• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
18:34
Ortaokulda bıçaklı saldırı
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Haberler
  3. Rus bombardımanında köyleri yok olan Erzincanlılar Türkiye'de: "Bombanın düştüğü yer dümdüz oluyor"
Haberler
Yayınlanma: 16 Mart 2022 - 13:10
Güncelleme: 16 Mart 2022 - 13:13

Rus bombardımanında köyleri yok olan Erzincanlılar Türkiye'de: "Bombanın düştüğü yer dümdüz oluyor"

Rus bombardımanında köyleri yok olan Erzincanlılar Türkiye'de: "Bombanın düştüğü yer dümdüz oluyor", başlıklı haberin detayında; Ukrayna'nın Donetsk kentine bağlı Slovianks ilçesi olan Semyonovka köyünde yaşayan Ahıska Türkü İsmail Muratoğlu, "Sağ olsun Türkiye bize sahip çıkıp, getirdi. Köylerimiz yok oldu. Bombanın düştüğü yer dümdüz oluyor. Mal, mülk hepsi yok oluyor" dedi.

Haberler
16 Mart 2022 - 13:10
Güncelleme: 16 Mart 2022 - 13:13
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Rus bombardımanında köyleri yok olan Erzincanlılar Türkiye'de: "Bombanın düştüğü yer dümdüz oluyor"
Dışişleri Bakanlığının organizasyonuyla Ukrayna'dan tahliye edilen Ahıska Türkü, Kapıkule Sınır Kapısı'ndan yurda giriş yaptı. Sınır Kapısı'nda işlemleri tamamlanan Ahıska Türklerine yemek ikram edildi. Grup, ardından otobüslerle Erzincan'a hareket etti. Ahıska Türkü Erzincanlı İsmail Muratoğlu, Ukrayna'nın Donetsk kentine bağlı Slovianks Semyonovka köyünde yaşadıklarını ve bombaların köylerini ettiğini belirterek, "Savaş çıktı. Bombalar patlıyor. Marketlerde sıkıntı oluyor yemede, içmede. Sağ olsun Türkiye bize sahip çıktı getirdi. Köylerimiz yok oldu. Bombanın düştü yer dümdüz oluyor. Mal, mülk hepsi yok oluyor. Çoğu vatandaşın evleri yandı, yok oldu" dedi.

"Gece gündüz gözlerim yaşlı"

Kardeşi ve eşinin savaş bölgesinde kaldığını vurgulayan Nezire Rical, "Geldik ama yüreğim orda kaldı. Kardeşim ve eşim orda kaldılar. Bizler geldik ama geldiğimizden bir şey anlamadık. Gece gündüz gözlerim yaşlı. Geride kalanlara ne olacak, ne yapacaklar, diye düşünüyorum. Her gün haber almaya çalışıyorum. Eşim bomba atmaya devam ettiklerini söylüyor. Sığınaklardan çıkmıyorlarmış. Savaş ne zaman sakinleşse o zaman çıkıyorlarmış. Eşim ben çok korktuğum için bizi yolladı. Kardeşim hasta ilaç kullanıyor gelemedi. Üç tane küçük çocukları var aklım onda kaldı. Bundan sonra tek yapabilecekleri şey kendilerini güvene alıp saklanmak. Orayı almadan rahat durmayacaklar. Yavaş yavaş geliyorlar. Orada evim ve hayvanlarım var. Sınırın içindeyken eşimle konuşuyorduk ama ben korktuğum için bir şey anlatmıyordu. Allah Türkiye'den razı olsun" şeklinde konuştu.

"Devletimizle birlikte kayıtsız şartsız herkesi ulaştırmaya çalışıyoruz"

Ukrayna'dan gelen vatandaşların taşımacılığında yardımcı olan araba sahibi Muhammed Akgüneş ise, "Gördüğümüz ve göreceğimiz şeyler hiç insancıl şeyler değil. İnsanlar savaştan çıkıyorlar herkes yorgun ve üzgün. Biz elimizden geldiğince yardım edip yanlarında olmaya çalışıyoruz. Bu dönemde devletimizle birlikte kayıtsız şartsız herkesi ulaştırmaya çalışıyoruz. Romanya'dan gelen insanları biz bu tarafa taşıyoruz. Gelen herkesin yiyecek ve içecek ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Evet hava şartları kötü ama buna da yapabileceğimiz bir şey yok ne yazık ki" ifadelerini kullandı.




"Rus bombardımanında köyleri yok olan Erzincanlılar Türkiye'de: "Bombanın düştüğü yer dümdüz oluyor"" başlıklı son dakika haberi İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından "16.03.2022" tarihinde "HABERDE İNSAN" haberlerine sistem tarafından otomatik olarak eklenmiştir. Bu haberin içeriğinde HABER16.COM editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans tarafından geldiği şekliyle yayınlanmıştır. "HABERDE İNSAN" haberleri kategorisinde yer alan Rus bombardımanında köyleri yok olan Erzincanlılar Türkiye'de: "Bombanın düştüğü yer dümdüz oluyor" başlıklı habere ait yazı, fotoğraf ve video içeriklerinin hepsinin hukuki muhatabı ve sorumlusu haberi geçen ajanslardadır.


Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)
  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
4 meslek grubuna yeşil pasaport
4 meslek grubuna yeşil pasaport
Halk TV'nin sosyal medya hesaplarına erişim engeli
Halk TV'nin sosyal medya hesaplarına erişim engeli
Ortaokulda bıçaklı saldırı
Ortaokulda bıçaklı saldırı
Eski SPK Başkanı hakkında soruşturma izni
Eski SPK Başkanı hakkında soruşturma izni
Son Haberler
Eklem ağrısını hafife alanlar dikkat! Genç yaşta bile kalıcı hasar bırakabiliyor
Eklem ağrısını hafife alanlar dikkat! Genç yaşta bile kalıcı hasar...
4 meslek grubuna yeşil pasaport
4 meslek grubuna yeşil pasaport
Halk TV'nin sosyal medya hesaplarına erişim engeli
Halk TV'nin sosyal medya hesaplarına erişim engeli
Bursa’da kız meselesi yüzünden ortalık karıştı
Bursa’da kız meselesi yüzünden ortalık karıştı
Ortaokulda bıçaklı saldırı
Ortaokulda bıçaklı saldırı
Oteller kasa kasa alıyor, lime limonuna talep yoğun
Oteller kasa kasa alıyor, lime limonuna talep yoğun

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.