• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
03:26
Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde yeni düzenleme
02:57
Osmaniye'de elektrikli bisiklet ile otomobilin çapışması kamerada; 1 yaralı
02:55
Kapüşonlu şüpheli evin önüne benzin döküp ateşe verdi
02:55
Hatay'da uyuşturucu operasyonu: 4 tutuklama
02:16
Park halindeki araca çarpıp devrilen otomobilin sürücüsü kaza yerinden kaçtı
00:26
TBMM Genel Kurulu'nda uzman er ve erbaşlar ile ilgili düzenlemeleri de içeren kanun teklifi kabul edildi
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Siemens'in yeni yangın söndürme portföyü ihtiyaca uygun doğal çözümler sunuyor
Ekonomi
Yayınlanma: 26 Ağustos 2021 - 11:51
Güncelleme: 26 Ağustos 2021 - 11:57

Siemens'in yeni yangın söndürme portföyü ihtiyaca uygun doğal çözümler sunuyor

Siemens'in yeni yangın söndürme portföyü ihtiyaca uygun doğal çözümler sunuyor, başlıklı haberin detayında; İşletmelerde iş sürekliliğin sağlanması için güvenlik çözümlerinin yeterliliği büyük önem taşıyor. Siemens'in çevre dostu ve sürdürülebilir ürün portföyü verimli bir tasarım süreci sağlarken, yangın güvenliği sisteminin yaşam döngüsünü destekliyor.

Ekonomi
26 Ağustos 2021 - 11:51
Güncelleme: 26 Ağustos 2021 - 11:57
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Siemens'in yeni yangın söndürme portföyü ihtiyaca uygun doğal çözümler sunuyor

Siemens Akıllı Altyapılar, yeni ve doğal söndürme maddelerinden oluşan Sinorix NXN yangın söndürme portföyünü piyasaya sundu. Verilen bilgiye göre canlıların, varlıkların ve iş sürekliliğinin korunmasına odaklanan yeni yangın söndürme portföyü, geleneksel yangın güvenliği çözümlerini çağın gerekliliklerine uygun şekilde yenilemek için sadelik ve ileri teknolojiyi bir araya getiriyor. Portföydeki söndürme maddeleri, doğal gazlar olan argon, nitrojen ve karbon dioksitten oluşuyor. Bu sayede özel uygulama alanları için ideal çözümler sunuyor. Örneğin argon, kimyasal madde depolama alanlarında; nitrojen, kritik elektrik altyapıları için ve karbondioksit de insansız alanlarda güvenle kullanılabiliyor. Yeni Sinorix NXN portföyünde, yalnızca atmosferimizde doğal olarak bulunan ajanlar ve bileşenler kullanılıyor ve bunlar çevreye zarar vermiyor. Ayrıca yeni portföy, kompakt ve çok yönlü ürün tasarımı sayesinde azaltılmış bir ekolojik ayak izine sahip.

Yeni Sinorix NXN yangın söndürme portföyü hakkında şu bilgiler verildi:

Yeni Sinorix NXN yangın söndürme maddeleri kimyasal etkisi olmayan inert gazlardan (belirli şartlar altında kimyasal reaksiyona girmeyen gaz) oluşuyor ve bu sayede yangınla temas halinde zararlı reaksiyonlara veya ikincil etkilere yol açmıyor. Aktif hale getirilen yangın söndürme maddeleri bir yangına müdahale durumunda dahi temizlik veya bertaraf için geride herhangi bir kalıntı bırakmıyor. Bu sayede de iş operasyonlarının hızlı bir şekilde yeniden başlamasını sağlıyor. İnert maddelerde elektrik iletkenliğinin zayıf olması, bu çözümleri kritik altyapıların korunmasının önemli olduğu tüm uygulamalarda ideal seçenek haline getiriyor. Argon, nitrojenve karbon dioksit; A (katı), B (yanıcı sıvılar) ve C (yanıcı gazlar) sınıflarındaki yangınlar için mükemmel söndürme özellikleri sunarken, argon gazı özellikle D (metal yangınları) ve E (elektrik kaynaklı yangınlar) sınıfı yangınlar için ideal çözümü sunuyor. Yeni doğal yangın söndürme maddeleri, ODP (Ozon İnceltme Potansiyeli) içermiyor ve bu sayede düzenleyici kısıtlamalara veya aşamalı olarak kullanımdan kaldırılmaya tabi bulunmuyor. Portföydeki ürünler EN standartlarına ve yönergelerine uygun olmakla birlikte bu yangın söndürme çözümünün sürdürülebilirliği, VdS ve CNPP dahil olmak üzere uygun sertifikalarla da destekleniyor.

Yeni tasarım konsepti

Siemens’in yeni ADV teknolojisi (Advanced Double Actuation Valve- Gelişmiş Çift Hareketli Valf), bir yangın söndürme sisteminin tüm yaşam döngüsü aşamalarında maliyet tasarrufu sağlıyor ve verimliliği artırıyor. Ürün portföyü, tüm madde türleri için aynı olan çok kullanımlı bileşenlerin dahil edilmesiyle sadeleştirildi. Ayrıca, artık tüm basınç aralıkları (8-360 bar) için sadece tek tip pnömatik aktüatör ve hem elektrikli hem de pnömatik aktivasyon için yalnızca tek tip silindir valfi kullanılıyor. Bu da tasarım sürecini daha esnek ve verimli hale getiriyor (örneğin, yeni konfigürasyonlar veya yeni söndürme maddeleri için hesaplamalar daha hızlı yapılıyor). ADV teknolojisi, silindir değişimi ve kurulum için gereken süreyi kayda değer ölçüde iyileştiriyor. Böylece, kullanıcılar bir yangın söndürme sistemini çok daha kolay ve hızlı bir şekilde kurup bakımını yapabiliyor.

Yaşam döngüsü desteği oluşturma

Şirket, yerel temsilciliklerine ek olarak, Viyana’da bir Yetkinlik Merkezi ve İsviçre’de yeni ve özel söndürme çözümlerinin test edilip geliştirildiği bir test tesisini işletiyor. Bu tesisler, yeni ve oldukça zorlu uygulamalar için özel uzmanlık sağlıyor. Ayrıca şirket, şartname metinleri, BIM verileri, online ürün seçimi, yapılandırma, sipariş ve çevrimiçi hesaplama araçları da dahil olmak üzere en yeni dijital araçlarla bina yaşam döngüsünün tamamını destekliyor. Şirketin sunduğu uzmanlık, tasarım bilgisi ve deneyim; yoğun mühendislik çalışmalarına duyulan ihtiyacı ortadan kaldırıyor, yangın güvenliğini artırırken proje maliyetlerini en aza indiriyor.

Yeni söndürme sistemleri, güvenliği artırmak ve riskleri azaltmak için yangın algılama ve tahliye de dahil olmak üzere eksiksiz yangın güvenliği çözümlerine kolay entegrasyon için geliştirildi. Bu entegrasyon ayrıca işletme ve bakım maliyetlerini önemli ölçüde azaltan bulut tabanlı dijital hizmetleri etkinleştirerek tesis yönetimini de optimize ediyor.

Şu anda sadece Avrupa’da satışta olan yeni Sinorix NXN portföyü, daha sonra küresel çapta da satışa sunulacak.


Haber Kaynağı : İhlas Haber Ajansı (İHA)



Bursa haberleri, Türkiye Haberleri, Son dakika haberler HABER16.COM da.



"Siemens’in yeni yangın söndürme portföyü ihtiyaca uygun doğal çözümler sunuyor" başlıklı son dakika haberi İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından "26.08.2021" tarihinde "EKONOMİ" haberlerine sistem tarafından otomatik olarak eklenmiştir. Bu haberin içeriğinde HABER16.COM editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans tarafından geldiği şekliyle yayınlanmıştır. "EKONOMİ" haberleri kategorisinde yer alan Siemens’in yeni yangın söndürme portföyü ihtiyaca uygun doğal çözümler sunuyor başlıklı habere ait yazı, fotoğraf ve video içeriklerinin hepsinin hukuki muhatabı ve sorumlusu haberi geçen ajanslardadır.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Alemdar: Çevreye sahip çıkan hemşehrilerimize teşekkür ediyorum
Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Alemdar: Çevreye sahip çıkan hemşehrilerimize teşekkür ediyorum
AJet Genel Müdürü Sarp: Bir haftada 18 yeni dış hat açtık
AJet Genel Müdürü Sarp: Bir haftada 18 yeni dış hat açtık
Şef Danilo Zanna'nın Filo D'olio'su Avrupa'nın 'en iyi 50 restoranı' arasında
Şef Danilo Zanna'nın Filo D'olio'su Avrupa'nın 'en iyi 50 restoranı' arasında
İnşaat sektörü 'CF İstanbul İnşaat Endüstrisi İhracat Fuarı'nda buluştu
İnşaat sektörü 'CF İstanbul İnşaat Endüstrisi İhracat Fuarı'nda buluştu
Son Haberler
Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde yeni düzenleme
Karayolları Trafik Yönetmeliği'nde yeni düzenleme
Osmaniye'de elektrikli bisiklet ile otomobilin çapışması kamerada; 1 yaralı
Osmaniye'de elektrikli bisiklet ile otomobilin çapışması kamerada;...
Kapüşonlu şüpheli evin önüne benzin döküp ateşe verdi
Kapüşonlu şüpheli evin önüne benzin döküp ateşe verdi
Hatay'da uyuşturucu operasyonu: 4 tutuklama
Hatay'da uyuşturucu operasyonu: 4 tutuklama
Park halindeki araca çarpıp devrilen otomobilin sürücüsü kaza yerinden kaçtı
Park halindeki araca çarpıp devrilen otomobilin sürücüsü kaza yerinden...
Başkan Bıyık, "Milletimizle her zaman bir aradayız"
Başkan Bıyık, "Milletimizle her zaman bir aradayız"

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.