• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
00:05
Ertan Aydın adli kontrolle serbest
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Şırnak'ta korona virüsün fedakar çalışanlarından vatandaşlara 'Tedbirlere uyun' uyarısı
Sağlık
Yayınlanma: 21 Ekim 2020 - 14:28
Güncelleme: 21 Ekim 2020 - 14:28

Şırnak'ta korona virüsün fedakar çalışanlarından vatandaşlara 'Tedbirlere uyun' uyarısı

Şırnak'ta pandemi servislerinde korona virüslü hastaları tedavi ederken hastalığa yakalanan fedakar sağlık çalışanları, hastalığı atlattıktan hemen sonra görevleri başına...

Sağlık
21 Ekim 2020 - 14:28
Güncelleme: 21 Ekim 2020 - 14:28
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Şırnak'ta korona virüsün fedakar çalışanlarından vatandaşlara 'Tedbirlere uyun' uyarısı
Şırnak'ta pandemi servislerinde korona virüslü hastaları tedavi ederken hastalığa yakalanan fedakar sağlık çalışanları, hastalığı atlattıktan hemen sonra görevleri başına dönmeye devam ediyor. Sağlık çalışanları, hastalığın hafife alınmaması gerektiğini vurgulayarak vatandaşlara tedbirlere uymaları çağrısında bulundu.
Şırnak'ta korona virüsle mücadelede en ön safta yer alan sağlık çalışanları, aile özlemlerini bir kenara bırakıp hastalar için mücadele etmeye devam ediyor. Hayatlarını riske atan ve birçoğu koronaya yakalanan sağlık çalışanları, vatandaşların sosyal mesafe, maske ve hijyene dikkat etmesini istedi. Şırnak Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi pandemi servisinde önlüklerinin üzerine tulum giyen, üst üste üç maske ile koruyucu siperlik takan sağlıkçılar, korona virüs hastalarını hayatta tutmak için canla başla mücadele veriyor. Korona virüs salgınıyla en ön cephede savaşan sağlık çalışanları, hastaları iyileştirmek için fedakarca mücadele ediyor.

Hastalığı yenen sağlık çalışanları görevlerinin başında
Pandemi servisi yoğun bakım hemşiresi Mustafa Yaşar, yaklaşık 1 ay önce korona virüse yakalandığını söyledi. Yaşar, "İlk başlarda herhangi bir belirtisi olmuyor. Sadece eklem ağrısı oluyor. Ama sonrasında ciddi solunum sıkıntılarım olmaya başladı. Yaklaşık bir hafta hastanede yattım, tedavi gördüm. Tedaviden sonra da yaklaşık 15 gün karantinada kaldım. Karantinadan sonra iyileşme eğilimi gösterdim ama hala belirtilerim var. Çoğu insan bu virüsü kale almıyor. Gerçekten çok sıkıntılı bir virüstür. Özellikle insan sağlığını çok kötü etkiliyor. Özellikle nefes darlığı, bunu hala yaşıyorum. İnsanların bu virüsü önemsemesini öneriyorum. Biz hastalarla birebir temas halindeyiz. Yoğun bakımda çalıştığım için hastaların durumunu ve nasıl çırpındıklarını görebiliyoruz" dedi.

"Çok zorlu süreçler yaşadık"
Pandemi servisi hemşiresi Sabri Saltan, korona virüs servisinde çalışmaya başladıklarında çok zorlu süreçler yaşadıklarını söyledi. Sultan, "Ailelerimizle bağlantılarımız kesildi, çok insanla muhatap olamadık. Sosyal hayatımız kesinlikle durdu. Ekip gücüyle bu zorlukların üstesinden geldik. Burada çok hastamıza uyguladığımız tedavi ve bakım sayesinde de çoğu hastamızı da taburcu ettik. Şu an zorlukların üstesinden gelmiş, daha güçlü şekilde bu pandamı sürecini atlatmaya çalışıyoruz. Bazı hastalarımız sıkıntı yaşayabiliyor. Nefes darlığı çok fazla çekip yüksek ateş yaşayabiliyorlar. Bu hastalarımızın başında gece gündüz kaldığımız oldu. Pandemi süreci başladığından beri ben burada çalışıyorum. O yüzden pandemi sürecini içten içe yaşadım. Zorlukları çok fazla oldu. İşimi sevdiğim için, işimiz ne kadar zor olsa da burada devamlı çalışmak isterim. Bu pandemi sürecinde yaşanan zorluklara katkı sunmak hoşuma gidiyor. Hastalarımızı sıklıkla takip ettiğimiz için onlarla sık temas halindeyiz. Buda bizim sosyal hayatımızı kısıtlıyor. Şu süreçte hastalarımızın çoğu dünya çapında oluşan pandemi süreciyle büyük korku yaşıyorlar. Çoğunun psikolojik olarak düştüğünü görüyoruz. Bu süreçte de bize düşen en büyük görev bakım ve moral verme oluyor. Refakatçileri olmadığı için bütün ihtiyaçlarını giderme bize düşüyor. Hastalarımız yaşlı oluyor, yemek yiyemiyorlar. Bunlara yemeklerini yedirmek ve ilaçlarını yedirmek bize düşüyor. Bu da normal şartlarda hemşirelerin yükünü elbette artırıyor" diye konuştu.

"Hem biz hem hastalar çok zor bir süreç geçiriyoruz"
Hemşir Veysel Bence ise "Korona virüs süreci başladığından bu yana Şırnak Kadın Doğum Hastanesi pandami servisinde çalıştım. Hem biz hem de hastalar çok zor bir süreçten geçiyoruz. Hastalarımız pozitif hastalar. Hastalarımız ve biz burada ailelerimiz ile görüşemiyoruz. Kaç aydır ailem ile görüşemiyorum. Moral olarak düşüyoruz ama arkadaşlar ve hastalar birbirimize moral vermeye çalışıyoruz. Hastalar psikolojik olarak çok zor durumda oldukları için tepkilerini en süt seviyede gösterebiliyorlar. Biz de bunu çözmek için arkadaşlarımızla çok iyi bir koordinasyon içinde bunu yönetebiliyoruz. Hastaların odalarına girerken çok fazla ekipman kullanıyoruz, buda bizi zorluyor. İnşallah hep beraber güzel yarınlar için bu süreci atlatacağız" şeklinde konuştu.

"Bize düşen hastalarımızın yanında olmak"
Hemşire Gamze Bik, şu anda dünyanın sıkıntılı bir süreç geçirdiğini söyledi. Bik, "Bize düşen görevde burada hastalarımızın yanında olmak. En başta tedavilerini aksatmadan güzel bir şekilde yapabilmek, ailelerine haber vermek. Ben mesleğimi çok sevdiğim için disiplinli bir şekilde çalışmaya gayret ediyorum. İnternet çağında yaşıyoruz ama korona virüs ile ilgili bilgisi olmayan çok sayıda insan var. O yüzden mümkün oldukça virüsün ne olduğunu ve nasıl ortaya çıktığını sürekli hastaları bu konuda bilgilendiriyorum. Hastalara özellikle moral konusunda çok destek olduğumu düşünüyorum. Hastalarımızı dışarı çıkaramadığımız için bizde hastalarımıza psikolojik olarak destek veriyoruz. Hastalarımızda bu durumumuzdan dolayı çok mutluluk duyuyorlar. Bu psikolojik destek faydalı oluyor. O yüzden tedaviye de daha çabuk yanıt veriyorlar. İnşallah bu süreci çok güzel bir şekilde atlatacağız. Tedbirlerimizi alarak daha sağlıklı ve güzel bir ortam sağlayacağız" dedi.
İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Grip olur olmaz antibiyotiğe sarılanlar dikkat! Uzman isim en büyük hatayı açıkladı
Grip olur olmaz antibiyotiğe sarılanlar dikkat! Uzman isim en büyük hatayı açıkladı
Sonbahar yorgunluğunu geride bırakmak isteyenler dikkat! Bağışıklığı destekleyen besinler belli oldu
Sonbahar yorgunluğunu geride bırakmak isteyenler dikkat! Bağışıklığı destekleyen besinler belli oldu
Çocuğunuz böyle uyuyorsa dikkat! Ağız ve diş sağlığını tehdit eden tehlike
Çocuğunuz böyle uyuyorsa dikkat! Ağız ve diş sağlığını tehdit eden tehlike
Bilgisayar ve telefon kullananlar dikkat! Göz sağlığı için en büyük yanılgı ortaya çıktı
Bilgisayar ve telefon kullananlar dikkat! Göz sağlığı için en büyük yanılgı ortaya çıktı
Son Haberler
Gürol Sami Özer gözaltına alındı
Gürol Sami Özer gözaltına alındı
Fon soruşturmasında yeni gelişme! O isim hakkında yakalama kararı
Fon soruşturmasında yeni gelişme! O isim hakkında yakalama kararı
MUDANYA’DA ZEYTİNYAĞI BULUŞMASI
MUDANYA’DA ZEYTİNYAĞI BULUŞMASI
Dünyanın en ateşli derbileri belli oldu! Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin yeri çok şaşırttı
Dünyanın en ateşli derbileri belli oldu! Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin...
GSS prim borçlarına yeni düzenleme: 1 milyondan fazla kişiyi kapsayacak
GSS prim borçlarına yeni düzenleme: 1 milyondan fazla kişiyi kapsayacak
Göbek fıtığı ihmale gelmez
Göbek fıtığı ihmale gelmez

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.