• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
09:45
Bursa’da birçok bölgede elektrikler kesilecek!
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Haberler
  3. Sosyal medyayı en iyi kullanan markalar
Haberler
Yayınlanma: 04 Kasım 2020 - 15:37
Güncelleme: 04 Kasım 2020 - 15:37

Sosyal medyayı en iyi kullanan markalar

Pandeminin etkileri devam ederken markalar sosyal medya aracılığıyla tüketicileriyle aralarındaki iletişimi sürdürmeye devam ediyor. Hemen hemen her markanın elinden geldiğince etkili...

Haberler
04 Kasım 2020 - 15:37
Güncelleme: 04 Kasım 2020 - 15:37
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Sosyal medyayı en iyi kullanan markalar
Pandeminin etkileri devam ederken markalar sosyal medya aracılığıyla tüketicileriyle aralarındaki iletişimi sürdürmeye devam ediyor. Hemen hemen her markanın elinden geldiğince etkili içerik ürettiği sosyal mecralarda öne çıkan markalar ise merak konusu.
Sosyal medya takip platformu BoomSonar tarafından sunulan SocialBrands her ay Türkiye'nin en kapsamlı sosyal medya performans incelemesini gerçekleştirip sonuçları kamuoyuyla paylaşıyor. Markaların sosyal medya performansları; hayran sayısı, hayran artışı, ileti türleri, etkileşim ve etkileşim türleri gibi 30'dan fazla istatistiksel kriter doğrultusunda tamamen veriye dayalı olarak ölçümleniyor.

55 bin sosyal medya hesabı ve 2 milyon 218 bin ileti incelendi
Markalara ait 55 bin 383 hesaptan paylaşılan 2 milyon 218 bin ileti ve 1 milyar 957 milyon kullanıcı etkileşimi, SocialBrands algoritması tarafından teker teker incelendi.
SocialBrands, büyük veriye dayalı kapsamlı araştırmasına göre kasım ayının lider markasını Netflix olarak açıkladı.

İlk üçte yer alan markalar: Netflix, Baykar Savunma ve English Home
1-31 Ekim dönemine ait verilere göre; başarısını istikrarla sürdüren Netflix ürettiği eğlenceli içeriklerle sosyal medya kullanıcılarından yoğun ilgi görerek listenin birinci sırasında yer aldı. Özellikle yeni içeriklerine yönelik paylaşımları ve esprili içerikleri yüksek etkileşim topladı.
Listenin ikinci sırasında yer alan Baykar Savunma, ürünlerine dair tanıtıcı paylaşımları ve test uçuşlarına yönelik bilgilendirici içerikleriyle öne çıktı. Top 100 listesinin üçüncü sırasındaki English Home ise ürünlerine yönelik düzenlediği çekiliş kampanyalarının yanı sıra İzmir depremi sonrası depremzedelere battaniye desteği ile dikkat çekti.
SocialBrands'in bu ayki listesinde ilk 10'da yer alan diğer markalar ise sırasıyla Kelebek Mobilya, Sabancı Holding, Doğtaş, Madame Coco, SOCAR Türkiye, Garanti BBVA ve Petrol Ofisi oldu.

Sosyal medyada en çok Cumhuriyet Bayramı iletişimi dikkat çekti
Cumhuriyetin ilan edilişinin 97. yılı pandemi günlerine denk gelse de markalar 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nı kutlamayı unutmadı. Öne çıkan içerikler arasında Sabancı Holding'in cumhuriyetin önemini vurguladığı "Biz bu Cumhuriyete aşığız" sloganını taşıyan reklam filmi ve Garanti BBVA tarafından "Adımların adımlarımız, Cumhuriyet kanatlarımız" sloganıyla yayınlanan, Atatürk, zeybek oynarken toplumun çeşitli kesimlerinden insanların eşlik ettiği reklam filmi yer alıyor.
SOCAR Türkiye, Azeri halkının Kurtuluş Savaşı'nda verdiği desteğe vurgu yaparak "Tek millet, iki devlet" ve "Birlikte güçlüyüz" sloganlarını kullandığı reklam filmiyle duygulara hitap etti. Petrol Ofisi'nin cumhuriyetin ilanından sonra devlet desteğiyle eğitim alarak önemli yerlere gelmiş kişileri anlatan videosu ve Turkcell'in cumhuriyetin her kesiminde hissedildiğini anlatan "Cumhuriyet biziz" sloganlı reklam filmi diğer öne çıkan içerikler arasında yer aldı.
Ayrıca ekim ayında İzmir'de yaşanan deprem ve Hatay'da çıkan yangın sebebiyle markaların destek mesajları ve faaliyetleri sosyal medya kullanıcılarının desteğini ve beğenisini topladı.
İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Dünyanın en çok aranan 20 mesleği belli oldu
Dünyanın en çok aranan 20 mesleği belli oldu
İşte Türkiye’nin nüfusu
İşte Türkiye’nin nüfusu
Plaka değiştirince hayatı kâbusa döndü!
Plaka değiştirince hayatı kâbusa döndü!
AK Parti'den Fatma Betül Sayan için olay çağrı
AK Parti'den Fatma Betül Sayan için olay çağrı
Son Haberler
Diyetisyen tek tek açıkladı: Tansiyon dengelemeye birebir faydalı 4 besin grubu!
Diyetisyen tek tek açıkladı: Tansiyon dengelemeye birebir faydalı...
Çocuklarda enfeksiyon alarmı! Uzmanından 6 kritik uyarı
Çocuklarda enfeksiyon alarmı! Uzmanından 6 kritik uyarı
Dünyanın en çok aranan 20 mesleği belli oldu
Dünyanın en çok aranan 20 mesleği belli oldu
KAAN ve HÜRJET İçin Bursa’dan kritik hamle!
KAAN ve HÜRJET İçin Bursa’dan kritik hamle!
İşte Türkiye’nin nüfusu
İşte Türkiye’nin nüfusu
Fabrika gibi eğitim merkezi
Fabrika gibi eğitim merkezi

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.