• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
02:56
Kayseri'de yan yatan hafif ticari aracının içine girip 1 saat eşya topladı
01:25
Muğla'da orman yangını
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Haberler
  3. Son dakika! Balıkesir'de yolcu otobüsü alev aldı: 5 ölü, 15 yaralı!
Haberler
Yayınlanma: 02 Ağustos 2019 - 18:37

Son dakika! Balıkesir'de yolcu otobüsü alev aldı: 5 ölü, 15 yaralı!

Son dakika haberi! Balıkesir'de seyir halindeki yolcu otobüsü alev aldı. İlk belirlemelere göre çıkan yangında 1'i çocuk 5 kişi hayatını kaybetti. Otobüs şoförünün, aracın alev almasına rağmen bir süre daha yoluna devam ettiği iddia edildi. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı. Balıkesir Valisi Yazıcı yangınla ilgili olarak açıklama yaptı.

Haberler
02 Ağustos 2019 - 18:37
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Son dakika! Balıkesir'de yolcu otobüsü alev aldı: 5 ölü, 15 yaralı!
Son dakika haberine göre Balıkesir'e 30 kilometre uzaklıkta bulunan Gökçeyazı Mahallesinde yolcu otobüsünde yangın çıktı.

İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.

2'Sİ ÇOCUK 5 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

İlk belirlemelere göre 34 yolcu taşıyan otobüsteki 1'i çocuk 5 kişi hayatını kaybederken, 15 kişi de yaralandı.

BAZI ÖLÜMLER EZİLME NEDENİYLE OLMUŞ

İddiaya göre otobüste yaşanan büyük panik nedeniyle izdiham yaşandı, ezilenler oldu.

YARALILARIN KİMLİKLERİ BELLİ OLDU

Yangında yaralanan 15 kişinin kimlikleri belirlendi. Yaralı yolculardan Saniye Yılmaz, Dursun Ata, Elif Ata, Merve Pehlivanoğlu ve Semra Başar'ın Atatürk Şehir Hastanesi'nde; Türkan Tansuoğlu, İhsan Ali Hamsioğlu, Elif Kurtar ile Sude Kurtar'ın Balıkesir Devlet Hastanesi'nde; Güler Tezel, Seher Yonter, Özgün Okur, Övgü Okur, Hüseyin Emre Kahraman ve Berra Kahraman'ın ise İvrindi Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındığı belirtildi.

ŞOFÖR GÖZALTINDA

Yangınla ilgili soruşturma kapsamında, araç sürücüsü N.D'nin gözaltına alındığı ve jandarmadaki işlemlerinin devam ettiği öğrenildi.

YANGININ NEDENİ KAHVE MAKİNESİ Mİ?

Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, olay yerinde gazetecilere yaptığı açıklamada, yangına ilişkin bilgi verdi.

Yılmaz, şunları kaydetti:

"Şoför ve muavinin verdiği bilgiye göre, kahve makinesinden çıkan yangın sonrası otobüs şoför tarafından sağa yanaştırılıyor ve sakince aşağı inilmesi söyleniyor. Otobüste 34 yolcu 3 de mürettebat 37 kişi varken, arabadan inenlerin toplam sayısı şu anda 29 olarak hesaplandı. Yani 5 tane insanımız arabada. Şu anda savcımız, olayın başında tespitleri yapıyor, otobüsten inmiş insanların, ulaşım firmasının listesiyle."

Çok fazla yaralı olmadığını belirten Yılmaz, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Ufak tefek yaralanmalar var hızlı inmekten kaynaklı. Hepsinin şu anda sakin bir şekilde ifadeleri alınıyor, otobüs şoförünün ve muavinlerin. Elim bir kaza. Vatandaşımız panikle araçtan inerken birbirlerini ezmesi ve yangının da hızla büyümesi sonucu burada hızlı bir sonuç alınıyor. İtfaiye grup amirliğimiz Edremit-Balıkesir yolu arasındaki Gökçeyazı beldemize 2 dakika içinde gelip müdahale ediyor. Fakat birbirlerini ezdiklerinden dolayı kapının önünde sıkışanlar, alevlerden kaynaklı, vatandaşlar tarafından kurtarılabilenler kurtarılıyor ama tahminlerimize göre 5 vatandaşımız burada, aracın içinde zehirli dumandan boğularak, daha sonrasında da alevlerin içinde kalarak vefat etmiş bulunmaktadır. Hepimizin başı sağ olsun."



VALİ YAZICI OLAY YERİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU

Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, otobüs yangınına ilişkin olay yerinde incelemelerde bulundu.

Olayın meydana geldiği Balıkesir-Edremit kara yolu Gökçeyazı Mahallesi mevkisine gelen Yazıcı, beraberindekilerle inceleme yaptı, yetkililerden bilgi aldı.

Yazıcı, burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada, otobüste 34 yolcu ve 3 mürettebat bulunduğunu söyledi.

Yangının saat 13.15'te başladığı bilgisini aldıklarını ifade eden Vali Yazıcı, şöyle konuştu:

"Yolcularımızdan ne yazık ki 5 tanesi hayatını kaybetti. İlk verdiğimiz bilgilerde 3 yetişkin 2 çocuk şeklinde vermiştik ama son durum 4 yetişkin 1 çocuk şeklinde, 15 yolcu 3 farklı hastaneye kaldırılmıştı, bunlardan 4'ü taburcu oldu. Hastanelerde 11 tane yolcu var, 1'i ağır o da Atatürk Şehir Hastanesinde. Yangına neyin neden olduğu henüz netleşmedi, itfaiye raporu henüz oluşmadı, teknik değerlendirmeler yapılıyor. Zaten bu bir kaza değil yangın, otobüsün içinden başlayan bir yangın. Yaralılarımıza şifa diliyorum."

Yolun ulaşıma açıldığını aktaran Yazıcı, kahve makinesinden yangının çıktığı yönündeki iddialar konusundaki soruya ise, "Cumhuriyet savcımız da geldi, konuyu burada değerlendirdi. Henüz teknik ekip tam çalışmayı bitirmedi, o yüzden, 'şundan başladı' şeklinde bilgi veremiyorum ama otobüsün içinden başladığı şeklinde bilgimiz var. 17 yolcumuzun Gökçeyazı Karakolunda bilgilerine başvuruldu, sürücü de burada şu anda." şeklinde cevap verdi.

10 NUMARA YAĞ KULLANILDIĞI İDDİASI

Yangının çıkış nedeni araştırılırken, 10 numara yağ kullandığı yönünde iddialar var.

NTV muhabiri Gökhan Gerçek, canlı yayında korkunç bir iddiayı paylaştı. Otobüs şoförünün, aracın alev almasına rağmen bir süre daha yoluna devam ettiğini belirten Gerçek, şoförün alevler otobüsü kaplayınca ancak aracı durdurduğunu ve yolcuları tahliye edemediğini iddia etti.
2019/08/2019-08-02-19-14-14.jpg
2019/08/2019-08-02-19-14-16.jpg
2019/08/2019-08-02-19-14-18.jpg
2019/08/2019-08-02-19-14-20.jpg
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Kayseri'de yan yatan hafif ticari aracının içine girip 1 saat eşya topladı
Kayseri'de yan yatan hafif ticari aracının içine girip 1 saat eşya topladı
Muğla'da orman yangını
Muğla'da orman yangını
Çanakkale'de alev alev yanan TIR'ın dorsesi kullanılamaz hale geldi
Çanakkale'de alev alev yanan TIR'ın dorsesi kullanılamaz hale geldi
Şanlıurfa'da inşaattan düşen 2 işçi öldü
Şanlıurfa'da inşaattan düşen 2 işçi öldü
Son Haberler
Kayseri'de yan yatan hafif ticari aracının içine girip 1 saat eşya topladı
Kayseri'de yan yatan hafif ticari aracının içine girip 1 saat eşya...
Muğla'da orman yangını
Muğla'da orman yangını
Çanakkale'de alev alev yanan TIR'ın dorsesi kullanılamaz hale geldi
Çanakkale'de alev alev yanan TIR'ın dorsesi kullanılamaz hale...
Şanlıurfa'da inşaattan düşen 2 işçi öldü
Şanlıurfa'da inşaattan düşen 2 işçi öldü
Tokat'ta dereye devrilen traktörün sürücüsü öldü
Tokat'ta dereye devrilen traktörün sürücüsü öldü
Toplu istifaların ardından Ekrem İmamoğlu'dan ilk açıklama!
Toplu istifaların ardından Ekrem İmamoğlu'dan ilk açıklama!

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.