• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
13:52
Bir devir sona erdi! Cristiano Ronaldo veda etti
13:06
Fatma Betül Sayan Kaya hakkında adli kontrol talebi
11:39
Fatma Betül Sayan Kaya ve eşi İlyas Kaya ifade için adliyede
10:10
Şarkıcı Sinan Özen trafik kazası geçirdi
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. "Sürdürülebilir Kalkınmada Üniversitelerin Rolü Zirvesi" Medipol Üniversitesi'nde gerçekleştirildi
Ekonomi
Yayınlanma: 27 Eylül 2023 - 15:50

"Sürdürülebilir Kalkınmada Üniversitelerin Rolü Zirvesi" Medipol Üniversitesi'nde gerçekleştirildi

UNESCO Türkiye Millî Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Öcal Oğuz: - "Ekmeği ve ateşi dışarı atmama, eski kıyafetini yama yapıp yeniden kullanma, suyu kirletmeme gibi değerlerimizi sürdürmeli, israf etmemeli ve tasarruf kültürünü hayatımıza oturtmalıyız"

Ekonomi
27 Eylül 2023 - 15:50
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
İstanbul Medipol Üniversitesi Sürdürülebilir Kalkınma Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından düzenlenen “Türkiye Cumhuriyeti’nin Yüzüncü Yılında Sürdürülebilir Kalkınmada Üniversitelerin Rolü Zirvesi” Kavacık Güney Kampüs’te yapıldı.

Medipol Üniversitesi'nden yapılan açıklamaya göre, "Türkiye Cumhuriyeti’nin Yüzüncü Yılında Sürdürülebilir Kalkınmada Üniversitelerin Rolü Zirvesi" gerçekleştirildi.

Açıklamada etkinlikteki konuşmasına yer verilen UNESCO Türkiye Millî Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Öcal Oğuz, toplumda bu noktada henüz yeterince farkındalık oluşmadığını bildirdi.

Sürdürülebilir kalkınmanın üniversitelerin, iktidarların, belediyelerin, şirketlerin ve toplumun tüm birimlerinin amacı haline gelmesi gerektiğinin altını çizen Oğuz, şunları kaydetti:

"8 milyarlık dünya nüfusuna mevcut kaynakların yetebilmesi ve kaynakların tükenmemesi noktasında toplumun her ferdine sorumluluklar düşüyor. İhtiraslarımızı ve arzularımızı dizginlemeyi öğrenmemiz, empati kurabilmemiz lazım. Neyi feda ederek büyüdüğümüzü düşünmemiz lazım. Dünyada kuzeyliler israfla çöp dağları oluştururken güneyliler açlıkla boğuşuyor. Köklerimizden aldığımız değerlere sığınmalıyız. Ekmeği ve ateşi dışarı atmama, eski kıyafetini yama yapıp yeniden kullanma, suyu kirletmeme gibi değerlerimizi sürdürmeli; israf etmemeli ve tasarruf kültürünü hayatımıza oturtmalıyız."

- "BM’nin belirlediği başlıklar üniversitelerin de ödevi"

İstanbul Medipol Üniversitesi Rektör Danışmanı ve Kalite Koordinatörü Prof. Dr. Recep Öztürk, üniversiteler olarak sürdürülebilir kalkınmaya ciddi katkılar yapabileceklerini kaydetti.

Birleşmiş Milletler’in bu noktada belirlediği başlıkların üniversitelerin bir ödevi olduğunu belirten Öztürk, "Kurumsal politikalarımızın her birinde sürdürebilirlik temasına mutlaka yer veriyoruz. Stratejik kalkınma araçları çok önemli ve bu yönde kapsamlı hazırlıklar içindeyiz. Oğuz Hocamızın da dile getirdiği tasarruf kültürünü büyütüp geliştirmeliyiz." ifadelerini kullandı.

İstanbul Medipol Üniversitesi Sürdürülebilir Kalkınma Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Kariyer Merkezi Müdürü Prof. Dr. Burcu Yavuz Tiftikçigil, yeni üretim modelleri ve yeni davranışlar geliştirmenin önemine işaret ederek, "İnsanların gezegenin kaderini belirlediği yepyeni bir çağa girildiğini, dünya nüfusunun bu şekilde artmaya devam etmesi halinde, kaynakların insanoğluna yetebilmesi için üç dünyaya daha ihtiyacımız olacağın, kaynakların verimli kullanılabilmesi için çok geç olmadığına değinerek kötü gidişin durdurulabilmesinin de yine insanların elinde olduğunu kaydetti.

İstanbul Gedik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kesik ise sanayileşen ülkelerin kişi başı milli gelir seviyesinin daha yüksek olduğunu aktararak, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Türkiye gibi ülkeler sanayileşmelerini tamamlamadan hizmet sektörüne yöneldi. Japonya gibi sanayileşmesini tamamlayan ekonomiler ise daha başarılı oldu. Günümüzde sadece imalat yaparak, markalaşmayı ıskalayarak katma değer üretemiyorsunuz. Biz de Gedik Üniversitesi olarak son 2 yılda rotamızı sürdürülebilir kalkınmaya yönelttik. Hindistan merkezli kuluçka merkezi olan T-Hub ile ortak çalışmalarımız sürüyor. Gedik Test Merkezi'mizle tersanelere ve santrallere hizmet veriyoruz. Türkiye’nin ilk WAAM özel tellerini geliştirdik ve tüm dünyaya satışa çıkardık. Bu bağlamda önümüzdeki süreçte THE ImPact listesinde önemli bir çıkış yakalayacağımızı düşünüyoruz."

Verilen bilgiye göre, zirvenin diğer oturumlarında Boğaziçi Üniversitesinden Dr. Tamer Atabarut, İTÜ’den Dr. Öğr. Üyesi Ebru Acuner Türet ile Dr. Öğr. Üyesi Burak Barutçu, MİKADO’dan Şadan Ertekin Mis, Birleşmiş Milletler SDSN Türkiye Koordinatörü Bahar Özay, Medipol’den Dr. Öğr. Üyesi Ayşegül Sezgin Huysal ile Sürdürülebilir Yaşam Okulu Kurucusu Aslı Dede birer konuşma yaptılar. "Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarının Gerçekleştirilmesinde Eğitimin Rolü" başlıklı bir panel de zirve kapsamında gerçekleştirildi.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Bakan Şimşek’ten emekli zammı açıklaması
Bakan Şimşek’ten emekli zammı açıklaması
9 milyar lira tespit edildi
9 milyar lira tespit edildi
Altın alacaklar dikkat!
Altın alacaklar dikkat!
Hesaplara yatırılmaya başlandı
Hesaplara yatırılmaya başlandı
Son Haberler
Osmangazi’de Cumhuriyet Coşkusu Atatürk Sevgisiyle Buluştu
Osmangazi’de Cumhuriyet Coşkusu Atatürk Sevgisiyle Buluştu
Bakan Şimşek’ten emekli zammı açıklaması
Bakan Şimşek’ten emekli zammı açıklaması
Lösemili Çocuklar Hayallerini Resimlerle Anlattı
Lösemili Çocuklar Hayallerini Resimlerle Anlattı
Bir devir sona erdi! Cristiano Ronaldo veda etti
Bir devir sona erdi! Cristiano Ronaldo veda etti
Bursa Şehir Hastanesi’nde organ bağışı zirvesi
Bursa Şehir Hastanesi’nde organ bağışı zirvesi
Selçuk Bayraktar, TEKNOFEST İzmir'de soruları yanıtladı:
Selçuk Bayraktar, TEKNOFEST İzmir'de soruları yanıtladı:

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.