• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
13:53
Fon soruşturmasında yeni gelişme: Adliyeye sevk edildiler
10:23
Bursaspor’a bloke cezası!
09:55
Sarıgül soruşturmasında 11 gözaltı
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Haberler
  3. Sakarya Emniyet Müdürlüğündeki yasa dışı dinleme davasına devam edildi
Haberler
Yayınlanma: 19 Eylül 2023 - 12:50

Sakarya Emniyet Müdürlüğündeki yasa dışı dinleme davasına devam edildi

Sakarya Emniyet Müdürlüğündeki yasa dışı dinleme davasında, eski Sakarya emniyet müdürleri Mustafa Aktaş ve Ali Bilkay'ın da aralarında bulunduğu 10'u eski emniyet mensubu, 3'ü firari 11 sanığın yargılanmasına devam edildi

Haberler
19 Eylül 2023 - 12:50
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Sakarya Emniyet Müdürlüğündeki yasa dışı dinleme davasında, eski Sakarya emniyet müdürleri Mustafa Aktaş ve Ali Bilkay'ın da aralarında bulunduğu 10'u eski emniyet mensubu, 3'ü firari 11 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, bazı tutuksuz sanıklar ile taraf avukatları hazır bulundu.

Celse arasında gelen belgelerin zapta geçirilmesinin ardından sanıklara söz verildi.

Sanık G.A, herhangi bir örgütsel toplantıya katılmadığını savunarak, hakkındaki tanık ifadesini kabul etmediğini söyledi.

Sanık M.I. da önceki beyanlarını tekrar ettiğini belirterek, "Örgüt mensupları tarafından sabit hatlardan aranmadım. Hakkımdaki tanık ifadesini kabul etmiyorum. Örgütle irtibatlı evde kalmadım ve ev abiliği yapmadım." savunmasında bulundu.

Sanık A.Y, E.Ö. ve M.D. de önceki beyanlarını tekrar ettiklerini dile getirerek, sabit hatlardan aranmadıklarını öne sürdü.

Sanık avukatları da müvekkillerinin beyanlarına katıldıklarını ifade ederek, aleyhe hususları kabul etmediklerini, yazılı beyanda bulunacaklarını kaydetti.

Müşteki avukatları da sanık beyanlarına katılmadıklarını dile getirerek, eksik belgelerin tamamlanmasını talep etti.

Cumhuriyet savcısı, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi ve firari 3 sanık hakkındaki yakalama kararının devamı yönünde görüş belirtti.

Firari 3 sanık hakkındaki yakalama kararının devamına karar veren heyet, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

- İddianameden

Sakarya'da aralarında eski il emniyet müdürleri Mustafa Aktaş ve Ali Bilkay ile eski İstihbarat Şube Müdürü Murat Akça'nın da yer aldığı, meslekten ihraç edilen 10 emniyet mensubunun yargılandığı "usulsüz dinleme" iddialarına ilişkin dava ile aynı sanıklar hakkında Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik açılan dava birleştirilmişti.

Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı Özel Soruşturma Bürosunca hazırlanan 257 sayfalık iddianamede, 10 sanığın "anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs", "haberleşmenin gizliliğini ihlal", "iftira", "kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği", "kişiler arasındaki aleni olmayan konuşmaları kaydetmek", "özel hayatın gizliliğini ihlal", "silahlı terör örgütüne üye olmak", "devletin güvenliğine ilişkin gizli belgeleri temin etmek ve suç uydurmak" suçlarından cezalandırılması isteniyor.

İddianamede, sanıkların birer kez ağırlaştırılmış müebbet ile 16 yıl 2 aydan 34 yıl 6'şar aya kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

Öte yandan firari sanık Murat Akça'nın eşi firari Deniz Akça'nın dosyası, 5. Ağır Ceza Mahkemesince verilen hükmün Sakarya Bölge Adliye Mahkemesince bozulması üzerine bu dosyayla birleştirilmişti.


AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Algı operasyonlarına boyun eğmeyeceğiz
Algı operasyonlarına boyun eğmeyeceğiz
Öldürülen 3 esnaf toprağa verildi
Öldürülen 3 esnaf toprağa verildi
Oruç Reis’in yeni rotası belli oldu
Oruç Reis’in yeni rotası belli oldu
Fon soruşturmasında yeni gelişme: Adliyeye sevk edildiler
Fon soruşturmasında yeni gelişme: Adliyeye sevk edildiler
Son Haberler
KKTC 5. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’dan Osmangazi Belediyesi’ne Ziyaret
KKTC 5. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’dan Osmangazi Belediyesi’ne Ziyaret
Başkan Aydın, Demirtaşpaşa’nın İhtiyaçlarını Yerinde Dinledi
Başkan Aydın, Demirtaşpaşa’nın İhtiyaçlarını Yerinde Dinledi
Bursa’da ihtiyaç sahibi çocuklara belediye desteği
Bursa’da ihtiyaç sahibi çocuklara belediye desteği
Avrupa’da ‘bomba’ kâbusu
Avrupa’da ‘bomba’ kâbusu
Yüz binlerce kişi sokaklara döküldü
Yüz binlerce kişi sokaklara döküldü
Cezaevi müdürü cinayetinin azmettiricisi suç örgütü yöneticisi yakalandı
Cezaevi müdürü cinayetinin azmettiricisi suç örgütü yöneticisi yakalandı

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.