• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
02:58
Bursa’da feci kaza! Belediye başkanının amcası hayatını kaybetti
02:40
Otel banyosunda akıma kapıldığı öne sürülen trans birey hayatını kaybetti
01:49
Kuzey Marmara Otoyolu'nda viyadükte keçiye kurtarma operasyonu
01:03
Bakan Göktaş: Terörle mücadelede malul sayılmayan vatandaşların başvuruları 1 Eylül'de başlıyor
00:44
Güngören'de silahlı kavga: 1'i ağır 2 yaralı
00:44
Çorum'da kazada yaralanan sürücü 2.86 promil alkollü çıktı
00:10
Karacabey TİGEM'in arap tayları 27 milyon 550 bin liraya alıcı buldu
00:07
Bariyerlere çarpan otomobil, hurdaya döndü; sürücü öldü, eşi yaralandı
00:04
Esenler'de 3 aracın karıştığı zincirleme kaza: 1 ölü 5 yaralı
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Spor
  3. Sürat Pateni Milli Takımı ilk kez olimpiyatlarda yer almak istiyor
Spor
Yayınlanma: 12 Ekim 2021 - 15:13
Güncelleme: 12 Ekim 2021 - 15:19

Sürat Pateni Milli Takımı ilk kez olimpiyatlarda yer almak istiyor

Sürat Pateni Milli Takımı ilk kez olimpiyatlarda yer almak istiyor, başlıklı haberin detayında; SAMSUN (İHA) – 2022 Pekin Kış Olimpiyatları'na Samsun'da hazırlanan Short Track (Sürat Pateni) Milli Takımı, tarihinde ilk kez olimpiyatlarda mücadele etmek için son çalışmalarını yapıyor.

Spor
12 Ekim 2021 - 15:13
Güncelleme: 12 Ekim 2021 - 15:19
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Sürat Pateni Milli Takımı ilk kez olimpiyatlarda yer almak istiyor
Olimpiyatlara hazırlanan Short Track Milli Takımı, olimpiyat kotası almak için yaptığı hazırlıklara Samsun’da devam ediyor. 1 hafta sürecek kampa 5 sporcunun yanı sıra Short Track Milli Takım Başantrenörü Artur Sultangaliyev ve yardımcıları da eşlik ediyor.

Türkiye Sürat Pateni Milli Takımı sporcuları olimpiyatlara hazırlanırken, kendileri haricinde hocaları için de ekstra çaba sarf ediyor. Daha önce kendi ülkesi adına 2 kez olimpiyat kotası alan fakat hazırlık aşamasında yaşadığı talihsiz sakatlıklar ile olimpiyatlara gidemeyen Short Track Milli Takım Başantrenörü Artur Sultangaliyev, sporcu olarak gerçekleştiremediği hayalini antrenör olarak gerçekleştirmek istiyor. Short Track Milli Takımı oyuncuları da hem kendileri hem de hocaları için olimpiyatlarda mücadele etmek istediklerini söyledi.

“Sürat pateninde ilk kez olimpiyatlara katılmak istiyoruz”

Sürat pateni kategorisinde daha önce olimpiyatlara katılamadıklarına dikkat çeken Short Track Milli Takım Başantrenörü Artur Sultangaliyev, “Milli takımımız çalışmak üzere Samsun’a geldi. 1 hafta sonra çok önemli yarışmalara katılacağız. Olimpiyatlara kota kazanmak için yarışacağız. Son sürat idmanlarını yapıyoruz. En üst hızımıza çıkmak için Samsun’a geldik. Samsun’daki buz pistinde Türkiye’deki en hızlı seviyemize çıkmıştık. Sporcularımız da bu salondan çok memnun. En yüksek hıza Samsun’da çıkmışlardı. 5 sporcumuz olimpiyat kotası için yarışacak. 21 Ekim’de yapılacak dünya kupasında Türkiye’yi temsil edip, kota kazanmak için ilk 32’ye girmeye çalışacaklar. 5 sporcumuzun da hepsinin kota almasını istiyoruz. Türkiye olarak sürat pateni branşında olimpiyatlara katılamadık. İnşallah bu sezon kota kazanıp olimpiyatlara gitmeyi istiyoruz” dedi.

“Sporcuyken olimpiyatlara gidemedim, sporcularımın gitmesini çok istiyorum”

Sporcuyken olimpiyat vizesi almasına rağmen katılamayan ve bu duyguyu antrenör olarak tatmak istediğini ifade eden Başantrenör Artur Sultangaliyev, “Ben 10 sene önce sürat pateni sporcusuydum. O dönem 2 kez olimpiyatlara katılmak için kota kazandım. Sakatlıklardan dolayı 2 seferde de olimpiyatlara gidemedim. Özellikle 2014 Soçi’de olimpiyatlara 1 ay kala hazırlanmak için Türkiye’ye geldik. Erzurum’da yüksek irtifada kamp yapmıştık. Çok hızlı antrenman yaparken düşüp, sakatlanmıştım. Olimpiyatlara da bu yüzden gidemedim. Sonradan Türkiye Sürat Pateni takımının hocası oldum. Şimdi sporcularımın olimpiyatlara gitmesini çok istiyorum. İnşallah gideceklerine de inanıyorum. Sporcularım da bunun için çok çaba gösteriyor. Çok yoğun çalışıyoruz. Umarım sporcularımız güzel bir performans gösterirler” diye konuştu.

“Hem hocamız hem de kendimiz için emek veriyoruz”

Olimpiyat kotası için buza çıkacak Sürat Pateni Milli Takımı sporcusu Metehan Atan, “9 yıldır buz pateni yapıyorum. 4 yıldır da milli takım için buz üstündeyim. Çok ağır bir sezon geçirdik. Sabah akşam antrenman yaptık. İlk 32’ye girerek olimpiyatlara girmek istiyoruz. Rakiplerimiz de çok zorlu ama çalışacağız. Antrenörümüz normalde olimpiyatlarda yarışacaktı 2 seferde de sakatlandı. Erzurum’da yaşadığı talihsiz sakatlıkta ambulansı da ben aramıştım. Onun adına çok üzülmüştüm. Her sporcunun hayali olimpiyatlardır. Biz de hem hocamız hem de kendimiz için emek veriyoruz” şeklinde konuştu.

Şu ana kadar yapılan çalışmalarda Türkiye genelindeki buz pistlerinde en hızlı dereceleri Samsun’daki buz pateni pistinde yakalayan Türkiye Sürat Pateni Milli Takımı, 21 Ekim’de yapılacak dünya kupasında olimpiyat vizesi almak için son hazırlıklarını en hızlı oldukları pistte tamamlıyor.


Haber Kaynağı : İhlas Haber Ajansı (İHA)



Bursa haberleri, Türkiye Haberleri, Son dakika haberler HABER16.COM da.



"Sürat Pateni Milli Takımı ilk kez olimpiyatlarda yer almak istiyor" başlıklı son dakika haberi İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından "12.10.2021" tarihinde "SPOR" haberlerine sistem tarafından otomatik olarak eklenmiştir. Bu haberin içeriğinde HABER16.COM editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans tarafından geldiği şekliyle yayınlanmıştır. "SPOR" haberleri kategorisinde yer alan Sürat Pateni Milli Takımı ilk kez olimpiyatlarda yer almak istiyor başlıklı habere ait yazı, fotoğraf ve video içeriklerinin hepsinin hukuki muhatabı ve sorumlusu haberi geçen ajanslardadır.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
UEFA yeni kuralı resmen açıkladı
UEFA yeni kuralı resmen açıkladı
Mardin 1969 Spor'da Antalyaspor mesaisi başladı
Mardin 1969 Spor'da Antalyaspor mesaisi başladı
Trabzonspor, Kasımpaşa hazırlıklarını sürdürdü
Trabzonspor, Kasımpaşa hazırlıklarını sürdürdü
Kocaelispor Berkan Kutlu'yu transfer etti
Kocaelispor Berkan Kutlu'yu transfer etti
Son Haberler
ultrAslan lideri adli kontrolle serbest bırakıldı!
ultrAslan lideri adli kontrolle serbest bırakıldı!
50 metrelik uçuruma yuvarlandı
50 metrelik uçuruma yuvarlandı
AK Parti Bursa’dan 25.yıl kutlaması
AK Parti Bursa’dan 25.yıl kutlaması
Bursa’da feci kaza! Belediye başkanının amcası hayatını kaybetti
Bursa’da feci kaza! Belediye başkanının amcası hayatını kaybetti
Bursa’ya 2 yeni hastane müjdesi!
Bursa’ya 2 yeni hastane müjdesi!
Vali Dağlı: "Aşısını yaptırmayanlar bir an önce aşı olmalı"
Vali Dağlı: "Aşısını yaptırmayanlar bir an önce aşı olmalı"

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.