• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
00:05
Tekirdağlı balıkçılar, dualar ve havai fişek gösterileriyle denize açıldı
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Bursa Haberleri
  3. Paris Anlaşmasının rotası yenilenebilir enerji - Bursa Haberleri
Bursa Haberleri
Yayınlanma: 08 Ekim 2021 - 13:43
Güncelleme: 08 Ekim 2021 - 15:07

Paris Anlaşmasının rotası yenilenebilir enerji - Bursa Haberleri

Paris Anlaşmasının rotası yenilenebilir enerji, başlıklı haberin detayında; Türkiye'nin Paris İklim Anlaşması'na taraf olmasını değerlendiren TEK Enerji Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Şahintaş, "Hedeflerin gerçekleşmesi için daha fazla yenilenebilir enerji yatırımı gerekiyor" dedi.

Bursa Haberleri
08 Ekim 2021 - 13:43
Güncelleme: 08 Ekim 2021 - 15:07
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Paris Anlaşmasının rotası yenilenebilir enerji - Bursa Haberleri
Sera gazı salınımının küresel seviyede azaltılmasını hedefleyen Paris İklim Anlaşması’nın TBMM’nin onayından geçmesini değerlendiren TEK Enerji Yönetim Kurulu İbrahim Şahintaş, başta İngiltere olmak üzere enerji sektöründe iflasların gündeme geldiği bir dönemde acilen yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelmek gerektiğini söyledi.  

Paris iklim hedeflerinin gerçekleştirilmesi için daha fazla yenilenebilir enerji yatırımı gerektiğini kaydeden TEK Enerji Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Şahintaş, “Anlaşma gereği dünya genelinde karbon salınımı 2030’a kadar yüzde 50 azaltılacak, 2050’ye kadar sıfıra indirilecek. Yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanımını artırmadan karbon salımını azaltamayacağımızı kabul etmemiz gerekiyor. Anlaşmaya imza atmamızla birlikte önümüzde yeni fırsatlar açılacak. Bunların başında, yenilenebilir enerji teknolojileri, yeni istihdam alanları ve enerji maliyetlerinin azalması geliyor. Ülkemiz, yenilenebilir enerji potansiyelini kullanarak iklim değişikliğine karşı yürütülen mücadelede öncü olabilir, enerjide dışa bağımlılık gibi sorunlarını hafifletebilir” dedi.  

Enerji ve iklim krizinin, doğrudan enerji maliyetlerini ve dolaylı olarak her kalemdeki ürün fiyatlarını artırdığının da altını çizen İbrahim Şahintaş, “İlk aşamada gübre ve et üretimini doğrudan etkileyen enerji krizinin, gıda fiyatlarını daha da yukarı çekmesi bekleniyor. Hızlı şekilde artan enerji fiyatlarının ve tedarik zincirinde yaşanan darboğazların, 10 yılın zirvesindeki tüketici enflasyonunu daha da tırmandıracağı belirtiliyor. Yükselen enerji fiyatlarının enflasyon üzerinde oluşturduğu baskı, ekonomik toparlanmaya yönelik riskler oluştururken özellikle firmalara zarar vermesi sebebiyle Avrupa’da enerji arzı krizi korkusu baş göstermiş durumda. Fosil yakıtlara dayalı yoğun enerji kullanımı yavaş yavaş tarihe karışırken elimizdeki imkânları en verimli şekilde kullanarak geleceğimizi yeniden inşa edebiliriz” ifadelerini kullandı.  


Haber Kaynağı : İhlas Haber Ajansı (İHA)


 

Bursa haberleri, Türkiye Haberleri, Son dakika haberler HABER16.COM da.

 

"Paris Anlaşmasının rotası yenilenebilir enerji" başlıklı son dakika haberi İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından "08.10.2021" tarihinde "ÇEVRE" haberlerine sistem tarafından otomatik olarak eklenmiştir. Bu haberin içeriğinde HABER16.COM editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans tarafından geldiği şekliyle yayınlanmıştır. "ÇEVRE" haberleri kategorisinde yer alan Paris Anlaşmasının rotası yenilenebilir enerji başlıklı habere ait yazı, fotoğraf ve video içeriklerinin hepsinin hukuki muhatabı ve sorumlusu haberi geçen ajanslardadır.

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Bursa’da Büro-İş Sendikası’ndan yeni adli yıl mesajı
Bursa’da Büro-İş Sendikası’ndan yeni adli yıl mesajı
BURULAŞ’tan önemli duyuru! Bursakart’larla ilgili yeni düzenleme
BURULAŞ’tan önemli duyuru! Bursakart’larla ilgili yeni düzenleme
Bursa’nın riskli köprüsü yenileniyor
Bursa’nın riskli köprüsü yenileniyor
Bursa’ya yeni aile sağlığı merkezi!
Bursa’ya yeni aile sağlığı merkezi!
Son Haberler
Tekirdağlı balıkçılar, dualar ve havai fişek gösterileriyle denize açıldı
Tekirdağlı balıkçılar, dualar ve havai fişek gösterileriyle denize...
Amed Sportif Faaliyetler - Trabzonspor: 2-1
Amed Sportif Faaliyetler - Trabzonspor: 2-1
Bursa'da balık sezonu törenle açıldı
Bursa'da balık sezonu törenle açıldı
Kayseri'de 1,2 kilo esrar ele geçirildi; 1 gözaltı
Kayseri'de 1,2 kilo esrar ele geçirildi; 1 gözaltı
Kayserispor, Fatih Karagümrük maçının hazırlıklarına başladı
Kayserispor, Fatih Karagümrük maçının hazırlıklarına başladı
Hatay'da uyuşturucu operasyonuna 1 tutuklama
Hatay'da uyuşturucu operasyonuna 1 tutuklama

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.