• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
08:39
Çanakkale'de otobüs devrildi; yaralılar var
08:39
Beyaz Saray yakınlarında silahlı saldırı
08:36
İstanbul'da yağmur ve sis etkili oluyor
08:21
Trump: İran ile anlaşma son hale gelmek üzere
06:46
Çekmeköy'de bariyerlere çarpan TIR yandı
06:19
Orman Genel Müdürü Karacabey: 2026 yılında toplamda 28 uçak, 119 helikopter ve 14 İHA'yla çalışacağız
06:16
Rusya, Ukrayna'nın başkenti Kiev'i balistik füzelerle hedef aldı - 5 Ek görüntü
05:14
Adana'da 4.9 büyüklüğünde deprem
03:19
Ankara'da sağanak istinat duvarının çökmesine neden oldu
03:14
Rusya, Ukrayna'nın başkenti Kiev'i balistik füzelerle hedef aldı
00:44
Küçükbaş hayvan yüklü kamyonet devrildi; 1'i ağır, 2 yaralı
00:21
Savaşın en sıcak noktası Sumi'de askeri üs tatbikatları ve 40 kilometrelik 'tel' önlemi görüntülendi
00:11
Motosiklet park halindeki cipe çarptı: 1 ölü, 1 yaralı
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. TARSİM: "Su ürünleriniz, kafes ve ağlarınız TARSİM güvencesinde"
Ekonomi
Yayınlanma: 21 Şubat 2022 - 11:37
Güncelleme: 21 Şubat 2022 - 11:39

TARSİM: "Su ürünleriniz, kafes ve ağlarınız TARSİM güvencesinde"

TARSİM: "Su ürünleriniz, kafes ve ağlarınız TARSİM güvencesinde", başlıklı haberin detayında; TARSİM, yetiştiricilere yüzde 50 Devlet prim desteği, çeşitli ödeme kolaylıkları ve indirimler sunulduğu hatırlatılarak tarım sigortasının yaptırılması konusunda uyarıda bulundu.

Ekonomi
21 Şubat 2022 - 11:37
Güncelleme: 21 Şubat 2022 - 11:39
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar

TARSİM'den yapılan açıklamada, Su Ürünleri Hayat Sigortaları kapsamında yetiştiricilere, yüzde 50 Devlet prim desteği, çeşitli ödeme kolaylıkları ve indirimler sunulduğu hatırlatılarak tarım sigortasının yaptırılması konusunda uyarıda bulunuldu. Üreticilerin Su Ürünleri Hayat Sigortası yaptırmak için öncelikle Su Ürünleri Kayıt Sistemi'ne (SKS) kayıt olması ya da kaydını güncellemesi gerektiği, sonrasında ise TARSİM'e üye sigorta şirketlerinin yetkili acenteleri aracılığıyla tarım sigortası poliçesinin düzenlenebileceği bildirildi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Bilindiği üzere, Su Ürünleri Hayat Sigortası kapsamında, risk inceleme ve değerlendirme sonucuna göre sigortalanmaya uygun tesislerde yetiştirilen su ürünleri, hastalıklar, yetiştiricinin kontrolü dışındaki kirlenme ve zehirlenmeler, fırtına, hortum, deprem, sel ve su baskını riskleri, kazalar, predatörler, alg patlaması, kafesler/havuzlar arası balık aktarımları sebebiyle meydana gelen ölümler ve fiziksel kayıplar teminat kapsamında yer alıyor. Kafes ve ağlar ise, fırtına, hortum, deprem, sel ve su baskını riskleri, kazalar ve predatörler nedeniyle meydana gelen zararlara karşı isteğe bağlı olarak güvence altına alınabiliyor. Su ürünleri ile kafes ve ağlar aynı zamanda isteğe bağlı olarak, hırsızlık riskine karşı da teminat kapsamına alınabiliyor.

Deniz, göl çiftliklerindeki 100 ton kapasiteye sahip bir işletmede yetiştirilen 3 milyon TL sigorta bedelindeki alabalık ürünü, risk kategorilerine göre 29 bin 700 TL ile 53 bin 400 TL arasında değişen prim tutarlarıyla sigortalanabiliyor. 1 milyon TL sigorta bedeline sahip, 10 adet kafes ve ağ ise, risk kategorilerine göre Bin 200 TL ile 2 bin TL arasında değişen prim tutarlarıyla güvence altına alınabiliyor.

Hasarsız geçen bir dönemi takip eden yılda poliçenin yenilenmesi halinde, tarife primi üzerinden yüzde 10 nispetinde 'Yenileme İndirimi', sigorta yaptıran yetiştiricinin yaşının 30 ve altında olması halinde tarife primi üzerinden yüzde 5 nispetinde 'Genç Çiftçi İndirimi', sigorta yaptıran yetiştiricinin kadın olması halinde, tarife primi üzerinden yüzde 5 nispetinde 'Kadın Çiftçi İndirimi', Dijital Tarım Pazarı (DİTAP) sistemine kayıtlı yetiştiricilere toplam poliçe primi üzerinden yüzde 5; aynı zamanda DİTAP üzerinden sözleşme yapmış olmaları durumunda ilave yüzde 5 olmak üzere toplamda yüzde 10 oranında, prim tutarının tamamının peşin ödenmesi durumunda toplam poliçe primi üzerinden yüzde 5 oranında prim indirimi ve engelli raporu olan yetiştiriciler için ise yüzde 5 oranında 'Engelli Çiftçi İndirimi' uygulanıyor.

Şimdi siz de geç kalmadan su ürünleriniz ile kafes ve ağlarınızı, TARSİM'e üye sigorta şirketlerinin yetkili acentelerine başvurarak sigortalatın ve emeğinizi güvence altına alın."




"TARSİM: "Su ürünleriniz, kafes ve ağlarınız TARSİM güvencesinde"" başlıklı son dakika haberi İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından "21.02.2022" tarihinde "EKONOMİ" haberlerine sistem tarafından otomatik olarak eklenmiştir. Bu haberin içeriğinde HABER16.COM editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans tarafından geldiği şekliyle yayınlanmıştır. "EKONOMİ" haberleri kategorisinde yer alan TARSİM: "Su ürünleriniz, kafes ve ağlarınız TARSİM güvencesinde" başlıklı habere ait yazı, fotoğraf ve video içeriklerinin hepsinin hukuki muhatabı ve sorumlusu haberi geçen ajanslardadır.


Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Günlük ihracat rekoru kırıldı
Günlük ihracat rekoru kırıldı
Dünya devleri Bursa’da buluştu
Dünya devleri Bursa’da buluştu
SunExpress, Ostrava uçuşlarına başladı
SunExpress, Ostrava uçuşlarına başladı
'Üreten kadınlar Trendyol'la Türkiye'den dünyaya açılıyor'
'Üreten kadınlar Trendyol'la Türkiye'den dünyaya açılıyor'
Son Haberler
Çanakkale'de otobüs devrildi; yaralılar var
Çanakkale'de otobüs devrildi; yaralılar var
Beyaz Saray yakınlarında silahlı saldırı
Beyaz Saray yakınlarında silahlı saldırı
İstanbul'da yağmur ve sis etkili oluyor
İstanbul'da yağmur ve sis etkili oluyor
Trump: İran ile anlaşma son hale gelmek üzere
Trump: İran ile anlaşma son hale gelmek üzere
Çekmeköy'de bariyerlere çarpan TIR yandı
Çekmeköy'de bariyerlere çarpan TIR yandı
Başkan Oğuz'dan rekortmen haltercilere ödül
Başkan Oğuz'dan rekortmen haltercilere ödül

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Sitemap
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.