• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
13:52
Bir devir sona erdi! Cristiano Ronaldo veda etti
13:06
Fatma Betül Sayan Kaya hakkında adli kontrol talebi
11:39
Fatma Betül Sayan Kaya ve eşi İlyas Kaya ifade için adliyede
10:10
Şarkıcı Sinan Özen trafik kazası geçirdi
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Servisçilerden Eskişehir Büyükşehir Belediyesinin önüne siyah çelenk
Ekonomi
Yayınlanma: 11 Haziran 2021 - 14:16
Güncelleme: 11 Haziran 2021 - 14:16

Servisçilerden Eskişehir Büyükşehir Belediyesinin önüne siyah çelenk

Son dakika 'EKONOMİ' kategorisinde yer alan habere göre; Eskişehir Servis Araçları İşletmeleri Esnaf Odası Başkanı Abdurrahman Yüceer, geçtiğimiz günlerde Eskişehir Büyükşehir Belediyesinin yapmış olduğu açıklamayı belediye binası önündeki basın açıklamasıyla yalanlarken, servisçiler de siyah çelenk koyarak tepkilerini dile getirdi.

Ekonomi
11 Haziran 2021 - 14:16
Güncelleme: 11 Haziran 2021 - 14:16
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Servisçilerden Eskişehir Büyükşehir Belediyesinin önüne siyah çelenk
Geçtiğimiz hafta İhlas Haber Ajansı’na konuşan Eskişehir Servis Araçları İşletmeleri Esnaf Odası Başkanı Abdurrahman Yüceer, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin, 75 servis plaka ihalesinin 65’ini İstanbul merkezli bir işletmeye verildiğini iddia ederek Belediyeye tepki göstermişti. Geçtiğimiz günlerde bu iddiaya belediye tarafından karşı bir açıklama yapılmıştı. Bugün Eskişehir Büyükşehir Belediyesi önünde Toplanan Eskişehir Servis Araçları İşletmeleri Esnaf Odası Başkanı Abdurrahman Yüceer ve esnaflar Büyükşehir Belediye binasına yürüyerek bina önüne siyah çelenk bırakarak belediyeyi protesto etti. Bırakılan çelenin ardıldan bir basın açıklaması düzenleyen Eskişehir Servis Araçları İşletmeleri Esnaf Odası Başkanı Abdurrahman Yüceer, belediyelerin halkına ve esnafına destek olması gerektiğini hatırken Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin ise anonim şirket gibi hareket ettiğini dile getirdi.

"Eskişehir’in öz evlatlarının işsiz, aşsız ve ekmeksiz bıraktı"
Belediye önünde düzenlenen basın toplantısında konuşan Başkan Yüceer, belediyenin kendilerine sosyal medya ve basın yayın organları üzerinden cevap verdiğini ifade etti.
Haklarının ararken, Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada esnafı ve halkı kışkırtıklarına yönelik yapılan ithamları kabul etmeyen Abdurrahman Yüceer, "Bizim asıl amacımız ısmarlama kiralama yaparak mağdur olan esnafımızın sesini duyurmaktı ve halada aynı şeyi yapıyoruz. Son nefesimize kadar esnafımızın yanında olarak haklı mücadelemizin arkasında duracağız. Şimdi biz yıllardır kiralık ‘S’ plaka ihalesinin yersiz olduğunu söylüyoruz. Bu söylemlerimizi de Büyükşehir Belediyesi yaptığı açıklamada kendisi de ispatlamıştır. Büyükşehir Belediyesi bugüne kadar 6 adet ihale yaptığını söylemiştir ve doğruluğu vardır. Ama 6 adet ihaleye çıkarttığında 10-10,20-20 çıkartmıştır ve toplamda 35 adet kiralanmıştır. Peki, son ihalede niye 75 adet kiralık S plakası çıkartmıştır? Bunu hepimiz tartışıyoruz. Hiç birimiz buna akıl erdirememiştir. Sebebi şudur: dışarıdan gelen İstanbul firması belediyeye dilekçi vererek 75 adet plakaya ihtiyacı olduğunu söylemiştir ve 75 adet plaka ihaleye çıkartmıştır. Bunun 75’i de İstanbul kiralayarak Eskişehir’in öz evlatlarını işsiz, aşsız ve ekmeksiz bırakmıştır.
Biz büyükşehir belediyemizin yapmış olduğu bu yanlıştan bir an önce dönmesini istiyoruz. Biz tekellerimiz döndükçe para kazanacağız. Bizim servisçilikten yapacağımız başka işimiz yok. Gidecek başka şehrimiz de yok. Biz bu şehrin öz evlatlarıyız ve bu şehirde nefes alıyoruz. Bu şehirde ticaret yapıyoruz. Bu şehirde hayatımızı idam ettirmeye çalışıyoruz. Belediyenin amacı esnafından ve halkından para kazanmak değil. Belediyenin amacı esnafına ve halkına hizmet etmektir. Ama maalesef büyükşehir belediyemiz artık çeleğimizde de gördüğümüz gibi anonim şirketi olma yolunda ilerliyordur. Biz bir daha söylüyoruz. Son nefesimize kadar mücadelemizi vereceğiz ve esnafımızın yanında duracağız” diye konuştu.
Basın açıklamasının ardından esnaflardan oluşan kalabalık grup uzun süre Eskişehir Büyükşehir Belediyesini alkışlayarak protesto etti. Basın açıklamasının ardından grup olaysız bir biçimde dağıldı.

Haber Kaynağı : İhlas Haber Ajansı (İHA)


"Servisçilerden Eskişehir Büyükşehir Belediyesinin önüne siyah çelenk" başlıklı son dakika haberi İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından "11.06.2021" tarihinde "EKONOMİ" haberlerine otomatik olarak eklenmiştir. Bu haberin içeriğinde "Haber16.com" editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans tarafından geldiği şekliyle yayınlanmıştır. "EKONOMİ" haberleri kategorisinde yer alan "Servisçilerden Eskişehir Büyükşehir Belediyesinin önüne siyah çelenk" başlıklı haberlere ait yazı, fotoğraf ve video içeriklerinin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardadır.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Bakan Şimşek’ten emekli zammı açıklaması
Bakan Şimşek’ten emekli zammı açıklaması
9 milyar lira tespit edildi
9 milyar lira tespit edildi
Altın alacaklar dikkat!
Altın alacaklar dikkat!
Hesaplara yatırılmaya başlandı
Hesaplara yatırılmaya başlandı
Son Haberler
Bakan Şimşek’ten emekli zammı açıklaması
Bakan Şimşek’ten emekli zammı açıklaması
Lösemili Çocuklar Hayallerini Resimlerle Anlattı
Lösemili Çocuklar Hayallerini Resimlerle Anlattı
Bir devir sona erdi! Cristiano Ronaldo veda etti
Bir devir sona erdi! Cristiano Ronaldo veda etti
Bursa Şehir Hastanesi’nde organ bağışı zirvesi
Bursa Şehir Hastanesi’nde organ bağışı zirvesi
Osmangazi’de Geçmişin Hatıraları Aynı Sofrada Canlandı
Osmangazi’de Geçmişin Hatıraları Aynı Sofrada Canlandı
Sarıoğlu Avrupa Şampiyonası'nda
Sarıoğlu Avrupa Şampiyonası'nda

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.