• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
15:37
Gazeteciler Saymaz ve Ağırel’e 14 yıl hapis istemi
09:45
Bursa’da birçok bölgede elektrikler kesilecek!
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Selçuklu Belediyesi personeline sağlık semineri
Sağlık
Yayınlanma: 22 Mart 2022 - 14:10
Güncelleme: 22 Mart 2022 - 14:12

Selçuklu Belediyesi personeline sağlık semineri

Selçuklu Belediyesi personeline sağlık semineri, başlıklı haberin detayında; Hizmet içi eğitim programı kapsamında Konya'nın merkez Selçuklu İlçe Belediyesi personeline "Bel, Boyun Ağrıları ve Fibromiyalji" konulu eğitim semineri verildi.

Sağlık
22 Mart 2022 - 14:10
Güncelleme: 22 Mart 2022 - 14:12
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Selçuklu Belediyesi personeline sağlık semineri
Selçuklu Belediyesi yıl içerisinde düzenlediği hizmet içi eğitim programları ile çalışanların kişisel gelişimine katkı sağlarken, sağlık alanında verilen eğitimlerle de çalışanlarını bilinçlendirmeye devam ediyor. Bu kapsamda İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü tarafından belediye personeline "Bel, Boyun Ağrıları ve Fibromiyalji" konulu eğitim gerçekleştirildi. Selçuklu Belediyesi Meclis Salonu'nda yoğun bir katılım ile gerçekleşen programda Dr. Mehmet Portakal, belediye personeline hareketsiz yaşam ve masa başı çalışmanın oluşturduğu rahatsızlıklar ve tedavi yöntemleri konusunda önemli bilgiler verdi. Dr. Portakal yapılacak küçük egzersizlerle de kasların gevşetilerek bu rahatsızlardan korunabileceğini ifade etti.

"Kaslarımızı esneterek sağlığımızı koruyabiliriz"

Masa başında bilgisayar karşısında geçirilen uzun çalışma zamanlarının beraberinde bir takım rahatsızlıkları da getirebileceğini ifade eden Dr. Portakal, "İş ortamında devamlı aynı pozisyonda, aynı yere bakıyorsunuz. O kaslar vakit geçtikçe gerginleşmeye başlıyor, damarlar daralıyor. Kan az gidiyor ve kaslar sertleştikçe boyun fıtığına insan daha yatkın oluyor. Peki ne yaparsak önüne geçeriz. Boynumuz esnetmemiz gerekiyor. Boynumuzun 6 yönde hareketleri vardır. Onları arada yaparsak esnekliği sağlamış oluruz. Boyun fıtığına karşı bir önlem almış oluruz" dedi.

Sağlıklı bir çalışma ortamı ile ilgili önerilerde bulunan Portakal, "Masamızın üzerinin sade olması, çalışmamız gereken materyallerimizin ulaşabileceğimiz uzaklıklarda olması ve döner koltuk olması önemli. Dizimizi çok katlamadan yüksekliği koltuğumuzun ayarını ayarlayarak normal şekilde, yerle temasını sağlayacak şekilde koltuğumuzun yüksekliğini de ayarlarsak bel ve boyun ağrılarından korunmamıza yardımcı olacaktır. Yine ofisimizde, evimizde içebileceğimiz bel ve boyun ağrılarına iyi gelen, kasların güçlenmesine, ödemin azalmasına sebep olan bitki çayları var. Ödemi önemsiyoruz. Çünkü masa başında oturarak çalışanlarda dolaşım bozuklukları çok sık meydana geliyor, bacaklarda şişlikler artıyor. O yüzden arada kalkıp çay, su bahanesi ile bir hareket etmek. Parmak ucu ve topuk yürüyüşü ile en az bir 10'ar adım yürümeniz oradaki dolaşımı rahatlatacaktır" şeklinde konuştu.

Dr. Portakal, vücut enerjisini artırmak ve gün içinde bu enerjiyi kaybetmemek adına beslenmeye, egzersiz yapmaya ve kaliteli uykunun önemine vurgu yaptı.




"Selçuklu Belediyesi personeline sağlık semineri" başlıklı son dakika haberi İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından "22.03.2022" tarihinde "SAĞLIK" haberlerine sistem tarafından otomatik olarak eklenmiştir. Bu haberin içeriğinde HABER16.COM editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans tarafından geldiği şekliyle yayınlanmıştır. "SAĞLIK" haberleri kategorisinde yer alan Selçuklu Belediyesi personeline sağlık semineri başlıklı habere ait yazı, fotoğraf ve video içeriklerinin hepsinin hukuki muhatabı ve sorumlusu haberi geçen ajanslardadır.


Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Diyetisyen tek tek açıkladı: Tansiyon dengelemeye birebir faydalı 4 besin grubu!
Diyetisyen tek tek açıkladı: Tansiyon dengelemeye birebir faydalı 4 besin grubu!
Çocuklarda enfeksiyon alarmı! Uzmanından 6 kritik uyarı
Çocuklarda enfeksiyon alarmı! Uzmanından 6 kritik uyarı
Kaya tuzu, deniz tuzu, Himalaya tuzu… Uzman hepsine karşı uyardı
Kaya tuzu, deniz tuzu, Himalaya tuzu… Uzman hepsine karşı uyardı
İnme riskini artıran 5 sağlık sorunu! Belirti vermeden ilerleyebiliyor
İnme riskini artıran 5 sağlık sorunu! Belirti vermeden ilerleyebiliyor
Son Haberler
Gazeteciler Saymaz ve Ağırel’e 14 yıl hapis istemi
Gazeteciler Saymaz ve Ağırel’e 14 yıl hapis istemi
Deniz Baysal'ın oynadığı reklam filminde
Deniz Baysal'ın oynadığı reklam filminde "sütyen" krizi
15 Kasım’da başlayacak
15 Kasım’da başlayacak
YENİ Parti Grup Başkanvekili Günaydın, Bursa’da konuştu; ‘Bunların hesabı sorulacak’
YENİ Parti Grup Başkanvekili Günaydın, Bursa’da konuştu; ‘Bunların...
Seçim sonrası ilk yorumlar dikkat çekti
Seçim sonrası ilk yorumlar dikkat çekti
Sındırgı'da yaklaşık 10 bin fidan toprakla buluştu
Sındırgı'da yaklaşık 10 bin fidan toprakla buluştu

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.