Aydın merkezli uyuşturucu operasyonunda 11 tutuklama
00:09
Aydın'da motosiklet su kanalına devrildi: 1 ölü, 1 yaralı
00:06
TBMM Genel Kurulu'nda, 'Fon' tartışması
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Siyaset
  3. TBMM Başkanı Kurtulmuş, Özbekistan Dışişleri Bakanı Bahtiyar Saidov ve beraberindeki heyeti kabul etti
Siyaset
Yayınlanma: 26 Eylül 2023 - 19:04

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Özbekistan Dışişleri Bakanı Bahtiyar Saidov ve beraberindeki heyeti kabul etti

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Özbekistan Dışişleri Bakanı Bahtiyar Saidov ve beraberindeki heyeti kabul etti

Siyaset
26 Eylül 2023 - 19:04
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Özbekistan Dışişleri Bakanı Bahtiyar Saidov ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Saidov ve heyetini TBMM'de ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu belirten Kurtulmuş, Özbekistan'ın köklü tarihi mirasını bugüne kadar koruyabildiğini belirterek, "Özbekistan'ın bu büyük müktesebatı, birikimi hem Türk devletleri arasında hem İslam ülkeleri arasında Özbekistan'ı çok müstesna bir konuma getirmektedir. "ifadelerini kullandı.

Kurtulmuş, Özbekistan'ın stratejik konumunun dünyadaki dengelerin yeniden kurulmaya başlandığı bu dönemde daha da önemli olduğunu ifade ederek, dost ve kardeş ülkelerin özellikle Orta Asya'dan, Kafkaslar'a ve Türkiye'ye kadar olan bölgede iş birliğini arttırması hem kendi aralarımızdaki ilişkinin geliştirilmesi açısından hem de dünya barışının test edilmesi açısından önemli olduğunu vurguladı.

Türk Devletler Topluluğu'nun önümüzdeki dönemde yeni dünyanın önemli güvencelerinden birisi olduğunu belirten Kurtulmuş, ülkeler arasındaki iş birliğinin önemini hatırlatarak, "Burada oluşturacağımız iş birliği ve güç aslında hem Asya ülkeleri açısından hem de Avrupa ülkeleri bakımından önemli bir imkan sağlayacaktır. Hep beraber ekonomik, ticari, siyasi, kültürel, eğitim, her alanda ortak projeler oluşturarak ortak hedefe doğru yürümek durumundayız. Elimizde bu kadar çok imkan bu kadar çok birbirimizi yakınlaştıran kültürel zemin müsaitken bunlardan istifade etmek bizim boynumuzun borcudur." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev'in dostluğunun önemine de dikkati çeken TBMM Başkanı Kurtulmuş, "İki ülke arasındaki ilişkiler son dönemde mükemmel diyeceğimiz seviyeye ulaşmıştır. Biz Özbekistan’ın güçlenmesini, kuvvetlenmesini; Türkiye’nin güçlenmesi olarak kabul ederiz. Aynı şekilde Özbekistan’daki kardeşlerimizin de Türkiye’nin büyümesini bu şekilde kabul ettiğini biliyoruz. Bu çerçevede çok şükür bütün kurum ve kuruluşlarımız ikili ilişkilerini arttırmak için çalışmalarını ortaya koyuyorlar. Biz de Türkiye Büyük Millet Meclisi olarak Özbekistan meclisiyle yakın teşviki mesai içerisinde olmayı ve parlamenter diplomasi açısından da her iki ülkenin parlamentolarının güçlerinden istifade etmeyi öngörüyoruz." ifadelerine yer verdi.

Özbekistan Dışişleri Bakanı Bahtiyor Saidov ise TBMM Başkanı Kurtulmuş ile bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, Türkiye'nin Özbekistan'ın bağımsızlığını tanıyan ilk ülke olduğunu her zaman hatırladıklarını ve bunu hiçbir zaman unutmayacaklarını belirtti.

Kabulde, AK Parti Bursa Milletvekili ve Türkiye-Özbekistan Parlamentolar Arası Dostluk Grubu Başkanı Osman Mesten de hazır bulundu.



AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
TBMM Genel Kurulu'nda, 'Fon' tartışması
TBMM Genel Kurulu'nda, 'Fon' tartışması
Bakan Fidan, Suriyeli mevkidaşı Şeybani ile bir araya geldi
Bakan Fidan, Suriyeli mevkidaşı Şeybani ile bir araya geldi
Bakan Çiftçi Yunanistan mevkidaşı Chrisochoidis ile bir araya geldi
Bakan Çiftçi Yunanistan mevkidaşı Chrisochoidis ile bir araya geldi
AK Parti'li Büyükgümüş: Siyasi yankesiciliğe derhal son verin
AK Parti'li Büyükgümüş: Siyasi yankesiciliğe derhal son verin
Son Haberler
Başkan Erkan Aydın Mahallelerin Sesine Kulak Veriyor
Başkan Erkan Aydın Mahallelerin Sesine Kulak Veriyor
Osmangazi Belediyesi Gençlere Kucak Açtı
Osmangazi Belediyesi Gençlere Kucak Açtı
'Bursa'nın Afet Anayasası' 13 Ekim'de açıklanacak
'Bursa'nın Afet Anayasası' 13 Ekim'de açıklanacak
Yıldırım özgüven inşa ediyor
Yıldırım özgüven inşa ediyor
Büyükşehir, Erdoğanköy Kent Mezarlığı'nın yollarını yeniledi
Büyükşehir, Erdoğanköy Kent Mezarlığı'nın yollarını yeniledi
27. Zoom Uluslararası Haber Görüntüleri Yarışması'nın galiplerine ödülleri takdim edildi
27. Zoom Uluslararası Haber Görüntüleri Yarışması'nın galiplerine ödülleri takdim edildi

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.