• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
09:50
Uzmanından yaylacılara uyarı: Nefes darlığı olanlar yüksek rakıma çıkmasın
09:44
Alihan Kuriş suç örgütü soruşturmasında İstanbul'daki adreste parçalanmış evraklar bulundu
09:44
Tarihi İshak Paşa Sarayı'nın gölgesinde coğrafi işaretli geven balı üretimi
09:41
Akuaponik yöntemle gübre kullanmadan marul ürettiler
09:37
K-Pop yıldızları Kwon Eunbi ve ATEEZ İstanbul Festivali'nde sahne aldı
09:24
Mektebim Koleji ile Notmatix'ten yapay zeka destekli eğitim iş birliği
02:32
Kırıkkale'de aydınlatma direğine çarpan otomobil takla attı: 1 ölü, 2 yaralı
02:08
Otomobilin takla attığı kazada, kopan parmağı dakikalarca arandı
01:51
AK Parti'nin 25'inci yıl vizyonu yayımlandı
01:38
Seyir halinde alev alan otomobil, yandı
01:16
Ankara'da otomobille çarpışan motosikletin sürücüsü öldü
00:51
Arjantin'de yakalanıp Türkiye'ye iade edilen suç örgütü elebaşı İstanbul'a getirildi
00:44
Kırmızı bültenle aranan suç örgütü elebaşı, Arjantin'de yakalanıp iade edildi
00:42
Serinlemek için girdiği çayda boğuldu
00:34
Avcılar'da ağaçlık alanda çıkan yangın söndürüldü
00:18
MEB: Bakanlığımızın sosyal yardım veya bağış adı altında firmalardan para talep etmesi söz konusu değildir
00:02
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye'yi küllerinden yeniden inşa ettik, istikbalini de inşa edeceğiz
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Sivas'ta önemli bir sağlık hizmeti
Sağlık
Yayınlanma: 01 Şubat 2021 - 12:29
Güncelleme: 01 Şubat 2021 - 12:29

Sivas'ta önemli bir sağlık hizmeti

Sivas'ta 2015 yılında acil servis hizmetleri, ameliyathaneleri ve cerrahi servisleri kapatılan SSK hastanesi, Devlet Hastanesi adı altında yeniden hizmete alındı.Sivas'ta 2015 yılına...

Sağlık
01 Şubat 2021 - 12:29
Güncelleme: 01 Şubat 2021 - 12:29
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Sivas'ta önemli bir sağlık hizmeti
Sivas'ta 2015 yılında acil servis hizmetleri, ameliyathaneleri ve cerrahi servisleri kapatılan SSK hastanesi, Devlet Hastanesi adı altında yeniden hizmete alındı.
Sivas'ta 2015 yılına kadar hizmet veren SSK hastanesi bu yıldan sonra sadece poliklinik hizmeti ve cerrahi olmayan bölümlerde servis hizmeti vermekteydi. Artan talep üzerine hastane 1 Şubat tarihi itibariyle yeniden tam teşekküllü olarak hizmet vermeye başladı. Devlet Hastanesi adı altında yeniden hizmete alınan hastanede yatak kapasitesi 160'a çıkartıldı. Acil, cerrahi servisler ve ameliyathaneler hizmete alındı. AK Parti İl Başkanı Hakan Aksu, Merkez İlçe Başkanı Burak Kuruçay, Kadın Kolları Başkanı Arzu Polat ve parti yöneticileri hastanede inceleme bulunarak Sağlık İl Müdürü Dr. Selçuk Moğulkoç ve hastane başhekimi Mesut Acıöz'den bilgiler aldı.
Hastane başhekimi Mesut Acıöz, hizmete başladıklarını ifade ederek, "Genel ve Çocuk acil servis hizmeti veren ve 10 yataklı yoğun bakım ünitesi bulunan hastanemiz 160 yatak ile halkımızın hizmetine açıldı. Halkımızın taleplerinin yerine getirilmesinde Cumhurbaşkanımıza, Sağlık Bakanımız, Milletvekillerimiz, Valimiz ve Belediye Başkanımıza teşekkür ediyorum. Halkımıza kaliteli hizmeti vermek için elimizden geleni yapacağız" dedi.
Sağlık İl Müdürü Selçuk Moğulkoç ise ek bina olarak hizmet veren hastanenin Sivas Devlet Hastanesi olarak yeniden hizmete açıldığını belirterek, "Başta Cumhurbaşkanımız, Sağlık Bakanımız, Milletvekillerimiz, İl Başkanımıza, valimize ve personellerimize teşekkür ediyorum. Sivaslıların ciddi talebi vardı bunu yerine getirdik. Hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.
2002 yılından itibaren AK Parti iktidarı sağlık alanında önemli yatırımlar yaptığına dikkat çeken AK Parti İl Başkanı Hakan Aksu, "Şehrimizde bu hizmetlerden nasibi aldı. Özellikle Sivas Numune hastanemizin 1076 yatak kapasitesi ile yapılması, ağız diş sağlığı hastanesi, ilçelerimizde hastanelerin yapılması, 250 yataklı çocuk hastanesinin yapılması bunun en önemli örneğidir. Önümüzdeki süreçte Cumhuriyet Üniversitemize 1071 yataklı nitelikli bir hastaneyi kazandırmak için çalışmalarımız sürüyor. Kangal başta olmak üzere birçok ilçemizde yenileme çalışmalarımız sürecek" dedi.
2002 yılından itibaren Sivas'taki sağlık hizmetleri hakkında sayısal verileri paylaşan Aksu, şunları kaydetti; "Hekim sayısı 2002 yılında 297 iken şuan 761 hekim görev yapıyor. Uzman hekim sayımız 333'ten 583 hekim görev yapıyor. 2002 yılında 1269 yatak kapasitemiz bugün 2682 yatağa kavuştu. Nitelikli yatak sayısı 24'ten 1789 ulaştı. Yoğun bakım yatağımız yokken şuan 389 yatak ile hizmet veriliyor. Toplam ambulans sayımız ise 2002 yılında 20 ambulans varken şuan 82'ye çıkarıldı. 112'de ise 17'den 40 ambulansa çıkarıldı. AK Parti iktidarından özellikle halkımızın bizden istediği merkezde bir hastane, acil ve poliklinik hizmetlerinin ağırlıklı çalıştığı bir talep vardı. Bunu görüşerek milletvekillerimize ilettik. Ek bina olarak hizmet veren bina Sivas Devlet Hastanesi olarak müstakil bir hastaneye dönüştürüldü. 160 yatağı 4 ameliyathanesi ve 10 yoğun bakım yatağıyla özellikle acil ve poliklinik konusunda hemşerilerimizi rahatlatması için merkezde olduğu için önemli bir hizmet oldu. Sivas, Cumhurbaşkanımızın önderliğinde hak ettiği desteği alacaktır. Buranın ilimize kazandırılmasında emeği geçen bakanımıza, Milletvekillerimizle, valimize, belediye başkanımıza teşekkürlerimi sunuyorum." Şeklinde konuştu.
İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Uzmanından yaylacılara uyarı: Nefes darlığı olanlar yüksek rakıma çıkmasın
Uzmanından yaylacılara uyarı: Nefes darlığı olanlar yüksek rakıma çıkmasın
Karın ağrısı deyip geçmeyin, böbrek damarını sıkıştırıyor! Çocuğunuzdaki bu belirtilere kulak verin!
Karın ağrısı deyip geçmeyin, böbrek damarını sıkıştırıyor! Çocuğunuzdaki bu belirtilere kulak verin!
'Menopoz değil, perimenopoz belirtileri daha erken fark ediliyor'
'Menopoz değil, perimenopoz belirtileri daha erken fark ediliyor'
Motosiklet kazasında ölen Baran'ın organları 7 hastaya umut oldu
Motosiklet kazasında ölen Baran'ın organları 7 hastaya umut oldu
Son Haberler
Uzmanından yaylacılara uyarı: Nefes darlığı olanlar yüksek rakıma çıkmasın
Uzmanından yaylacılara uyarı: Nefes darlığı olanlar yüksek rakıma...
Alihan Kuriş suç örgütü soruşturmasında İstanbul'daki adreste parçalanmış evraklar bulundu
Alihan Kuriş suç örgütü soruşturmasında İstanbul'daki adreste...
Tarihi İshak Paşa Sarayı'nın gölgesinde coğrafi işaretli geven balı üretimi
Tarihi İshak Paşa Sarayı'nın gölgesinde coğrafi işaretli geven...
Akuaponik yöntemle gübre kullanmadan marul ürettiler
Akuaponik yöntemle gübre kullanmadan marul ürettiler
K-Pop yıldızları Kwon Eunbi ve ATEEZ İstanbul Festivali'nde sahne aldı
K-Pop yıldızları Kwon Eunbi ve ATEEZ İstanbul Festivali'nde sahne...
Pandemiye rağmen Düzce'de 7 bin 852 konut satıldı
Pandemiye rağmen Düzce'de 7 bin 852 konut satıldı

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.