• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
12:41
İspanya'da tren kazası: Çok sayıda ölü var
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Haberler
  3. "Süper bilgisayarlar" gelecek yıl kullanılmaya başlanacak
Haberler
Yayınlanma: 14 Aralık 2023 - 10:58

"Süper bilgisayarlar" gelecek yıl kullanılmaya başlanacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır: - "Türkiye'nin yüksek başarımlı süper bilgisayar kapasitesini büyük ölçüde artırmayı hedefliyoruz. TRUBA, önümüzdeki yıl etkin şekilde ekosistem tarafından kullanılıyor olacak. TRUBA'da oluşturduğumuz kapasiteyle yapay zeka alanında yapılacak çalışmalarda kapasite 5 kat artacak" - "Medya Teknolojileri Hackathonu'nda başarılı olan takımların 'teknoloji girişimleri' kurmasını sağlayacağız. Bu girişimlerin büyümesi, ölçeklenmesi ve adım adım küresel düzeye erişebilmesi için ihtiyaç duydukları finansmandan mentörlük desteğine tüm imkanları sunacağız" - "(TEKNOFEST 2024) Yerel seçimlerden sonraki tarihe kalacak, muhtemelen yılın ikinci yarısında gerçekleşecek"

Haberler
14 Aralık 2023 - 10:58
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
ile Bilişim Vadisi işbirliğinde ve Turkcell ana sponsorluğunda AAtölye'de düzenlenen "Medyada Yapay Zekayı Yönetmek" forumunda imzalanan "Medya Teknolojileri İşbirliği Protokolü"ne değinen Kacır, bu kapsamda habercilikte dijital dönüşüm ve teknolojinin etkin kullanımını sağlamak için "Medya Teknolojileri Hackathonu" kurulacağını söyledi. Kacır, burada geliştiricilerin kısa zaman içinde çeşitli çözümler ortaya çıkarmasının beklendiğini dile getirdi.

Mobiliteden oyun teknolojilerine Bilişim Vadisi'nde çok farklı alanlarda "hackathon"lar düzenlediklerine dikkati çeken Kacır, buralarda başarılı olan ekiplerin girişim kurması ve bunları büyütmesinin yanı sıra ihtiyaç duydukları danışmanlık ve pazar gibi alanlarda destekler verdiklerini ifade etti.

Bakan Kacır, "Medya Teknolojileri Hackathonu'nda başarılı olan takımların teknoloji girişimleri kurmasını sağlayacağız. Bu girişimlerin büyümesi, ölçeklenmesi ve adım adım küresel düzeye erişebilmesi için ihtiyaç duydukları finansmandan mentörlük desteğine tüm imkanları sunacağız." dedi.

- Etik çerçeve belirlenecek

Yapay zeka uygulamalarının sağlıktan eğitim teknolojilerine, ulaştırmadan savunmaya kadar pek çok sektörde giderek yaygınlaştığını belirten Kacır, en önemli meselenin küresel düzeyde yapay zeka geliştirme süreçlerine ilişkin etik çerçevede mutabakatın henüz sağlanmaması olduğunu bildirdi.

Kacır, bunun medya açısından da kritik bir unsur olduğunu dile getirerek şunları kaydetti:

"Yapay zeka başlı başına bir medya içerik üreticisi haline geliyor. Bunların etik ve ahlaki çerçevesiyle ilgili bir kuralı olmayışı, aslında insanoğlunun düşünce ufkunun yapay zeka tarafından hapsedilebilmesi, sınırlandırılabilmesi ve yönlendirilmesi sonucunu beraberinde getirebilir. Biz bu anlamda Türkiye'de hem yapay zekanın medya alanında milli ürünlerle kullanılmasını ve geliştirilmesini önemseyeceğiz hem de bir etik çerçeve oluşturacak ve Türkiye'de yapay zeka eşliğinde üretilen medya içeriklerinin, medya ve iletişim süreçlerinde kullanılan yapay zeka uygulamalarının mutabakat sağladığımız bu etik çerçeve rehberi ışığında gerçekleşmesini temin ve takip edeceğiz."

Bunu vatandaşların en doğru habere ve hakikate erişmesi anlamında bir sorumluluk olarak gördüklerini vurgulayan Kacır, bu pratiği Türkiye'de ortaya koymaları durumunda küresel düzeyde insanlığa teklif edebilecekleri bir yapay zeka modeli olabileceğini değerlendirdiklerini söyledi.

- TEKNOFEST 2024 seçimlerden sonra

TEKNOFEST 2024'e ilişkin de bilgi veren Kacır, etkinliği Adana'da düzenleyeceklerini ifade etti.

Kacır, "Kesin tarihini henüz duyurmadık ama yerel seçimlerden sonraki tarihe kalacak. Muhtemelen yılın ikinci yarısında gerçekleşecek." dedi.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Kimliklerde büyük yenilik!
Kimliklerde büyük yenilik!
3 kişinin mal varlıklarına tedbir kararı
3 kişinin mal varlıklarına tedbir kararı
SPK'dan Tera kararı: İptal edildi
SPK'dan Tera kararı: İptal edildi
Bahçeli’den Azerbaycan-Türkiye mesajı
Bahçeli’den Azerbaycan-Türkiye mesajı
Son Haberler
Osmangazi Belediyesi’nin Kreşlerinde Cumhuriyet Coşkusu Yaşandı
Osmangazi Belediyesi’nin Kreşlerinde Cumhuriyet Coşkusu Yaşandı
Osmangazi’de Yahya Kemal’in Düşünce Dünyası Ele Alındı
Osmangazi’de Yahya Kemal’in Düşünce Dünyası Ele Alındı
İspanya'da tren kazası: Çok sayıda ölü var
İspanya'da tren kazası: Çok sayıda ölü var
Mustafa Sarıgül'den 'YENİ Parti' kararı: Soruşturma sonuçlanıncaya kadar üyeliğini askıya alacak
Mustafa Sarıgül'den 'YENİ Parti' kararı: Soruşturma sonuçlanıncaya...
Kimliklerde büyük yenilik!
Kimliklerde büyük yenilik!
Filistin'e kitlesel desteğin küresel paradigma değişiminin göstergesi olduğu belirtiliyor
Filistin'e kitlesel desteğin küresel paradigma değişiminin göstergesi olduğu belirtiliyor

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.