• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
02:12
Bursa'da otomobil dere yatağına uçtu: 1 yaralı
02:06
Kaza yerine gelen anne, yaralı oğlunun elini tutarak moral verdi
01:33
Niğde'de zincirleme kaza: 10 yaralı
01:19
Mersin'de üst aramasında polislerin 'kötü muamelesi' iddiasına soruşturma
01:15
Ticari araç takla attı: 2 yaralı
01:15
Gaziosmanpaşa'da gecekondu alev alev yandı
01:08
TBMM Genel Kurulu'nda, emniyet teşkilatına ilişkin düzenlemeleri de içeren teklifin ilk 6 maddesi kabul edildi
01:03
Gaziosmanpaşa'da motosikletli şüphelinin silahlı saldırısında yaralandı; iş yerine sığındı
00:33
Kağıthane'de yıkım sırasında yanındaki binalar hasar gördü; 2 bina tahliye edildi
00:08
AKINCI TİHA, BOZOK Lazer Güdümlü Mühimmat atış testini başarıyla tamamladı
00:03
Motosikletle hafif ticari aracın çarpıştığı kaza kamerada: 1 yaralı
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Haberler
  3. Şarj ağı işletmeciliği piyasasına giren oyuncu sayısı artıyor
Haberler
Yayınlanma: 19 Ocak 2023 - 10:34

Şarj ağı işletmeciliği piyasasına giren oyuncu sayısı artıyor

E-mobilite Operatörleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Murat Pınar: -"Şarj ağının tüm kullanıcılara hizmet edecek yeterlilikte ve kalitede olması için ve elektrikli araç ekositeminin gelişmesi için tüm paydaşlarımızın ve tüm çalışmaların destekçisiyiz"

Haberler
19 Ocak 2023 - 10:34
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
E-mobilite Operatörleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Murat Pınar, "Lisans edinmek suretiyle elektrikli araç şarj ağı işletmeciliği piyasasına giren yeni oyuncu sayısı hızla artmaktadır. Sektörümüz için sevindirici olan bu resimde, şarj ağının tüm kullanıcılara hizmet edecek yeterlilikte ve kalitede olması için ve elektrikli araç ekosisteminin gelişmesi için tüm paydaşlarımızın ve tüm çalışmaların destekçisiyiz." ifadelerini kullandı.

Pınar, yazılı açıklamasında, son dönemde elektrikli araç piyasasında yaşanan talep artışının ve özellikle 2023 yılında Togg’un satışa sunulmasıyla e-mobilite sektöründeki gelişmelerin ivme kazanacağının öngörüldüğünü dile getirdi.

Bu doğrultuda, yakın dönemde elektrikli araç kullanıcı sayısının da artacağını belirten Pınar, "Tüm bu gelişmeler sonucunda, lisans edinmek suretiyle elektrikli araç şarj ağı işletmeciliği piyasasına giren yeni oyuncu sayısı da hızla artmaktadır. Sektörümüz için sevindirici olan bu resimde, şarj ağının tüm kullanıcılara hizmet edecek yeterlilikte ve kalitede olması için ve elektrikli araç ekosisteminin gelişmesi için tüm paydaşlarımızın ve tüm çalışmaların destekçisiyiz." dedi.

EPDK tarafından Şarj Hizmeti Yönetmeliği’nde yapılan güncel değişiklikle mevcut şarj ağı işletmeci lisansı sahibi tüzel kişilerini şarj ağının oluşturulması için yükümlülüklerini yerine getirmesi gereken sürenin 30 Haziran 2023’e kadar uzatıldığını aktaran Pınar, "Böylece şarj ağının oluşturulması için lisans tarihi itibarıyla başlayan 6 aylık yükümlülük süresi, mevcut şarj ağı işletmeci lisansı sahibi tüzel kişiler için uygulanmayacak, söz konusu lisans sahipleri için bu süre 30 Haziran 2023’te sona erecektir." bilgisini paylaştı.

-Derneğin kuruluş ilkeleri

Buna göre, yalnızca lisans almak suretiyle piyasada kalıcı bir oyuncu olunamayacağını, mevzuatın gerektirdiği yükümlülüklerin yerine getirilmesinin elzem olduğunu dile getiren Pınar, şarj ağının, ilgili kurum ve kuruluşların hedeflediği standart ve sayıda oluşturulmasının E-mobilite Operatörleri Derneği üyelerinin temel hedefleri arasında olduğunu, elektrikli araç şarj hizmetinin son zamanlardaki artan elektrik araç sayısına bağlı olarak kesintisiz ve kaliteli bir şekilde sunulmasının amaçlanmasının derneğin kuruluş ilkelerinin başında geldiğini ifade etti.

Bu maksatla, e-mobilite ekosistemi içerisindeki her bir oyuncunun piyasanın sürdürülebilir ve uzun vadeli hedeflerine ulaşabilmesi için tarihsel bir role sahip olduğunu ve şarj ağının oluşturulması için yükümlülüklerinin yerine getirilmesinde bu hassasiyetle ve yaklaşımla hareket edilmesinin önemli olduğunu belirten Pınar, şunları kaydetti:

"Diğer yandan, şarj ağı işletmeci lisansı sahibi firmalarının lisanssız elektrik tüketim tesisi kurmak suretiyle enerji kaynağının yenilenebilir üretim tesislerinden karşılanmasının her bir şarj ağı işletmeci lisansı sahibi firmanın temel hedefleri arasında olması gerektiğini, ülkemizin enerji ihtiyacının yerli ve milli kaynaklarımızdan karşılanması hedefine yaklaşılması için şarj ağı işletmeci lisansı sahibi firmaların yatırımlarının önemli olacağını vurgulamak gerekir."

-Şarj istasyonunun elektrik ihtiyacının karşılanması konusu

E-mobilite Operatörleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Murat Pınar, EPDK’nın, şarj istasyonunun elektrik ihtiyacının karşılanması için Elektrik Piyasasında Lisanssız Elektrik Üretim Yönetmeliği kapsamında yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı elektrik üretim tesisi kurulabileceğini düzenlediğini anımsatarak şu ifadeleri kullandı:

"Yine, Elektrik Piyasasında Depolama Faaliyetleri Yönetmeliği kapsamında şarj istasyonu bünyesinde tüketim tesisine bütünleşik elektrik depolama tesisi kurulabilmektedir. Bu kapsamda, şarj istasyonu bünyesinde kurulacak lisanssız elektrik üretim tesisleri veya depolama tesislerinin ilgili Yönetmelik hükümlerindeki başvuru koşul ve yükümlülüklerini yerine getirmesi gerekmektedir.

Şarj istasyonunun elektrik ihtiyacının karşılanması için kurulan bu tesisler için herhangi bir başvuru koşulu olmadığı ya da başvurucunun yükümlülüklerinin bulunmadığı yönündeki hatalı bilgilere itibar edilmemesini ve şarj ağı işletmeci lisansı sahibi firmalarının yatırımlarını bilgi ve tecrübeye dayalı olarak yapmalarının hizmetin kalitesine ve sürdürülebilirliğine yansıyacağını belirtiriz."


Kaynak: Anadolu Ajansı (AA)
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Bursa'da otomobil dere yatağına uçtu: 1 yaralı
Bursa'da otomobil dere yatağına uçtu: 1 yaralı
Kaza yerine gelen anne, yaralı oğlunun elini tutarak moral verdi
Kaza yerine gelen anne, yaralı oğlunun elini tutarak moral verdi
Niğde'de zincirleme kaza: 10 yaralı
Niğde'de zincirleme kaza: 10 yaralı
Mersin'de üst aramasında polislerin 'kötü muamelesi' iddiasına soruşturma
Mersin'de üst aramasında polislerin 'kötü muamelesi' iddiasına soruşturma
Son Haberler
Bursa'da otomobil dere yatağına uçtu: 1 yaralı
Bursa'da otomobil dere yatağına uçtu: 1 yaralı
Kaza yerine gelen anne, yaralı oğlunun elini tutarak moral verdi
Kaza yerine gelen anne, yaralı oğlunun elini tutarak moral verdi
Niğde'de zincirleme kaza: 10 yaralı
Niğde'de zincirleme kaza: 10 yaralı
Mersin'de üst aramasında polislerin 'kötü muamelesi' iddiasına soruşturma
Mersin'de üst aramasında polislerin 'kötü muamelesi' iddiasına...
Ticari araç takla attı: 2 yaralı
Ticari araç takla attı: 2 yaralı
İstanbul Havalimanı'nda polis ekiplerinin yakaladığı kaçak ürünler sergilendi
İstanbul Havalimanı'nda polis ekiplerinin yakaladığı kaçak ürünler sergilendi

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.