• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
04:40
İstanbul semalarında 'Hasat Ayı' görüntülendi
01:31
Adana'da 'Huzur ve Güven' denetimi; aranması olan 64 kişi yakalandı
01:03
Çanakkale Boğazı'nda gemi arızası
01:00
Husumetlisini bacağından bıçakladı
00:55
Düğünde havaya ateş açtı, izne gelen uzman çavuşun ölümüne neden oldu
00:42
Bakan Fidan: İsrail'in uluslararası yalnızlaşması giderek artıyor
00:33
Fatma Betül Sayan Kaya tüm görevlerinden affını istedi
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. S&P, İngiltere'nin kredi notu görünümünü negatiften durağana çevirdi
Ekonomi
Yayınlanma: 22 Nisan 2023 - 00:14

S&P, İngiltere'nin kredi notu görünümünü negatiften durağana çevirdi

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P), İngiltere'nin kredi notunu "AA/A-1+" olarak teyit ederken, not görünümünü "negatif"ten "durağan"a çevirdi

Ekonomi
22 Nisan 2023 - 00:14
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P), İngiltere'nin kredi notunu "AA/A-1+" olarak teyit ederken, not görünümünü "negatif"ten "durağan"a çevirdi.

Kredi derecelendirme kuruluşundan yapılan açıklamada, İngiltere'nin kredi notunun teyit, not görünümünün ise revize edildiği bildirildi.

Açıklamada, İngiltere'nin kredi notunun "AA/A-1+" olarak teyit edildiği, not görünümünün ise "negatif"ten "durağan"a çevrildiği aktarıldı.

İngiltere ekonomisinin bu yıl ılımlı bir şekilde daralmasının beklendiği belirtilen açıklamada, ancak kısa vadeli aşağı yönlü ekonomik risklerin azaldığına inanıldığı kaydedildi.

Açıklamada, "Bununla birlikte orta vadeli büyümenin tarihsel ortalamaların altında olacağını tahmin ediyoruz." değerlendirmesinde bulunuldu.

İngiltere hükümetinin eylül 2022'de teklif edilen finanse edilmeyen bütçe önlemlerinin çoğundan vazgeçme kararının ülke için mali görünümü desteklediğine dikkat çekilen açıklamada, ayrıca başta doğal gaz olmak üzere enerji fiyatlarındaki düşüş nedeniyle hükümetin enerji destek programının tahmin edilenden önemli ölçüde daha az maliyetli olduğu aktarıldı.

Açıklamada, İngiltere ekonomisinin bu yıl yüzde 0,5 daralmasının, gelecek 3 yılda ise sırasıyla yüzde 1,5, yüzde 1,8 ve yüzde 1,6 büyümesinin beklendiği kaydedildi.

- Mısır'ın not görünümünde de revizyona gidildi

Ayrıca S&P, Mısır'ın kredi notu da "B/B" olarak teyit ederken, not görünümünü dış finansman riskleri nedeniyle "durağan"dan "negatif"e çevirdi.

Kredi derecelendirme kuruluşundan yapılan açıklamada, negatif görünümün Mısır makamları tarafından uygulanan politika önlemlerinin döviz kurunu istikrara kavuşturmak ve ülkenin yüksek dış finansman ihtiyaçlarını karşılamak için döviz girişlerini çekmek için yetersiz kalabileceği risklerinden kaynaklandığı belirtildi. Açıklamada, Mısır ekonomisinin bu ve gelecek 3 yılda yüzde 4'er büyümesinin beklendiği kaydedildi.

Öte yandan S&P, Yunanistan'ın kredi notunu "BB+/B" olarak teyit ederken, not görünümünü "durağan"dan "pozitif"e çevirdi.

S&P'den yapılan açıklamada, pozitif görünümün, Yunanistan'ın yapısal reformları uygulama konusunda son dönemdeki güçlü performansını geliştireceği yönündeki görüşü yansıttığı ve hükümetin genel olarak sürdürülebilir olduğu düşünülen iyileştirmelerle mali açığı tahmin ettiğinden daha hızlı kapattığı aktarıldı. Açıklamada, Yunanistan ekonomisinin bu yıl yüzde 2,5, gelecek yıl yüzde 2,4, 2025'te yüzde 2,9 ve 2026'da yüzde 3,1 büyümesinin beklendiği bildirildi.

Kredi derecelendirme kuruluşu, İtalya'nın kredi notunu ise "BBB/A-2" ve not görünümünü "durağan" olarak teyit etti.

İtalya ekonomisinin bu yıl yüzde 0,4, gelecek yıl yüzde 1, 2025 ve 2026'da ise yüzde 1,4'er büyümesinin beklendiği kaydedildi.



AA
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Garanti BBVA ve BBVA, New York İklim Haftası'nda yer aldı
Garanti BBVA ve BBVA, New York İklim Haftası'nda yer aldı
Çumra Şeker'de 23'üncü kampanya açılışı gerçekleştirildi
Çumra Şeker'de 23'üncü kampanya açılışı gerçekleştirildi
Konut satışlarında yeni dönem
Konut satışlarında yeni dönem
Orzax'a 'Türkiye'nin En İtibarlı Markası' ödülü
Orzax'a 'Türkiye'nin En İtibarlı Markası' ödülü
Son Haberler
İstanbul semalarında 'Hasat Ayı' görüntülendi
İstanbul semalarında 'Hasat Ayı' görüntülendi
Adana'da 'Huzur ve Güven' denetimi; aranması olan 64 kişi yakalandı
Adana'da 'Huzur ve Güven' denetimi; aranması olan 64 kişi...
Çanakkale Boğazı'nda gemi arızası
Çanakkale Boğazı'nda gemi arızası
Husumetlisini bacağından bıçakladı
Husumetlisini bacağından bıçakladı
Düğünde havaya ateş açtı, izne gelen uzman çavuşun ölümüne neden oldu
Düğünde havaya ateş açtı, izne gelen uzman çavuşun ölümüne...
Afyonkarahisar'da TAKEP projesi devam ediyor
Afyonkarahisar'da TAKEP projesi devam ediyor

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.