• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
05:09
Manisa'da mevlitte dağıtılan tavuklu pilav sonrası 19 kişi hastanelik oldu
04:34
Küçükçekmece'de sürücüsünün makas attığı hafif ticari araç, 2 otomobile çarptı: 2 yaralı
03:48
Ankara'da NATO Zirvesi öncesi güvenlik tedbirleri toplantısı düzenlendi
03:15
İstanbul İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız, Şişli'de dron destekli narkotik ve asayiş denetimine katıldı
02:08
Ankara'da NATO Zirvesi için önemler arttırıldı
01:46
Adana'da silahlı kavga: 1'i ağır 4 yaralı
01:37
Hatay'a kavga eden iki grup, polisin müdahalesiyle dağıldı
01:29
Tekirdağ'da apartman dairesinde patlama ve yangın: 2 ölü, 2 yaralı - YENİDEN
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Eğitim
  3. Sektör liderleri dijitaleşmenin eğitim ve mesleklere etkisini anlattı
Eğitim
Yayınlanma: 17 Mart 2021 - 14:17
Güncelleme: 17 Mart 2021 - 14:17

Sektör liderleri dijitaleşmenin eğitim ve mesleklere etkisini anlattı

İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji tarafından online düzenlenen t-MBA Digital Youth Talks, Doğa Okulları sosyal medya hesaplarından ve web sayfasından canlı yayınlandı. Birbirinden değerli...

Eğitim
17 Mart 2021 - 14:17
Güncelleme: 17 Mart 2021 - 14:17
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Sektör liderleri dijitaleşmenin eğitim ve mesleklere etkisini anlattı
İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji tarafından online düzenlenen t-MBA Digital Youth Talks, Doğa Okulları sosyal medya hesaplarından ve web sayfasından canlı yayınlandı. Birbirinden değerli konuklar, dijitalleşmenin eğitime, mesleklere ve insan kaynağına etkilerini öğrencilerle paylaştı.

Dijitalleşme ile bilgiye ulaşmanın 7 gün 24 saat sınırsız bir şekilde gerçekleşebildiği günümüzde ekonomik, politik, kültürel, profesyonel hayatlarımız ve eğitim anlayışımız yeniden şekilleniyor. İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji tarafından, içeriğindeki güncel konu kapsamı ile geniş kitlelere seslenen "t-MBA Digital Youth Talks" online düzenlendi. Dijitalleşmenin hızla gerçekleştiği bugünlerde İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji öğrencileri t-MBA Digital Youth Talks etkinliği ile geleceğin mesleklerine ve iş hayatına ilişkin güncel bilgileri konunun uzmanlarından dinledi. Günümüzün dünyasında dijitalleşmeyle başa çıkabilmek için bireylerde bulunması gereken nitelikler, multidisipliner olmanın önemi, dijitalleşmenin eğitime, mesleklere ve iş kaynağına etkileri öğrencilerle paylaşıldı.

Dijital gelecekte yeni insan kodu ve iş dünyasının yeni şifrelerini tartışmaya açan t-MBA Digital Youth Talks programının bu seneki canlı yayın konukları Pearson Türkiye Genel Müdürü Sinan Kezer, Cerebrum Tech Kurucusu & Yönetim Kurulu Başkanı Dr. R. Erdem Erkul ve Linkedin Eğitim Çözümleri Büyümekte Olan Pazarlar (Afrika, Ortadoğu Avrupa, Türkiye, İsrail, Yunanistan) Başkanı Banu Baykal oldu. Konuklar, Doğa Koleji t-MBA Bölüm Başkanı Jalan Korkmaz'ın moderatörlüğünde Bahçelievler Kampüsü lise öğrencisi ve t-MBA Liderlik Akademisi Lideri Irmak Çağlayan'ın sorularını cevapladı.

"Doğa dijitalleşmeye pandemiden önce hazırdı"

Pearson Türkiye Genel Müdürü Sinan Kezer, eğitimde pandemi sebebiyle hız kazanan dijitalleşme sürecini değerlendirerek şu ifadelerde bulundu:

"Eğitimde dijitalleşme için teknolojik altyapı ve toplumsal hazır bulunuşluk aynı değil. Teknolojik altyapısı güçlü olsa dahi kurumun, öğretmenin ve öğrencinin hazır bulunurluğu konusunda farklar var. Çok iyi bir teknolojik altyapıya rağmen diğer katmanlar tam olarak oluşmamış olabilir. Bu çerçeveden baktığımızda, İTÜ ETA Vakfı Doğa Kolejinde okuyan öğrenciler çok şanslılar. Doğa Koleji, dijitalleşme sürecine pandemiden çok daha önce hazırdı. Zaten eğitim dijital dünyaya doğru evriliyor, bu farkındalık sayesinde hazırdı. Bu sayede pandemi sırasında öğrencilerimiz ortalamanın çok daha üstünde bir eğitim aldı."

"İTÜ ETA Vakfı Doğa Koleji öğrencileri inovatif bir okuldalar"

Cerebrum Tech Kurucusu & Yönetim Kurulu Başkanı Dr. R. Erdem Erkul, dijitalleşme ortamında gerekli yetkinliklerden söz ederek, "Teknoloji ve bilim, insanlığın hayatında farklar oluşturmak için kullanılabilecek verimli araçlardır. Girişimci ruh taşıyan gençlerin özellikle eleştirel düşünme, aktif öğrenme ile kendini geliştirme, iletişim kurma ve teknolojiyi doğru kullanma becerilerine önem vermeleri gerektiğini düşünüyorum. İTÜ ETA Vakfı Doğa Kolejinde okuyan öğrenciler inovatif bir okuldalar. Öğrencilerin bu becerilerini artırmaları geleceğin inşasında önemli bir yer tutacak" dedi.

" Psikoloji ve sağlık alanlarına yeni meslekler girecek"

Linkedin Eğitim Çözümleri Büyümekte Olan Pazarlar (Afrika, Ortadoğu Avrupa, Türkiye, İsrail, Yunanistan) Başkanı Banu Baykal ise gelecekte ihtiyaç duyulacak insan kaynaklarını şu ifadelerle değerlendirdi:

"İnsanların kendilerini gerçekleştirmelerine, daha uzun ve sağlıklı yaşamalarına olanak sağlayacak, psikoloji ve sağlık alanlarında meslekler ortaya çıkacak. Diğer taraftan insanların fizyolojik ve güvenlik ihtiyaçlarına yönelik ürün geliştiren firmalar şu anda çok büyük dijital dönüşümler yaşıyorlar. Firmalar artık daha ucuza, aynı kalitede, çok daha fazla insana hizmet verebilmek için dönüşmek zorundalar. Bu firmalar, dijital dönüşümlerini sağlayacak insan gücüne çok fazla ihtiyaç duyacaklar. Türkiye'nin içinde bulunduğu durumu sektörel olarak ele aldığımızda daha çok üretim yoğunluklu firmaların olduğunu görüyoruz. Bu firmaların Türkiye'yi değiştirecek büyük dijital dönüşümler içinde bulunacaklarını düşünüyorum. Bu alanda ciddi bir iş gücü ihtiyacı olacak. Türkiye'deki IT firmalarının sayısı ortalamanın biraz altında olmasına rağmen bu firmaların ve bu alana ilişkin meslek dallarının daha çok ortaya çıkacağını düşünüyorum."
İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Eğitim temalı 10'uncu Uluslararası Kısa Film Yarışması'nın başvuruları başladı
Eğitim temalı 10'uncu Uluslararası Kısa Film Yarışması'nın başvuruları başladı
KPSS’de tercih tarihleri belli oldu
KPSS’de tercih tarihleri belli oldu
İstanbul Kültür Üniversitesi'nden 'Sosyal Transkript' uygulaması
İstanbul Kültür Üniversitesi'nden 'Sosyal Transkript' uygulaması
Çizginin hafızası: 40 yıllık sanat arşivindan sergi açıldı
Çizginin hafızası: 40 yıllık sanat arşivindan sergi açıldı
Son Haberler
Manisa'da mevlitte dağıtılan tavuklu pilav sonrası 19 kişi hastanelik oldu
Manisa'da mevlitte dağıtılan tavuklu pilav sonrası 19 kişi hastanelik...
Küçükçekmece'de sürücüsünün makas attığı hafif ticari araç, 2 otomobile çarptı: 2 yaralı
Küçükçekmece'de sürücüsünün makas attığı hafif ticari...
Ankara'da NATO Zirvesi öncesi güvenlik tedbirleri toplantısı düzenlendi
Ankara'da NATO Zirvesi öncesi güvenlik tedbirleri toplantısı düzenlendi
İstanbul İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız, Şişli'de dron destekli narkotik ve asayiş denetimine katıldı
İstanbul İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız, Şişli'de dron destekli...
Ankara'da NATO Zirvesi için önemler arttırıldı
Ankara'da NATO Zirvesi için önemler arttırıldı
Karataş'tan Çanakkale Zaferi mesajı
Karataş'tan Çanakkale Zaferi mesajı

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.