• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
03:21
Bahçelievler'de kolonlarından sesler gelen 6 katlı apartman tahliye edildi
01:59
Ankara'da tahta paletlerin depolandığı alanda yangın
01:50
Datça'da iki otomobilin çarpışması kamerada
01:42
Manisa'da 2 otomobil çarpıştı: 4 yaralı
01:24
Balıkesir'de sağanak ve fırtına; sokakları su bastı, ağaçlar devrildi
01:19
Kastamonu'da otomobil ile traktör çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı
01:05
Otomobil, otoyol gişelerinin beton bariyerine çarptı: 1 ölü
00:38
Düğünde kavgayı ayırmak isteyen iki kişi yaralandı
00:30
Mersin'de denizde kaybolan kişi iki gündür aranıyor
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Polis, asker ve korucuları sevindiren haber
Ekonomi
Yayınlanma: 10 Ekim 2018 - 13:59

Polis, asker ve korucuları sevindiren haber

Karayolları Trafik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu. 45 yaşından gün almamış başpolis ve kıdemli başpolislere sınavlarda başarılı olmaları ve eğitimlerini tamamlamaları halinde "komiser yardımcısı" olabilmeleri imkanı getirilecek. Polis memurluğundan başpolis ve kıdemli başpolis memurluğuna geçişi düzenleyen madde kaldırılarak başpolis alımı sonlandırılacak.

Ekonomi
10 Ekim 2018 - 13:59
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Polis, asker ve korucuları sevindiren haber
TBMM Başkanlığı'na sunulan Karayolları Trafik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi ile 45 yaşından gün almamış başpolis ve kıdemli başpolislere gerçekleştirilecek sınavlarda başarılı olmaları ve eğitimlerini tamamlamaları halinde "komiser yardımcısı" olabilmeleri imkanı getirilecek.

Karayolları Trafik Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM Başkanlığına sunuldu.

İçişleri Bakanlığını ilgilendiren konularda yapılan değişikliklerde, genel kolluk personelinin yetki ve özlük haklarından, trafik güvenliğini artırıcı tedbirlere, uyuşturucuyla mücadele kapsamındaki tedbirlerden çocukların korunmasına yönelik ek önlemlere, yabancıların Türkiye'de iş ve işlemlerini kolaylaştırmadan güvenlik ve kamu yararı gözetilen çeşitli başlıklarda toplam 17 kanunda 47 maddede değişiklik ve ilçe kurulmasına dair 1 yeni kanun maddesi teklif ediliyor

İçişleri Bakanlığını ilgilendiren konularda yapılan değişikliklerde, 45 yaşından gün almamış başpolis ve kıdemli başpolislere yapılacak sınavlarda başarılı olmaları ve eğitimlerini tamamlamaları halinde "komiser yardımcısı" olabilmeleri imkanı sağlanacak.

Polis memurluğundan başpolis ve kıdemli başpolis memurluğuna geçişi düzenleyen madde kaldırılarak başpolis alımı sonlandırılacak.

Komiser yardımcısı olamayıp, başpolis olarak kalanlarla ilgili idari düzenleme yapılarak bu personelin "amir" pozisyonlarında görev yapmaları sağlanacak.


SUÇUN ORTAYA ÇIKARILMASINI SAĞLAYANLARA ÖDÜL

Terörle daha etkin mücadele edilebilmesi amacıyla kanun kapsamındaki suçun ortaya çıkarılmasına veya delillerin ele geçirilmesine yardımcı olanlara ödül verilmesi imkanı getirilecek. Mevcut düzenlemede, suç faillerinin yakalanabilmesine yardımcı olanlara veya yerlerini yahut kimliklerini bildirenlere para ödülü veriliyordu.

Kaçakçılıkla mücadele kapsamında soruşturma ve operasyon sürecinin yakalama dışındaki diğer aşamalarında da yer alan personelin ödüllendirilebilmesi amacıyla düzenleme yapılacak.

Düzenlemeyle, yapılan soruşturmalarda iletişimin tespiti, dinlenmesi, kayda alınması, gizli soruşturmacı ve teknik araçla izleme tedbirlerinde görevlendirilmek veya bilgi toplama, analiz, değerlendirme, fiziki takip ya da planlama veya sevk idare çalışmalarında bulunmak suretiyle katkı sağlayanlar da ikramiye alabilecek.

Mevcut düzenlemede, el koyma ikramiyesine ancak kaçak eşyanın yakalanması eylemine bizzat ve fiilen katılanlar ödüllendiriliyordu.


GÜVENLİK KORUCULARININ EMEKLİLİK YAŞI DÜŞÜRÜLDÜ

Güvenlik korucularının gençleştirilmesi kapsamında emeklilikle ilgili düzenleme öngörülüyor. Düzenlemeyle 49 yaşını dolduranların 6 ay içerisinde ilişiği kesilecek. İlişiği kesilenlerin yerine aynı yerleşim birimde görev yapmak üzere öncelikle ve sırasıyla varsa 30 yaşını doldurmamış olmak kaydıyla çocuklardan birisi, yoksa kardeşlerinden birisi güvenlik korucusu olarak görevlendirilebilecek.

44-50 yaş aralığında olanlara istekleri üzerine 15 yılı doldurmaları şartıyla emeklilik hakkı verilecek. Sosyal güvenlik ve tazminata ilişkin diğer hususlar düzenlenecek. Mevcut düzenlemede, güvenlik korucuları 55 yaşına kadar çalışabiliyordu.


UZMAN JANDARMALARIN ASTSUBAYLIĞA GEÇİŞ YAŞI İLE İLGİLİ DÜZENLEME

Düzenlemeyle uzman jandarmaların astsubaylığa geçiş yaş sınırı 31'den 35'e çıkarılıyor. Böylelikle kendileriyle aynı statüdeki uzman erbaşlarla eşit hakka sahip olmaları sağlanması öngörülüyor. Genel Kolluk Disiplin Kanunu'nda yapılan düzenlemeyle, şapkasız göreve çıkan, kılık kıyafetine özen göstermeyen, uyuşturucu madde ile mücadele etmesi gerekirken özendiren, yasal olmayan müşterek bahis oynayan, fuhşa karışan veya bilerek bu kişilerle irtibatlı olan personele yönelik disiplin cezaları getirildi ve ağırlaştırıldı.


YABANCI KİMLİK NUMARASI VERİLECEK

Türkiye'de ikamet etmeyen yabancıların işlemlerinin e-Devlet üzerinden takibi için ilgililere yabancı kimlik numarası (YKN) verilecek. Türkiye'de ikamet etmeyen yabancılara Türkiye'ye gelmeden kamu kurumlarındaki iş ve işlemlerini e-Devlet sistemi üzerinden yürütebilmeleri için YKN alma imkanı getirilecek. Düzenlemeyle, Ticaret Bakanlığının Türkiye'de ikamet etmeyen yabancıların ticari faaliyetlerinde kolaylık sağlamak, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün Türkiye'de ikamet etmeyen yabancılara taşınmaz satımında işlerin kolaylaştırılması amaçlanıyor.

Mevcut düzenlemede, YKN sadece Türkiye'de ikamet eden yabancılara veriliyordu.


ADIYAMANLI AFETZEDELERE 'DEPREM' YARDIMI

Adıyaman merkez, Samsat, Kahta ilçeleri ve çevresinde 24 Nisan'da meydana gelen deprem afetleri nedeniyle konut, ahır ve iş yerleri yıkık, ağır ve orta derecede hasar gören afetzede ailelere 7269 sayılı Kanun hükümlerine göre yardım yapılabilmesi için düzenleme öngörülüyor. Maksimum 477 konut için yaklaşık olarak 143 Milyon Türk Lirası verilecek.

Kaynak; AA

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Bakan Bolat: Mısır ile 15 milyar dolar ticaret hacmi için çalışıyoruz
Bakan Bolat: Mısır ile 15 milyar dolar ticaret hacmi için çalışıyoruz
Bakan Şimşek: Sürdürülebilir seviyedeki cari açık ekonomimizin dayanıklılığını gösteriyor
Bakan Şimşek: Sürdürülebilir seviyedeki cari açık ekonomimizin dayanıklılığını gösteriyor
Enerjisa Üretim, YEKA 2'nin Muğla etabının finansmanını tamamladığını duyurdu
Enerjisa Üretim, YEKA 2'nin Muğla etabının finansmanını tamamladığını duyurdu
AJet'ten Balkan uçuşlarına özel kampanya
AJet'ten Balkan uçuşlarına özel kampanya
Son Haberler
Bahçelievler'de kolonlarından sesler gelen 6 katlı apartman tahliye edildi
Bahçelievler'de kolonlarından sesler gelen 6 katlı apartman tahliye...
Ankara'da tahta paletlerin depolandığı alanda yangın
Ankara'da tahta paletlerin depolandığı alanda yangın
Datça'da iki otomobilin çarpışması kamerada
Datça'da iki otomobilin çarpışması kamerada
Manisa'da 2 otomobil çarpıştı: 4 yaralı
Manisa'da 2 otomobil çarpıştı: 4 yaralı
Balıkesir'de sağanak ve fırtına; sokakları su bastı, ağaçlar devrildi
Balıkesir'de sağanak ve fırtına; sokakları su bastı, ağaçlar...
Tacizden şüpheli baba serbest kaldı, Hakim "Şüphelerim var" diyerek uyardı
Tacizden şüpheli baba serbest kaldı, Hakim "Şüphelerim var" diyerek uyardı

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.