• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
09:45
Bursa’da birçok bölgede elektrikler kesilecek!
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Haberler
  3. Şehitkamil'in 27. Ormanına can suyu verildi
Haberler
Yayınlanma: 09 Kasım 2023 - 13:33
Güncelleme: 09 Kasım 2023 - 13:33

Şehitkamil'in 27. Ormanına can suyu verildi

Her Bahar Bir Orman Bi' Dünya Yeşil projesi çerçevesinde 27. Etap Şehitkamil Ormanı, toplam 123 bin 950 metrekare alan üzerine 6 bin 500 fidan dikilerek oluşturuldu. Dikilen fidanlara can suyu verildi.

Haberler
09 Kasım 2023 - 13:33
Güncelleme: 09 Kasım 2023 - 13:33
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Şehitkamil'in 27. Ormanına can suyu verildi
Her Bahar Bir Orman Bi' Dünya Yeşil projesi çerçevesinde 27. Etap Şehitkamil Ormanı, toplam 123 bin 950 metrekare alan üzerine 6 bin 500 fidan dikilerek oluşturuldu. Dikilen fidanlara can suyu verildi.

Şehitkamil Belediyesi tarafından Her Bahar Bir Orman Bi' Dünya Yeşil projesi, yaklaşık 14 yıl önce başlatıldı. Yılda 2 defa yapılan fidan dikim etkinliğiyle 27. Etap Şehitkamil Ormanı, Humanız Mahallesi'nde hayat buldu. Toplam 123 bin 950 metrekare alan üzerine kurulan 27. Etap Şehitkamil Ormanı'na; karaçam, kızılçam, sedir ve zeytin türünde fidanlar dikildi. Şehitkamil Belediyesi, Her Bahar Bir Orman Bi' Dünya Yeşil projesi çerçevesinde bugüne kadar kurmuş olduğu 27 etap ormanda toplam 2 milyon 512 bin 319 metrekare alan üzerinde 219 bin 106 adet fidanı toprakla buluşturdu.

Fidan dikim programına Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Berk, Şehitkamil Kaymakamı Ömer Hilmi Yamlı, Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcıları Murat Özgüler, Ceyda Gürsel, Serkan Özatıcı, Fatih Ermeydan, AK Parti Şehitkamil İlçe Başkanı Mehmet Yılmaz, AK Parti Şehitkamil İlçe Kadın Kolları Başkanı Hülya Kılıç, AK Parti Şehitkamil İlçe Gençlik Kolları Başkanı Yakup Beşe, Şehitkamil Belediyesi Meclis Üyeleri, mahalle muhtarları, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

"Milletin imkanları, millete hizmet ediyor"

Fidan dikim öncesi konuşan Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, "Göreve geldiğimiz andan itibaren şehrimize katkı koymak adına Her Bahar Bir Orman Bi' Dünya Yeşil projesini başlattık. Bugün 27. gerçekleştireceğimiz bu ağaç dikimiyle birlikte yaklaşık 2 buçuk milyon metrekare alanda ağaçlandırma çalışması yaptık. Şu ana kadar yaklaşık 219 bin fidanı toprakla buluştu ve çok şükür tüm ekip arkadaşlarımızın vermiş olduğu destek ve ilgi sayesinde şu ana kadar toprakla buluşturduğumuz fidelerin yüzde 96'sı çok şükür tuttu. İlk diktiğimiz ağaçların boyları, neredeyse 8, 10 metreye geldi. Bizden önceki ecdadın dikmiş olduğu ağaçların gölgesinden biz nasıl faydalanıyorsak inşallah bizim diktiğimiz fidanlarla birlikte bizden sonraki nesiller de bunlardan faydalanacak. Bugün yaklaşık 6 bin 500 fideyi toprakta buluşturacağız. İçerisinde bulunduğumuz Humanız Mahallemiz, son dönemde hızla gelişen mahallelerimizden birisidir. Bu bölgede, yoğun bir nüfusumuz söz konusu. Tabii her mahallenin içerisinde artık küçük parklar yapmak yerine nitelikli alanlarda yeşillendirme çalışması yapıyoruz. Ben, buradaki hemşerilerimizden bir ricada bulunmak istiyorum. Milletin imkanları, millete hizmet ediyor. Bu tür işleri yapana kadar bizim sorumluluğumuzda ama yaptıktan sonra bunları hemşerilerimize emanet ediyoruz. Fidan dikimini gerçekleştirdikten sonra bu alanın tamamını tel çitle çeviriyoruz. Yaklaşık 2 yıl tamamen sularını vererek ağaçların toprakla bütünleşmesini sağladıktan sonra doğal ortama bırakıyoruz" dedi.

"Katkısı olan, emeği geçen herkese teşekkür ederim"

Programda konuşan Şehitkamil Kaymakamı Ömer Hilmi Yamlı ise, "Çok güzel bir etkinlik. Gerçekten faydalı olduğunu düşündüğümüz bir etkinlik. Burada sizinle birlikte olmaktan ben de son derece mutluyum. Şimdi çevre bize emanet. Doğa, Allah'ın kullanımımıza verdiği emanet. Bu emaneti nasıl koruyacağız? Bu emaneti nasıl biz bir sonraki nesillere aktaracağız? Bunun 2 yolu var. Birincisi, muhafaza etmek. İkincisi de bugün burada Şehitkamil Belediyemizin düzenlemiş olduğu programlar gibi doğal güzellikleri artırarak başarabiliriz. Peki, bu vazife kimin vazifesi? Sadece belediyenin, sadece orman müdürlüğünün, sadece öğrencinin mi? Bu vazife 7'den 77'ye hepimizin, bütün insanların, doğayla işi olan doğayı kullanan ve bunu tüketmemesi gereken bütün herkesin vazifesidir. İnşallah, bugün burada yapılan bu güzel ağaçlandırma, güzel etkinlik, bir sonrakinin bir ön aşaması olur ve bir süre sonra şehrimizi biz yemyeşil görmek nasip olur hepimize. Katkısı olan, emeği geçen herkese teşekkür ederim. Yapılan etkinliğin hayırlı olmasını, ilimizi, şehrimizi, ilçemizi güzelleştirmesini temenni ediyorum" ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından fidanlar dikilerek can suları verildi.


İHA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
AK Parti'den Fatma Betül Sayan için olay çağrı
AK Parti'den Fatma Betül Sayan için olay çağrı
Anayasa Mahkemesi’nden Canan Karatay kararı
Anayasa Mahkemesi’nden Canan Karatay kararı
Fon sepetinde kimler var açıklayın!
Fon sepetinde kimler var açıklayın!
'Vatandaşı aç bırakıp kendiniz yediniz'
'Vatandaşı aç bırakıp kendiniz yediniz'
Son Haberler
2027 yılından itibaren artacak
2027 yılından itibaren artacak
Ödemeyen yola çıkamayacak
Ödemeyen yola çıkamayacak
Öyle bir fotoğraf çekti ki...
Öyle bir fotoğraf çekti ki...
İran’dan ABD’deki seçim sonuçlarına ilk yanıt
İran’dan ABD’deki seçim sonuçlarına ilk yanıt
Bursa’da birçok bölgede elektrikler kesilecek!
Bursa’da birçok bölgede elektrikler kesilecek!
Diyarbakır'da 1. Mezopotamya Gastronomi Zirvesi başladı
Diyarbakır'da 1. Mezopotamya Gastronomi Zirvesi başladı

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.