• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
02:47
İzmir'de 51 yıl 4 ay hapisle aranan şüpheli yakalandı
02:42
Alanya'da otel çatısında yangın
02:03
Deniz Akkaya, ev sahibinden şikayetçi oldu
00:39
Kayserispor'un 60'ıncı yılı coşkuyla kutlandı
00:36
TBMM Okul Olaylarını Araştırma Komisyonu toplandı
00:02
Manisa'da sağanak ve fırtına etkili oldu
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Bursa Haberleri
  3. TBMM Başkanı Kahraman: "Afrin'deki operasyon teröristleri temizlemedir" - Bursa Haberleri
Bursa Haberleri
Yayınlanma: 16 Mart 2018 - 17:47

TBMM Başkanı Kahraman: "Afrin'deki operasyon teröristleri temizlemedir" - Bursa Haberleri

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı İsmail Kahraman, Afrin'deki mücadelenin savaş değil, teröristleri temizleme operasyonu olduğunu söyledi.

Bursa Haberleri
16 Mart 2018 - 17:47
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
TBMM Başkanı Kahraman: "Afrin'deki operasyon teröristleri temizlemedir" - Bursa Haberleri
Bursa’da restorasyonu tamamlanan 1. Murad Hüdavendigar Külliyesi ile Birlik Vakfı'nın açılışını Meclis Başkanı İsmail Kahraman ile Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu birlikte yaptı. Kahraman, Afrin’deki harekatın bir savaş olmadığını, bölgenin teröristlerden temizlenmesi için yapılan operasyonlar olduğunu söyleyerek, “Afrin’de teröristlere karşı bir hareket yapıyoruz. Terörden arındırma faaliyetini yapıyoruz, devam da edeceğiz. Türkiye, güçlü ve dik olarak devam edecek. Şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” dedi. 

Muhteşem bir devletin devamı olduğumuzu ifade eden TBMM Başkanı Kahraman, "Tarih, bir deniz feneri. İleriyi gösterir. Tarihi bildiğimizde günü değerlendirebilir, geleceği de okuyabiliriz. Tarihimize sahip çıkacağız. Birlik Vakfı’nın ana hedefi, tarihine, milli şuura sahip gençlik yetiştirmektir. Bendenizin genel başkanı olduğu dönem 1967-1969 arasındadır. Türkiye çalkantılı bir havaya girmişti. Biz ne Amerika, ne Rusya diyerek, üçüncü yol milli görüşün sahibi olduk. Kendimiz olacağız dedik. Taklitçi olmayacağız, biz olacağız" diye konuştu. 

Başından geçen bir hatırayı da anlatan Kahraman, “23 Nisan’da Nevşehir’den ilkokul talebelerini milletvekilimiz Mustafa Bey meclise getirdi. Bir adetimiz var, çocuklara geleceğin idarecisi olarak alaka gösterilir. Elinde bir ajanda, ‘ne emrediyorsunuz’ denir. Çocuk Milli Eğitim Bakanı koltuğunda oturuyorsa ‘ödevleri kaldırın’ der, bakan da ‘tabii’ der. Çocukların bayramının olması çok güzel bir şey. Ben, yavrularımıza soruyorum, ‘ne olacaksın’ diye. Birisi ‘anestezist olacağım’ dedi. Çoğu ‘öğretmen olacağım’ dedi. Bir delikanlı, 11 yaşında. ‘Ne olacaksın’ dedim, 'ben futbolcu olacağım' dedi. O zamanlarda Arda Turan Barselona'da oynuyordu. 'Arda mı, Messi mi, Ronaldo mu olacaksın' diye sordum. 'Hayır' dedi. Bana verdiği cevapta 'ben olacağım, kendim olacağım' dedi. Biz olmalıyız. Tarihe sahip çıkmak demek, kendimiz olmak demektir. Tarihten ders almak geriye gitmek değil, ileriye gitmek demektir” şeklinde konuştu. 

Türkiye ne zaman yükselse birilerinin engel olduğunu kaydeden Kahraman, “Türkiye ne zaman yükselse, mani çıkardılar. O mani niye çıkar? Biz olmayalım diye. Sonuncusu 15 Temmuz’du. 15 Temmuz’da muvaffak olsalardı idare değişmeyecek, Türkiye yok olacaktı” dedi. 

Mecliste kavgalar olduğunda üzüldüğünü belirten Kahraman, “Kavgaların değil, fikir beyanın yeri mikrofondur. Fikrin Kırkpınar'ı burasıdır. Yumruklar konuşmaz, sözler konuşur. Tarihimize sahip çıkacağız. 15 Temmuz gecesi meclisi açtığımda grup başkan vekillerini çağırdım. Herkes parti etiketini kaldırmış, ay yıldızın altındaydı. O şuurda olacağız, birbirimizi hor görmeyeceğiz, kavga etmeyeceğiz” diye konuştu. 

Bursa’da Birlik Vakfı’nın üniversite kurabileceğinin sinyallerini veren TBMM Başkanı İsmail Kahraman, “İnşallah üniversiteyi kurarsınız. Devletimiz gereken yardımı yapar. Çoğalması, gelişmesi lazım” dedi. 

Çavuşoğlu: "Medeniyetimiz için özellikle ifade edilen çok güzel terim vardır. Vakıf medeniyeti" 

Başbakan Yardımcısı Hakan Çavuşoğlu ise, Bursa’nın 22 milyon kilometrekarelik coğrafyaya huzur, barış götüren bir medeniyet olduğu söyleyerek, “Bursamız, bugün itibariyle 81 ilimizden göç almış, bunun yanı sıra Kafkaslardan, Balkanlardan ve medeniyet coğrafyamızdan çok sayıda kardeşimizin yan yana, omuz omuza iyi komşuluk yapmış, huzur barış içerisinde yaşamına devam ettikleri bir vakıf ve medeniyet şehridir. Bu vakıf şehrine de güncel ve dönemin maneviyatını temsil eden Birlik Vakfı’nın restorasyonu vesilesiyle burada bulunuyoruz. Medeniyetimiz için özellikle ifade edilen çok güzel terim vardır. Vakıf medeniyeti. Vakıf, Allah rızası için iyilik yapmaktır. Nedeni de geçmişte sosyal hayatın tamamı belediyecilik hizmetinin de kamu hizmeti olarak vakıf eliyle yürütüldüğü medeniyettir bizimkisi” ifadelerini kullandı. 

Türkiye’de 5 bin adet vakıf eserinin yeniden ihya edildiğini dile getiren Çavuşoğlu, “Bugün 15 bin muhtaç aileye yardım, 5 bin öğrenciye burs, 108 bin kişiye gıda yardımı yapıyoruz. Bu millet o kadar gönüllü bir millet ki dışarıdan bakıldığında anlaşılması mümkün değil. Recep Tayyip Erdoğan'ın çizmiş olduğu perspektif neticesinde vakıflarımız, mağdurlara yoksullara sahip çıkmaya devam ediyor” şeklinde konuştu. 

Bursa Valisi İzzettin Küçük de, “Bu külliye Sultan Murad Han'ın ülkeyi yönettiği yerdir. O aziz hatırayı ayağa kaldırma şerefi bu nesle nasip oldu. Elbette tarihi binaları ayağa kaldırmak çok kıymetli, ama o devrin insanlarını, değerlerini, kültürünü tazelemek de çok değerlidir. Birlik Vakfı o amacı da gerçekleştirmek içindir, o açıdan çok değerlidir” dedi. 

Birlik Vakfı Genel Başkanı Mehmet Alacacı ise yaptığı açılış konuşmasında emeği geçenlere teşekkür etti. 

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Bursa’nın bir vakıf şehri olduğuna dikkat çekerek, “Ana, oğlunu sabah işe göndermiş, akşam eve döndüğünde oğul ayakkabılarını kapının eşiğinde silkele, olur da içeri bir toz girer, bu vakıf eserinden bir tozdur biz bunun hesabını veremeyiz demiş. Bu düşüncedeki anaların da halen hayatta olduğunu biliyoruz. Bizler de bu düşünce ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Şehirleri üstün kılan şey tarihidir, kültürüdür. Köklü tarihi olan, derin kültürü olan medeniyetler ancak geleceğe bakabilir. Biz çok şükür ki dünyanın en güzel ülkesinin en köklü tarihe sahip şehrinden biri olan Bursa’da yaşıyoruz. Osmanlı’nın ilk başkenti, bereketli toprakların ilk kapısı, Bursa’nın köklü mirası bize emanettir. Biz, yıllardır bu bilinçle şehrimize hizmet ediyoruz. Tarihi mirasımızı, manevi mirasımızı koruyoruz, hanlarımızı, sosyal tesislerimizi, kültür merkezlerimizi restorasyonlarla yeniden hayata kazandırıyoruz. Tarihi mirasa sahip çıkma noktasında Türkiye’ye örnek olmuş bir belediye olarak ilçemizdeki tarihi eserleri bir bir aslına uygun şekilde yenileyip ayağa kaldırıyoruz. Bizler, Bursa’dan 3 kıtaya yayılan ruhla yeniden büyük Türkiye hedefi doğrultusundagece gündüz demeden çalışıyoruz. Şu anda 8 farklı noktada çalışmalarımız devam etmektedir. Yaptığımız restorasyonlar ile tarihi miras, Osmangazi’nin ziyneti gibi her yerde parlıyor. Tarihi çarşı ve caddeler, Hanlar Bölgesi, kültür merkezleri, sosyal tesisler, Sivil Mimari Yapı restorasyonları ile imrenilecek bir hazineyi ayağa kaldırdık” diye konuştu. 

632 yıllık tarihi miras ayağa kalktı 

Osmanlı döneminin ilk eserlerinden Sultan 1. Murad Hüdavendigar Külliyesi ve İmarethane’sini yeniden hizmete açmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden Dündar, “632 yıl önce Sultan 1. Murad tarafından yaptıran yapı, uzun yıllar imarethane olarak kullanılmış. 1906'da Sultan Abdülhamid tarafından yenilendi ve o günün mimari anlayışına göre yürütülen çalışmalar sonucu bugünkü şeklini aldı. Yaklaşık 110 yıldır bina üzerinde herhangi bir bakım çalışması yürütülmediği için yıpranmalar meydana gelmiş. Ayrıca, yaşanan depremler dolayısıyla yıkılmış ve bazı bölümleri harap olmuş durumdaydı. Yaptığımız restorasyon çalışmaları ile birlikte bunlar tamamen yenilenerek aslına uygun şekilde yeniden düzenlendi. Pencerelerinden tutun da, içerideki kullanma fonksiyonlarına kadar geçmişte nasılsa, yapılan kazılar sonucu bunlar tamamen ortaya çıkarıldı. İşte, 632 yıllık geçmişe sahip bu tarihi mirasımızı, orijinal dokusunu koruyarak yeniden ayağa kaldırdık. Sultan 1. Murad Hüdavendigar Külliyesi ve İmarethane’sinin Bursa’mıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi. 

Konuşmaların ardından 1. Murad Hüdavendigar Külliyesi ve İmarethanesi’nin açılışını TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve davetli protokol hep birlikte gerçekleştirdi. 


2018/03/2018-03-17-00-30-20.jpg
2018/03/2018-03-17-00-30-22.jpg
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Bursa'da eve kurşun yağmuru
Bursa'da eve kurşun yağmuru
Takla atan araçtan burunları kanamadan çıktılar
Takla atan araçtan burunları kanamadan çıktılar
"Bu binadan halkın iradesini yanımıza alıp çıkıyoruz"
Bursa'da bunaltan sıcaklara yağmur molası
Bursa'da bunaltan sıcaklara yağmur molası
Son Haberler
İzmir'de 51 yıl 4 ay hapisle aranan şüpheli yakalandı
İzmir'de 51 yıl 4 ay hapisle aranan şüpheli yakalandı
Alanya'da otel çatısında yangın
Alanya'da otel çatısında yangın
Deniz Akkaya, ev sahibinden şikayetçi oldu
Deniz Akkaya, ev sahibinden şikayetçi oldu
Kayserispor'un 60'ıncı yılı coşkuyla kutlandı
Kayserispor'un 60'ıncı yılı coşkuyla kutlandı
TBMM Okul Olaylarını Araştırma Komisyonu toplandı
TBMM Okul Olaylarını Araştırma Komisyonu toplandı
Karacabeyli soğancılara ödül - Bursa Haberleri
Karacabeyli soğancılara ödül - Bursa Haberleri

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.