• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
22:36
Van-Özalp yolunda can pazarı! 7 ölü, 7 yaralı
10:49
Fon soruşturmasında eski SPK yöneticileri tutuklandı
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Magazin
  3. Sultanbeyli'de Aşık Veysel Kültür ve Sanat Evi açıldı
Magazin
Yayınlanma: 16 Eylül 2023 - 09:56

Sultanbeyli'de Aşık Veysel Kültür ve Sanat Evi açıldı

Magazin
16 Eylül 2023 - 09:56
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Sultanbeyli'de Aşık Veysel Kültür ve Sanat Evi açıldı
Sultanbeyli'de Aşık Veysel Kültür ve Sanat Evi'nin açılışı gerçekleştiridi. İlçe sakinlerinin ve özellikle gençlerin uğrak noktası olmaya aday olan sanat evi; bağlamadan gitara, kemandan piyanoya birçok kurs imkânı sunacak.

Sultanbeyli Belediyesi, ilçe sakinleri için Aşık Veysel Kültür ve Sanat Evi'ni hayata geçirdi. Sanat evi, gelenlerine bağlamadan gitara, kemandan piyanoya birçok kurs imkânı sunarken origami, tezhip ve ebru sanatı gibi alanları da bünyesinde barındırıyor. Ayrıca mesleki kariyer düşünen öğrencilere danışmanlık hizmetlerinin de verileceği kültür ve sanat evi; ağaçların gölgesine kurulu sosyal alanı ve çocuk parkıyla 7'den 70'e herkese kapısını açıyor.

"KONSERVATUARI KAZANAN EVLATLARIMIZ VAR"

Açılış sırasında konuşan Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, "Sultanbeyli Belediyesi olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Daha öncesinde burası bataklık bir vaziyetteyken Aşık Veysel Parkı olarak kıymetli hemşerilerimize burayı kazandırmıştık. Şimdi ise Aşık Veysel Kültür ve Sanat Evi'ni yine buradaki kıymetli hemşerilerimize, ilçemize ve kültür dünyamıza armağan etmiş olduk. Cumhurbaşkanımız tarafından edilen 2023 Aşık Veysel ili olduğu için biz de kültür ve sanat evimize ünlü halk ozanımız Aşık Veysel'in adını vermiş olduk. Açılışımızı yaparak kıymetli evlatlarımıza, gençlerimize ve halkımıza armağan ettik. Biraz önce salonlarımızı dolaşırken bizim kursumuza katılıp da konservatuvarı kazanan evlatlarımızı görünce çalışmamız, gayretimiz daha da artarak devam edecek. Burada; kültür adamı, sanatçılar, edebiyatçılar, yazarlar, ressamlar çıkarmak için var gücümüzle gayret edeceğiz. Aşık Veysel Kültür ve Sanat Evimizin ilçemize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" açıklaması yaptı.

"DAHA AÇILMADAN MEZUNLARINI VERDİ"

Belediyede müzik eğitimi alıp Marmara Üniversitesinde müzik öğretmenliği bölümünü kazanan Melek Seher Aleyna Ata, "Aslında YKS sürecinde buraya geldim. Sadece bir koroya başlayayım, değişiklik olsun hem derslerime de yoğunlaşırım hem de farklılık olur diye başlamıştım. Sevgili Umut Meray hocam da benim bu konuda yetenekli olduğumu söyledi ve yönlendirdi. Bu şekilde devam ettim. Burada çok çeşitli kurslarımız var. Ben piyanoya, bağlamaya gittim. Gitar, ukuleli derken gerçekten kendimizi geliştirebileceğimiz bir sürü alan var. Aslında buranın açılış olmadan önce öğretmenlerimizin desteğiyle sınav sürecimizden bir süre öncesinde burada çalışmaya başlamıştık. Burası açılmadan önce ilk mezunlarını vermiş oldu. Bizler de çok mutluyuz" diye konuştu.

"ÇOCUKLAR BİLİME VE SANATA YÖNLENDİRİLMELİ"

İstanbul Teknik Üniversitesi Müzik Teknolojileri Bölümünü ikincilikle kazanan Mahide Kadıoğlu ise duygularını şu şekilde ifade etti:

"Belediyenin kursuna 8 ay öncesinde katılmıştım. 6 senedir gitar çalıyorum. Bu sene de belediyenin konservatuar hazırlık kursunu açtığını öğrenince hemen kendimi kaydettim. Bu bir sene hazırlandık ve başarıyla sonuçlandı bu dönem. Bence bu tür sanat evleri kesinlikle yaygınlaştırılmalı. Çünkü günümüzde çocuklar hiçbir hobi bulamıyorlar. Yapacak hiçbir şey bulamıyorlar. Kendini daha fazla gereksiz uğraşlara yönlendiriyorlar ve bu onların kendi gelişim süreci için iyi olmuyor. Çocuklar sanata, bilime daha fazla yönlendirilmeli."


DHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Geceye damga vurdular
Geceye damga vurdular
Şarkıcı Sinan Özen trafik kazası geçirdi
Şarkıcı Sinan Özen trafik kazası geçirdi
Deniz Baysal'ın oynadığı reklam filminde
Deniz Baysal'ın oynadığı reklam filminde "sütyen" krizi
Kadir İnanır'ın miras kavgasında şoke eden iddia!
Kadir İnanır'ın miras kavgasında şoke eden iddia!
Son Haberler
Van-Özalp yolunda can pazarı! 7 ölü, 7 yaralı
Van-Özalp yolunda can pazarı! 7 ölü, 7 yaralı
Korkunç olayla ilgili yeni gelişme…
Korkunç olayla ilgili yeni gelişme…
Bulgur kazanına düşen işçi hayatını kaybetti
Bulgur kazanına düşen işçi hayatını kaybetti
Bahçeli’nin önerisi “il olmalı” dediği yerlerde nasıl karşılandı? “30 yıldır bekliyoruz”
Bahçeli’nin önerisi “il olmalı” dediği yerlerde nasıl karşılandı?...
COP31’de iklim temalı şarkılarla dünyaya seslenilecek! İşte ücretsiz konser verecek sanatçılar
COP31’de iklim temalı şarkılarla dünyaya seslenilecek! İşte ücretsiz...
Adana'da hafif ticari araçta 25 kilo 700 gram esrar ele geçirildi
Adana'da hafif ticari araçta 25 kilo 700 gram esrar ele geçirildi

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.